ΤΟ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ, ΦΙΛΟΘΕΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΟ ΠΗΔΑΛΙΟ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ!

         


          Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ημερίδα για την ισχύ των ιερών κανόνων σήμερα. Η ημερίδα ήταν απαραίτητη ειδικά στις μέρες μας που , όπως τόνισαν και οι ομιλητές, υπάρχει διάσπαρτη μία ατεκμηρίωτη προκατάληψη κατά του θησαυρού της Ορθοδοξίας μας, του Ιερού Πηδαλίου,της συλλογής των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας μας, η οποία προέρχεται από την παχυλή άγνοιά του. 

          Ο ιερός ναός του αγίου Κοσμά Αμαρουσίου ήταν κατάμεστος από κόσμο, που με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησε και τις τέσσερις εισηγήσεις, διατυπώνοντας μάλιστα ερωτήματα που απαντήθηκαν διεξοδικά από τους ομιλητές.



          Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί ιερείς και μοναχές, καθώς και ο αξιότιμος Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξήρε το έργο των ενοριών της Κοιμήσεως Θεοτόκου και αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου δια των ιερέων τους και ανέφερε ότι θα τον έχουν συμπαραστάτη σε κάθε προσπάθειά τους.


           Την εκδήλωση κόσμησε στην έναρξή της η εξαίρετη βυζαντινή χορωδία «Εν Ψαλτηρίω», που με τους ύμνους που έψαλαν ,εισήγαγε τους παρευρισκομένους στο κλίμα των ομιλιών. Η πρώτη εισήγηση έγινε από τον πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Φωτόπουλο ,θεολόγο-νομικό, με θέμα: «Ιερά Παράδοση και Ιεροί Κανόνες». Επακολούθησε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Διαμαντόπουλος, θεολόγος-φιλόλογος, με θέμα: «Η νηπτική θεολογία ως προϋπόθεση ερμηνείας των Ιερών Κανόνων».





         Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η ημερίδα συνεχίστηκε με εισήγηση του αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου, θεολόγου-φιλολόγου, με θέμα: «Θεραπευτική των Ιερών Κανόνων» και τελευταίο ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Φωτόπουλο με θέμα: «Σχέση Ιερών Κανόνων και κοσμικών νόμων».





         Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, το λόγο είχαν οι ακροατές , οι οποίοι με  ερωτήσεις που έθεσαν στους εισηγητές, διευκρίνισαν όποιες απορίες υπήρχαν. Το Πηδάλιο , για μια ακόμη φορά, αποδείχθηκε πολύτιμο ανάγνωσμα όχι προς απογοήτευση των πιστών, αλλά ως θεραπεία και παρηγορία σωτηρίας.


         Τέλος, διαβάστηκαν τα πορίσματα τα οποία προέκυψαν ως καρπός της γόνιμης αυτής ημερίδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις