Η <προφητεία> του διάσημου καθηγητή Δ. Νανόπουλου


Μεταφέρουμε απόσπασμα άρθρου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ( 20-7-99) μέ τίτλο
<Να μη μας διοικούν οι μηχανές>
πού αναφέρεται σέ όσα είχε πεί πρίν 10 χρόνια ο καθ. Δημ. Νανόπουλος, Διευθυντής του Κέντρου Προηγμένων Ερευνών στο Χιούστον, σχετικά με τό ηλεκτρονικό φακέλλωμα:




< Ένα από τα αναπόφευκτα ¨κακά¨ της τεχνολογίας της εποχής μας είναι ότι όλα κωδικοποιούνται. Θεωρείται αναγκαίο γιά να μη παραβιαστεί το προσωπικό μας συμφέρον. Από την άλλη, καταλήγουμε να είμαστε ένα ¨απλό πολυψήφιο νούμερο¨ και αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και στις σχέσεις μας. Βέβαια, η φύση χρησιμοποιεί κώδικες παντού. Από τό γενετικό κώδικα (DNA) μέχρι τον κώδικα του εγκεφάλου, όπου εξωτερικές εικόνες αποτυπώνονται σαν εσωτερικές παραστάσεις...Ας βλέπουμε λοιπόν την ¨κωδικοποίηση¨ με θετικό μάτι και εναπόκειται σε μας αν θα χάσουμε την ανθρωπιά μας, αφήνοντας τις μηχανές να μας διοικούν ή όχι. Εύχομαι όχι. Πάντως, ας προετοιμαστούμε για νέες εξελίξεις.
Δεν θά αργήσει να έρθει η μέρα που κάθε άτομο θα χαρακτηρίζεται από έναν και μόνον κωδικό γιά ΟΛΑ. Δηλαδή δεν θα μιλάμε γιά ΡΙΝ αλλά για Σούπερ ΡΙΝ ή SPIN.

Πολλά γνώριζε, φαίνεται, ο καθ. Νανόπουλος. Οι εξελίξεις τώρα τρέχουν καί ο ΑΜΚΑ, o Super PIN μας, βρίσκεται ante portas (πρό των πυλών) για να μην πούμε inter muros ( εντός των τειχών) της προσωπικής μας ζωής. Θα τον δεχθούμε παθητικά για να <χασουμε την ανθρωπιά μας>; Ή θα προτάξουμε τα στήθη μας στην επέλαση της νεοταξικής και νεοεποχήτικης βαρβαρότητας;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις