Ι.Μ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Σχόλιο Ο.Π
Πριν  παραθέσουμε  το ρεπορτάζ απο την ιστοσελίδα  της  Ι.Μ Πειραιώς  και το  σχετικό Video απο  το  κανάλι  που διαθέτει στο youtube  το ιστολόγιο  "Απόστολος Φίλιππος"πρέπει να συγχαρούμε  τον  Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Πειραιώς  κ. Σεραφείμ αλλά  και την αντιαιρετική  ομάδα  που  δραστηριοποιείται   με την  προτροπή  του και την  βοήθεια της  Ιεράς Μητροπόλεως  την οποία διακονεί  ως Επίσκοπος , ΚΑΙ  για αυτήν την πρωτοβουλία, να  οργανώσει δηλαδή  μια ημερίδα  με ένα θέμα  που δυστυχώς  δεν "αγγίζει" σχεδόν κανείς.
Συγχαρητήρια  λοιπόν για την οργάνωση  αυτής της  άκρως  επικαίρου και υψίστου  ποιμαντικής  αξίας  ημερίδα , αλλά  και για έναν ακόμη σημαντικό  λόγο.
Για  την  λειτουργία  μιας  αντιαιρετικής  ομάδας  που  δικαιώνει  τον  τίτλο της , όχι με μία τυπική παρουσία αλλά  με  δράση και έργο αντάξιο  των περιστάσεων.

Δοθείσης  της ευκαιρίας, θα ήταν  παράλειψη εκ  μέρους μας  να μην συγχαρούμε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου καί Ωρωπού κ. Κύριλλο, ο οποίος  επίσης  ίδρυσε  μια  αντιαιρετική  ομάδα  ομοίως  αξία και δραστήρια , εις πείσμα  εκείνων που  θεωρούν  τον αντιαιρετικό αγώνα ως  "ήσσονος σημασίας" ποιμαντικό ζήτημα, παραβλέποντας συνειδητά τον ΥΠΑΡΚΤΟ  κίνδυνο  που διατρέχουν οι πιστοί  απο  την λαίλαπα  των  αιρέσεων,των καταστροφικών "λατρειών" και  καθε είδους  κακοδοξίας που  μαστίζει  ειδικά  αυτούς τους δύσκολους  και  πειρασμικούς καιρούς  την  Ορθόδοξη Ελλάδα 

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Ι.Μ Πειραιώς  με θέμα: «Σαηεντολογία, μια πραγματική απειλή» 

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, στο κέντρο του Πειραιά (Καραΐσκου 104 και Σωτήρος), την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 και ώρα 4:00 μ.μ., η ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή μας με θέμα: «Σαηεντολογία, μια πραγματική απειλή». Πλήθος κόσμου (περισσότεροι των 300) παρακολούθησε την ημερίδα, η οποία λόγω της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου, του ενδιαφέροντος των παρισταμένων και της συζήτησης που ακολούθησε, διήρκησε περισσότερο του αναμενομένου. 
 Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Δημητρακόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αφού καλωσόρισε τους ομιλητές και τους παριστάμενους, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ να ανοίξει την ημερίδα. 
Ομιλίες - εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο διδάκτωρ Νομικής κ. Γεώργιος Κρίπας με θέμα «Το λογικώς και νομικώς αβάσιμο των θεωριών των Σαηεντολόγων» και ο συνεργάτης της Επιτροπής Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου κ. Ιωάννης Μηλιώνης με θέμα «Μέθοδοι δράσεως και προσηλυτισμού των Σαηεντολόγων και τρόποι αντιμετωπίσεως αυτών». Με το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Το λόγο πήραν οι παριστάμενοι και παρακολουθούντες την ημερίδα, οι οποίοι έθεσαν καίρια ερωτήματα στους εισηγητές. Επίσης δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέθεσαν προσωπικές μαρτυρίες αναφορικά με τους Σαηεντολόγους και τους τρόπους δράσης αυτών. Τα πορίσματα της ημερίδας ανέγνωσε στους παρευρισκομένους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Δημητρακόπουλος, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ κλείνοντας την ημερίδα ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ευχόμενος παράλληλα όπως ο Θεός της Δυνάμεως, της Ελευθερίας, της Αγάπης και των Οικτιρμών να εμπνέει τις συνειδήσεις όλων και να καθορίζει τις ζωές μας, κρατώντας μας ελεύθερους και αξιοπρεπείς, καθώς η ελευθερία είναι το πλέον υπέροχο Δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο. Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τους ομιλητές κ.κ. Κρίπα και Μηλιώνη και κάλεσε όλους, αφού ψάλλουν "Τη Υπερμάχω" (Θούριο και Εθνικό Ύμνο της Εκκλησίας) να αποχωρήσουν εν ειρήνη. Τα πορίσματα της ημερίδας θα είναι σύντομα διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (στην ενότητα Αντιαιρετική κίνηση & δραστηριότητα).
Ακολουθεί το Video απο την ημερίδα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις