Η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" χρόνια δεν κοιτά! Μέχρι τις 9 Απριλίου θα πρέπει να ξανααπογραφούν και μάλιστα διαδικτυακά ;όλοι οι συνταξιούχοι

Τα έχουν κάνει μπάχαλο παντού, και τώρα απειλούν  να κόψουν  τη  σύνταξη σε εκατοντάδες χιλιάδες  φουκαράδες  συνταξιούχους, αν δεν υποβάλλουν  ηλεκτρονικά (μέσω ίντερνετ)  για άλλη μια φορά  τα στοιχεία  τους  (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ).
Ο λόγος;
Δεν μπορούν  να βρούν τα στοιχεία  για  περίπου 96.000 συνταξιούχους, οι οποίοι δήθεν  χάθηκαν  απο τις λίστες τους  και γι΄αυτό  βάζουν όλους να ξανααπογραφούν απο την αρχή.
Αυτό είναι ένα  μικρό μόνο δείγμα  της  αποτελεσματικότητας  της ασφάλειας και κυρίως της σταθερότητας της  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, την οποία εδώ και χρόνια  μας την παρουσιάζουν σαν  τον "απο μηχανής θεό"  που  πρέπει  απο εδώ και στο εξής να  λατρεύουμε και να υπακούμε.

Επειδή  δεν είμαστε όλοι  "τραμπάκουλες" και  κάτι τις γνωρίζουμε  απο  πληροφορική, δεν  μας ικανοποιεί η απλοϊκή εξήγηση ότι δήθεν  δεν μπορούν να βρούν τα στοιχεία  96.000 συνταξιούχων.

Έχοντας  υπ΄όψη  τις  δεκάδες καταρρεύσεις, υποκλοπές, αλλοιώσεις κλπ των  "ασφαλεστάτων" και  πρωτίστως "σταθερών"  διασυνδεδεμένων  συστημάτων της  ηλεκτρονικής τους διακυβέρνησης , μέρος της οποίας  είναι και οι βάσεις δεδομένων  των ασφαλιστικών ταμείων, θεωρούμε  ότι  "κάποιο λάκκο  έχει η φάβα"  σε ότι αφορά  αυτήν την super fast  μαζική  επανάληψη της απογραφής  των συνταξιούχων. 
Κάτι άλλο συμβαίνει και μάλιστα αρκετά σοβαρό, ώστε να φτάσουν  στο σημείο να ξανακάνουν  μαζική απογραφή.
Πιό κάτω παραθέτουμε  το σημερινό σχετικό  με την απογραφή των συνταξιούχων δελτίο τύπου  του  ΙΚΑ:


  Αθήνα, 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Δελτίο Τύπου Ενημέρωση των στοιχείων των συνταξιούχων με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ μέσω διαδικτύου

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, σχετικά με τους συνταξιούχους των οποίων τα στοιχεία ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ δεν είναι καταχωρημένα στα αρχεία του ΙΚΑ, θέτει σε εφαρμογή δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους με την προσέλευσή τους στα Υποκ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οι υπηρεσίες αυτές είναι:
    1. Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

    2. Ενημέρωση στοιχείων Συνταξιούχων
Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας "Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ και ΑΦΜ", ο συνταξιούχος εισάγοντας τον ΑΜ-ΔΙΑΣ (που εμφανίζεται στα τρίμηνα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων), πληροφορείται για το εάν υπάρχει καταγεγραμμένος ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ στα αρχεία του ΙΚΑ.

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας "Ενημέρωση στοιχείων Συνταξιούχων" παρέχεται η δυνατότητα στον συνταξιούχο να ενημερώσει την Υπηρεσία Συντάξεων του ΙΚΑ με τα σωστά στοιχεία του.

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω εφαρμογές απευθύνονται στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ.ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ    

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις