Συμφωνο συμβιωσης για ομοφυλοφιλους μελετα η κυβερνηση

 Εισαγωγικό  σχόλιο  απο το  "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο"
"Σημείο των καιρών" , θα  τολμήσουμε να πούμε , δεν είναι να βλέπεις  πρόσωπα και κόμματα, που με σφετεριστικές επί της ουσίας μεθόδους, ανέβηκαν πέντε - πέντε τα σκαλιά της "πολιτικής ισχύος" και ασκούν ελέω ΔΝΤ και Τρόικας αντίχριστο και  γενοκτόνο  "κυβερνητικό έργο".

"Σημείο των καιρών",είναι να βλέπεις τους απογόνους του Κολοκοτρώνη, του Παπουλάκου, του Μακρυγιάννη, του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού,καθώς επίσης όλων των άλλων Αγίων Μαρτύρων και Ομολογητών  και των Ορθοδόξων αγωνιστών του Έθνους,να  παρακολουθούν  εμβρόντητοι πλήν  απαθείς,  αυτήν  την λαίλαπα  της  νεοεποχήτικης  επίθεσης  εναντίον  του  Ορθόδοξου ελληνικού λαού.

Πόσα  ακόμα  πρέπει να γίνουν, για  να βγάλουν μερικοί  απο τα σεντούκια  τα "λάβαρα" της  Ορθοδόξου  αντιστάσεως;

Τι άλλο  γενοκτόνο και εθνοκτόνο  μέτρο  πρέπει να  επιβληθεί,  για  να  σπάσουμε  επιτέλους τα "λουκέτα"  του  φραγκογεννούς  savoir vivre, και να αφήσουμε  το άρωμα  της  Ορθόδοξης  Ρωμέικης  παράδοσης  να  απλωθεί  ώστε  με την  Χάρη  του Θεού να ζωοποιήσει το "μισοπεθαμένο"  φρόνημα  του καθημαγμένου  λαού;

Έχουμε την αίσθηση, πως  έφτασε η ώρα  να δείξουμε  σε όλους, ότι η  Ορθόδοξη αντίσταση  έτσι  όπως  μας την δίδαξαν  οι Άγιοι Πατέρες της εκκλησίας μας,  είναι  ο μόνος  δρόμος  για την σωτηρία   του έθνους και του λαού.

Να  δείξουμε   στους  ξένους  και  ντόπιους "λυκόμορφους φορολογητές" ( χαρακτηρισμός  του Αγίου Ευγενίου του  Αιτωλού - Γιαννούλη) αλλά  και στους  εντός και εκτός Βουλής "γνησίους" ή κίβδηλους  αντισυστημικούς "καπεταναίους",   ότι  ούτε  με "επαναδιαπραγματεύσεις" ούτε με"αίμα"  θα σωθεί αυτός ο τόπος.

Αυτό που χρειάζεται  είναι  να ξανααποκτήσουμε  το φρόνημα  και την  ανδρεία  εκείνων των  Ελλήνων , που   στις  3 Σεπτεμβρίου  του 1843, αντιστάθηκαν χωρίς μίσος, χωρίς  βία,  αλλά  με πίστη  και ανδρεία, σε εκείνους  που  και τότε  ήθελαν  να αποψιλώσουν  οικονομικά και πνευματικά την  χώρα μας   
  
Σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους μελετά η κυβέρνηση


Μετά από δημόσιο  διάλογο  οι αποφάσεις για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης

Απάντηση του υπ. Δικαιοσύνης σε ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ

Η κυβέρνηση μελετά το θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε έγγραφό του που
διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη και Μαρίας Ρεπούση για τη θεσμική αναγνώριση της ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Οι δύο βουλευτές είχαν επισημάνει ότι με τον Ν. 3719/2008 δόθηκε δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης αποκλειστικά σε άτομα διαφορετικού φύλου και ότι η διάταξη αυτή δημιουργεί συνθήκες διάκρισης κατά των ατόμων του ιδίου φύλου που επιθυμούν να συνάψουν το συγκεκριμένο σύμφωνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αγνοεί ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ρυθμίζεται το ζήτημα της συμβιωτικής σχέσης ομόφυλων προσώπων, καίτοι υφίστανται μεγάλες διαφορές μεταξύ των εθνικών νομοθεσιών των κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν τον θεσμό της καταχωρημένης συμβίωσης». Εντούτοις, προσθέτει, σε επίπεδο Ε.Ε. δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για το εν λόγω ζήτημα.


Τα σχετικά έγγραφα:


Πηγή: "Θρησκευτικά"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις