Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση "Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης"

Τον τελευταίο καιρό , το μείζον ζήτημα γύρω από την «Κάρτα του Πολίτη» έχει γίνει ιδιαίτερα «δημοφιλές» σε χώρους όπως αυτούς της δημοσιογραφίας , της πολιτικής , μερικών παραεκκλησιαστικών οργανώσεων* κ.α.

Πρίν από λίγες ημέρες, προειδοποιήσαμε με ανακοίνωσή μας, όλους όσους πλασίωσαν ή πρόκειται να πλαισιώσουν την γνωστή πλέον  πρωτοβουλία  συλλογής  υπογραφών  στην  "Αἴτηση πρὸς τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος - Διακήρυξη πρὸς τὶς ἀρχὲς τῆς Πολιτείας - Ἔκκληση πρὸς κάθε Ἕλληνα Ὀρθόδοξο καὶ κάθε ἐλεύθερα σκεπτόμενο ἄνθρωπο", να μην θεωρούν ως  γνήσιο οποιοδήποτε  κείμενο , φωτογραφία ή Video  φέρει  την υπογραφή  «Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης»  εφ΄όσον αυτό δεν  έχει δημοσιευθεί  στα  ιστολόγια "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" και "Αναβάσεις" ή  στην ιστοσελίδα  www.orthros.org.
Δυστυχώς  μερικοί  προσπαθούν υπο το πρόσχημα  είτε της  ενημέρωσης , είτε της  συνοδοιπορίας, να   χρησιμοποιήσουν  αυτήν την πρωτοβουλία προκειμένου να προβάλλουν  πολιτικές , κομματικές ή παραεκκλησιαστικές θέσεις.
Πρόσφατα  γνωστή εφημερίδα των Αθηνών, αλλά και σήμερα ο  τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 (τον οποίο σε προηγούμενη ανάρτησή μας καταγγείλλαμε  για την αφαίρεση του Τιμιου Σταυρού απο  απεικόνιση της Ελληνικής σημαίας), έγραψαν και μετέδωσαν ότι  την Παρασκευή  12 Νοεμβρίου  στον Ιερό Ναό  Αγίας Παρασκευής Αττικής , θα γίνει αγρυπνία  για τον  666!
Προφανώς είδαν την πρόσκληση  της "Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" (εδώ ) και έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα   με σκοπό να προκαλέσουν λανιθασμένες εντυπώσεις.
Η δική μας πρόσκληση ανέφερε επί λέξει:
Ανακοινώνουμε στους φίλους της "Πρωτοβουλίας  Αντιρρησιών ορθόδοξης συνείδησης" και σε ολους τους ορθοδόξους χριστιανούς ότι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου καί ώρα 8.30 μ.μ. θά τελεσθεί ΑΓΡΥΠΝΙΑ επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στόν Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αττικής για να παρακαλέσουμε τόν Θεό να μας ενδυναμώσει, να βοηθήσει τον καθένα μας, αλλά καί όλη την πατρίδα μας αυτές τις δύσκολες μέρες και νά φωτίσει τούς Ιεράρχες μας ώστε νά λάβουν μια ορθή απόφαση σχετικά με τη σχεδιαζόμενη "Κάρτα του Πολίτη".  
Που είδαν οι  κύριοι δημοιογράφοι ότι  "γίνεται αγρυπνία  για τον 666";
Η αλήθεια είναι ότι μάθαμε πως  είχε  ήδη προγραμματισθεί  αγρυπνία στον  Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Αττικής και αποφασίσαμε  να συμμετάσχουμε  σε αυτήν ως  μέλη της Αγίας μας Εκκλησίας  καλώντας απλώς  και τους φίλους μας σε μία κατανυκτική  συμπροσευχή με αιτήματα  αγνά εκκλησιαστικά και  καθόλου παρεξηγήσιμα.
Τί σκοπούς  εξυπηρετούν λοιπόν ,όλοι όσοι  ευθέως ή "πλαγίως" δημιουργούν την  απολύτως λανθασμένη εντύπωση ότι  η  "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης" είναι ένα  αντισυνοδικό  άρα και αντιεκκλησιαστικό "κίνημα" με ενδεχόμενες πολιτικές προεκτάσεις;
Επειδή  η  πρωτοβουλία μας  με την βοήθεια του Θεού  έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει  το ενδιαφέρον και τις  υπογραφές δεκάδων  χιλιάδων  επώνυμων Ελλήνων ,είμαστε  υποχρεωμένοι  να τονίσουμε για άλλη μια φορά  τα εξής:
  α) Είμαστε όπως λέει και ο τίτλος  "Αντιρρησίες ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ", πράγμα  που δεν μας αφαιρεί φυσικά  το δικαίωμα να  έχουμε  ο κάθε ένας τις προσωπικές του εκτιμήσεις και αντιρρήσεις σε κοινωνικά,πολιτικά  κλπ θέματα, ωστόσο  η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά την Ορθόδοξη συνείδηση  του  Έλληνα πολίτη όπως αυτή ζεί και αναπτύσεται εντός της Εκκλησίας με σεβασμό και υπακοή στο  συνοδικό της σύστημα  ,στους Ιερούς κανόνες, στην Ιερά Παράδοση και  αφαλώς απόλυτη προσήλωση  στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό  που είναι  και η  Κεφαλή της.
β)Δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με κόμματα, οργανώσεις ,σωματεία  ή  οποιονδήποτε άλλον   πολιτικό, κομματικό , φιλανθρωπικό ή  παραεκκλησιστικό φορέα.
γ)Θεωρούμε  απαράδεκτη και εκ του πονηρού κινούμενη,  οποιαδήποτε  κίνηση ή  κινητοποίηση  έχει ως σκοπό  να προκαλέσει  αναταραχή και διχασμό στο σώμα της Αγίας μας Εκκλησίας.
δ)Η "Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης  Συνείδησης" δεν δημιουργήθηκε για να αποτελέσει  έναν ακόμα "παραεκκλησιαστικό φορέα"  που θα  είναι το "αγκάθι"  στο σώμα της Αγίας μας Εκκλησίας, ή στο συνοδικό  της σύστημα  όπως αυτό εκφράζεται  δια του  Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ Ιερωνύμου  ,της  Ιεραρχίας και όλου του κλήρου και του λαού, αλλά δια να  βοηθήσει  την  Εκκλησία  συλλέγοντας  τίς Ορθόδοξες αντιρρήσεις του Ελληνικού λαού  στο  μείζον  ζήτημα  της  "Κάρτας του Πολίτη".Συνεπώς ο ρόλος  μας και ο χρόνος της παρουσίας μας έχει καθοριοσθεί με αυστηρότητα , σαφήνεια και έχει προφανώς ημερομηνία  λήξης.
ε)Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα να  μιλά  εκ μέρους μας  ή να αναφέρεται  σε εμάς   με ανακρίβεις ή  περίεργες έως και ύποπτες "προσθήκες" σε  οσα έχουμε  εκφράσει δημοσίως.
στ) Πιστεύουμε  ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, δεν  θα μας αφήσει  αβοήθητους  και  δια των  Αποστολικών διαδόχων Του  θα μας καθοδηγήσει και θα μας στηρίξει  ώστε  να μήν  βρεθούμε  πρό του κινδύνου να απωλέσουμε  την ψυχή μας .

*Παρα- εκκλησιαστικός = παρα +εκκλησία
Χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο για να ορίσουμε εκείνες τις οργανώσεις ή  ομάδες που ενώ δηλώνουν Χριστιανικές εν τούτοις κινούνται εκτός  του σώματος της Εκκλησίας της οποίας Κεφαλή είναι ο ίδιος ο Χριστός,πράγμα που νομοτελειακά  τις οδηγεί σε μία "θεληματικού" τύπου  "θεολογία"  που φυσικά ούτε σώζει ούτε ευλογείται  με την Χάρη  του Αγίου Πνεύματος.
Φυσικά δεν  εννοούμε όσους κινούνται "εις τόπον και τύπον Χριστού" σύμφωνα με το Άγιο Θέλημά Του  και τις  ασφαλείς και  θεόπνευστες οδηγίες  και κανόνες των Αγίων Του. .

10 σχόλια:

 1. Τί εννοείτε με τον όρο παραεκκλησιαστικές οργανώσεις; Μπορείτε να είστε πιο συγκεκριμένοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρα- εκκλησιαστικός = παρα +εκκλησία
  Χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο για να ορίσουμε εκείνες τις οργανώσεις ή ομάδες που ενώ δηλώνουν Χριστιανικές εν τούτοις κινούνται εκτός του σώματος της Εκκλησίας της οποίας Κεφαλή είναι ο ίδιος ο Χριστός,πράγμα που νομοτελειακά τις οδηγεί σε μία "θεληματικού" τύπου "θεολογία" που φυσικά ούτε σώζειούτε ευλογείται με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος.
  Φυσικά δεν εννοούμε όσους κινούνται "εις τόπον και τύπον Χριστού" σύμφωνα με το Άγιο Θέλημά Του και τις ασφαλείς και θεόπνευστες οδηγίες και κανόνες των Αγίων Του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Του λοιπού, καλό είναι να μην αναφερόμαστε (και αναφέρεστε) σε δημοσιογραφία. Αυτό που σήμερα έχουμε λέγεται αθλιογραφία. Καμιά σχέση δεν έχει με Δημοσιογραφία.

  Και ως προς το ερώτημα του Ανώνυμου - συγχωρήσατε τη συνηγορία μου - το παραεκκλησιαστικό είναι παραεκκλησιαστικό και "πιο συγκεκριμένο" δεν γίνεται. Όποιος μυγιάζεται, να διώξει από πάνω του τη μύγα. Μην περιμένει τους άλλους με τον "μυγοσκοτώστη".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάγια είναι η τακτική ορισμένων από τα μμε (με μικρά γράμματα), οτιδήποτε δουν προκειμένου να το καταλάβουν πρέπει να το μεταφράσουν και συνήθως επειδή δεν είναι καλοί στην μετάφραση το αντιλαμβάνονται σαν παραεκκλησιαστικό, σαν πολιτικό σαν Μ.Κ.Ο που είναι και της μόδας!
  Το Ορθόδοξο Παρατηρητήριο δεν ανήκει σε αυτά τα προαναφερόμενα είδη είναι ένα blog που αγωνίζεται ενάντια στις σύγχρονες σειρήνες της εποχής μας, που σκοπό έχουν να σκοτίσουν και να ελέγξουν την ανθρώπινη διάνοια με τεχνάσματα όπως είναι η κάρτα του πολίτη.
  Κανείς λογικός και νοήμων άνθρωπος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτό το νεοεποχητικο κατασκεύασμα όπως είναι η κάρτα του πολίτη και όχι από ιδιοτροπία ή παραξενιά, αλλά από καχυποψία.
  Υποπτεύεται το κράτος τον πολίτη και δίνει δικαίωμα και στον πολίτη να υποπτεύεται το κράτος.
  Όταν υπογραφείς ένα συμβόλαιο(αγορά σπιτιού, οικοπέδου, ασφάλεια ζωης) εφ’ όσον διαβάσεις τους όρους υπογράφεις. Ξέρεις τι κάνεις.
  Πριν βάλεις την υπογραφή σου πάνω στην κάρτα του πολίτη, παρατηρείς ένα περίεργο επισκέπτη. Chip ονομάζεται με τεράστια χωρητικότητα σκοτεινών ενδεχομένως πληροφοριών που προσθαφαιρουνται χωρίς τη δική σου βούληση.
  Υποπτεύομαι ότι τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, υποψιάζομαι ότι κάτι θέλουν να μας κρύψουν, όμως δεν φταίω εγώ το κράτος με υποψιάζεται και εγώ άρχισα να υποψιάζομαι βλέποντας την κάρτα. Δεν θα την υπογράψω, γιατί απλά δεν θα την πάρω
  Δεν ξεκίνησα εγώ την υποψία πρώτος, δεύτερος έρχομαι…άλλος είναι ο ένοχος!
  Ο διαχειριστής του Blog
  ΨΗΓΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


  Υ.Γ καλή συνέχεια στον αγώνα σου Ορθόδοξο Παρατηρητήριο, είμαστε πολλοί μαζί σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κύριε Κυπριανέ και Ορθόδοξο Παρατηρητήριο,
  ρώτησα διότι τις τελευταίες δεκαετίες κάποιοι κύκλοι, γνωστοί στους ασχολούμενους, χαρακτήριζαν έτσι συκοφαντικά ευσεβείς ανθρώπους που ούτε παραεκκλησιαστικοί ούτε εξωεκκλησιαστικοί ήταν.
  Οπότε κ.Κυπριανέ η μύγα της συκοφαντίας προϋπάρχει και δεν είναι δική μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εχω να κανω μια παρα πολυ σημαντικη ερωτηση.
  Η αντιθεση μας για την καρτα του πολιτη, ειναι για το chip ή για το barcode που μπορει να εχει??
  Γιατι αν ειναι για το chip προκυπτουν και αλλες ερωτησεις. Ας πουμε οτι οι πιστωτικες και αναληπτικες καρτες των τραπεζων αλλαζουν συνεχεια και μας ζητουν να λαβουμε τις καινουργιες με »τεχνολογια chip». Αυτες να τις παρουμε???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητέ μας κ. Νικολάου επειδή είναι αδύνατον να σας απαντήσουμε μονολεκτικά σας παρακαλούμε να κάνετε μια μικρή "περιήγηση" στις αναρτήσεις μας όπου εκεί θα βρείτε σαφείς απαντήσεις και σε αυτά τα ουσιώδη ερωτήματα.
  Με τιμη
  "Ο.Π"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Επειδη εχω διαβασει πολλα και για το ελληνικο και για το αγγλικο ζητημα των ταυτοτητων. Ειναι μαρκαρισμα το chip αυτο αλλα εγω ρωταω πιο ξεκαθαρα επειδη δεν το βρισκω καπου. Το chip των τραπεζικων καρτων δεν εχει ολα τα στοιχεια μας και νομιζω πως δεν μπορει να γινει tracking εκτος απο το μηχανημα αναγνωσεις καρτων. Παρακαλω διαφωτιστε με! Τι να κανω με πιστωτικες-αναληπτικες καρτες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος : " ... Οπότε κ.Κυπριανέ η μύγα της συκοφαντίας προϋπάρχει και δεν είναι δική μου".

  ΚΧ : Και τον Κύριο συκοφάντησαν, και τους αγίους συκοφάντησαν, και την Ορθόδοξη Εκκλησία εν μια νυκτί συκοφάντησε ο παπισμός ως αιρετική, και ...

  Και γενικά η μύγα υπάρχει. Φροντίζουμε και τη διώχνουμε ή τη σκοτώνουμε (τη μύγα). Τώρα, αν το "παραεκκλησισαστικό" ακούγεται όπως μας έμαθαν να το ακούμε και μας το δίδαξαν με το δικό τους βιολί, νουν έχουμε, γνώση αποκτήσαμε και το αφτί μας ασκήθηκε να πιάνει τις νότες από τα ξεκουρδισμένα τους όργανα.

  Οι κυνηγοί των "παραεκκλησιαστικών" να καθίσουν στα αυγά τους ή ας πάνε να κουρδίσουν τα φάλτσα βιολιά τους. Εθελοθρησκείες και θεληματικού τύπου θεολογίες δεν μας αφορούν τους Ορθδόξους.

  Σημ. Αυτά που έγραψα δεν αφορούν εσένα ανώνυμε. Αφορούν σε μια νοοτροπία ή διδασκαλία, που καλλιεργήθηκε συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Η οποία αντί να θεραπεύει, έγινε μέσο διασποράς δυσίατων μικροβίων, συχνά θανατηφόρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κ.Χ. : Οι κυνηγοί των "παραεκκλησιαστικών" να καθίσουν στα αυγά τους ή ας πάνε να κουρδίσουν τα φάλτσα βιολιά τους. Εθελοθρησκείες και θεληματικού τύπου θεολογίες δεν μας αφορούν τους Ορθδόξους.

  Συμφωνώ απόλυτα κ. Χριστοδουλίδη! Τον κάθε ευσεβή που δεν συμφωνούσε με τις προδοσίες τους, τον βάπτιζαν "παρεκκλησιαστικό"! Τα πιο γνήσια παιδιά της Εκκλησία, τα συκοφαντούσαν.

  ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.