ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ Η "ΑΓΥΡΤΙΑ";


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ ("ΑΓΙΑ"ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ)  Η ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΕΡΙ ΑΥΤΗΣ;

Απο την ιστοσελίδα της  Ιεράς Μητρόπολεως  Φθιώτιδος , ενημερωθήκαμε πως ο  Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Νικόλαος, παρέστη και χοροστάτησε "...Στον πανηγυρίζοντα
Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου που βρίσκεται στο χώρο των κατασκηνώσεων του Ιδρύματος «Παναγία η Φανερωμένη» στις Λιβανάτες ...το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου....Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους καρπούς από την καλλιέργεια των αγρών της αδελφότητος, που είχαν τοποθετήσει αντιπροσωπευτικά σε κάνιστρο. Μέτα την ευχή ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από την ευλογία των καρπών της γης, οι οποίοι είναι ποτισμένοι με ιδρώτα και έχουν μεγαλώσει με τον αέρα της προσευχής.
Ακολούθως διαβάσθηκε ευχαριστήρια προσφώνηση της αδελφής Αθανασίας, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου και για την αγάπη με την οποία περιβάλει το έργο της αδελφότητος.
Μετά τη Θεία Λειτουργία στο αρχονταρίκι του ησυχαστηρίου  προσφέρθηκε πρωινό, στο οποίο παρακάθισαν μαζί με το Σεβασμιώτατο, οι Ιερείς και Διάκονοι, η πρόεδρος της αδελφότητος Αδελφή Αθανασία, μέλη και φίλοι της Αδελφότητος και επίσημα πρόσωπα εξ Αθηνών. 
( http://www.imfth.gr/news_events/panigyris-agioy-polykarpoy-livanaton)

Μερικοί  ίσως  να  θεωρήσουν  "ακραίο" τον τίτλο  που  δώσαμε στην παρούσα  ανάρτηση.
Πράγματι    ακούγεται τόσο "ακραίος"  όσο  και  η  είδηση  που διαβάσαμε  στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως  Φθιώτιδος. 
Ακραία  η είδηση όσο  και η πλάνη της  "φωτισμένης" και "αγύρτιδος"  κατά  την Ιερά Σύνοδο "αδελφής Αθανασίας".

Ευχαρίστως  λοιπόν θα αποδεχθούμε  κάθε επίκριση  ως προς  το "ακραίον του  τίτλου" , υπο την προϋπόθεση  όμως  ότι οι επικριτές μας θα αναγβωρίσουν   επίσης ως  "ακραίο"  τον  χαρακτηρισμό  "αγύρτις", που απέδωσε τον  Νοέμβριο του 1967 η Ιερά Σύνοδος   της Εκκλησίας της Ελλάδος,  στην  Αθανασία Κρικέτου  με σχετική της  ΑΠΟΦΑΣΗ  τμήμα της οποίας παραθέτουμε :

Απόφαση Ιεράς Συνόδου 
3 Νοέμβρίου  1967
"...Πρόκειται περί επιτηδείας αγύρτιδος. Χωρίς να έχει ουδεμίαν απολύτως πνευματικότητα, παρουσιάζεται ως συνομιλούσα με
την Παναγίαν και λαμβάνουσα αποκαλύψεις παρά του Θεού. Ψυχονευρωτική, με έκδηλον θρησκευτικόν παραλήρημα, αποκαλεί τον εαυτόν της «Φως του Κόσμου». Κηρύσσει ότι «όσων πιστεύουν εις αυτή θα συγχωρεθούν αι αμαρτίαι των». Απειλεί δε τους μη πιστεύοντάς την με κόλασιν και τα τοιαύτα. Παρουσιάζει έντονον δερμογραφισμόν, γνωστήν επιστημονικώς νόσον και εξαπατά και εκμεταλλεύεται το θρησκευτικόν συναίσθημα των χριστιανών. Λυμαίνεται ολόκληρον την Αττικήν. Συσσωρεύει άφθονα χρήματα και ζη πολυδάπανον ζωήν, μετά κύκλου τυφλών οπαδών της. Κατέστη ως εκ τούτου πέτρα σκανδάλου δια πάντα υγιώς σκεπτόμενον χριστιανόν. Προς περιφρούρησιν των χριστιανών εκ της αγύρτικης δράσεως της Αθανασίας Κρικέτου απεφάσισεν η Ιερά Σύνοδος να θέση υπ’όψιν των αρμοδίων αρχών τον σχηματισθέντα φάκελον με την παράκλησιν όπως εφαρμοσθούν οι κείμενοι νόμοι και τεθή ούτω τέρμα εις την σκανδαλώδη δραστηριότητα της αγύρτιδος του Αιγάλεω..."
Δεν  γνωρίζουμε  και παρακαλούμε  τον  Μητροπολίτη  Φθιώτιδος  να μας πληροφορήσει , αν  απο τότε  μέχρι  σήμερα έχει υπάρξει  άλλη απόφαση  της  Ιεράς Συνόδου  η οποία  να  μας  ενημερώνει  πως  δεν  υφίστανται  πλέον οι λόγοι  για  τους οποίους  η "αδελφή  Αθανασία" χαρακτηρίσθηκε  "Χωρίς ...ουδεμίαν απολύτως πνευματικότητα" ,"Αγύρτις" , "ψυχονευρωτική", πέτρα σκανδάλου" κλπ.

Το λέμε  αυτό  διότι  μας κάνει  εντύπωση, αν μη  τι άλλο,   η στάση  αυτή  του Μητροπολίτη Φθιώτιδος  μιας και δεν  είναι η πρώτη φορά  που  δείχνει την  αγάπη του  σε κάποιαν την οποία  ο  αείμνηστος και μακαριστός  Αρχιμανδρίτης  Χαράλαμπος Βασιλόπουλος  χαρακτήριζε  ως  "ψευδοαγία".
Ας μην κρυβόμαστε.Η  Αθανασια  Κρικέτου  δεν ήταν  μόνο  "αγύρτις"  όπως  ορθώς  απεφάνθη η ποιμάινουσα  εκκλησία  δια της  Συνοδικής αποφάσεως.Είναι  και η διασημώτερη  εξ εκείνων  των πλανεμένων  γυναικών  που  βλασφήμως   μερικοί  αφελείς ή ιδιοτελείς  ονομάζουν  "φωτισμένες".
Επειδή  πολλοί  και ειδικά νεώτεροι δεν γνωρίζουν  ποιά  είναι  αυτή  η "φωτισμένη" ψευδοαγία , και ενδεχομένως θα απορούν  γιατί  η  "κλασσικοπερίπτωση"  ασχολήθηκε  με  την είδηση   της  ιστοσελίδας   της Ι.Μ Φθιώτιδος, παραθέτουμε  τα εξής  αποκαλυπτικά :

 "Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον"

ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΗΣ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ; 

 


ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΗΣ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ;
ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΗΣ
Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ;

Αδελφοί μου, η Αδ. Αθανασία, είναι ένα παράδειγμα όχι μόνο δράσεως, όχι μόνο φιλανθρω­πίας, τι; υπομονής! «Εν τη υπο­μονή υμών, είπεν ο Κύριος, κτήσασθε τας ψυχάς υμών.» Ο Θεός της έδωσε δύναμη, επολεμήθηκε πολύ, παρεξηγήθηκε πολύ, άλλ' ο Θεός που φέρνει τα πάντα και οικοδομεί τα πάντα, την έβγαλε από την περιπέτεια και σήμερα χαίρει της ευλογίας της Εκκλησίας και της ευλογίας τού πληρώμα­τος και της αγάπης πάντων ημών. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Νικόλαος για την Αθανασία Κρικέτου
  
Μεταφέρουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το περιοδικό: «ΑΘΑΝΑΣΙΑ» – Διμηνιαίον περιοδικόν όργανον της πανελληνίου Ενώσεως ορθοδόξων Χριστιανών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» τεύχος Ιούλιος – Αύγουστος 2011

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Με μεγάλη πνευματική χαρά και συγκίνηση όλων μας ετελέσθησαν τα εγκαίνια και ο καθαγιασμός του νέου ιερού ναού του Αγ. Πολυκάρπου Σμύρνης, στις Λιβανάτες Φθιώτιδος δίπλα στις Θερινές Κατοικίες της Ενώσεως υπό του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. κ. Νικολάου, των ιερέων του Ιδρύματος και Πατέρων των τοπικών και των γύρω ενοριών, παρουσία της προέδρου μας Αδ. Αθανασίας, μελών, φίλων και κατοίκων της περιοχής.
Την προηγούμενη ημέρα επραγματοποιήθη εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, κατά τον οποίον έγινε η κατάθεσις των Τιμίων Λειψάνων (του Αγ. Στυ­λιανού, Αγ. Ανδρέου Κρήτης και τεμαχίων των Πατέρων της Μονής Χοζεβά Κύπρου), τα οποία Τίμια Λείψανα εξετέθη­σαν προς προσκύνησιν και θα ετοποθετούντο την επομένην τελετουργικώς στην ιεράν κρύπτην της Αγίας Τραπέζης του ι. Ναού.
Η πνευματική μας Μάνα, επι­στεγάζοντας τον αγώνα τόσων ανθρώπων και της ιδίας προ­σωπικώς, καθώς και τόσων χρόνων, είπε στον λόγον της τα εξής:
«Άγιε Σεβασμιώτατε, Ποιμενάρχα Φθιώτιδος κ. Κ. Νικόλαε, Αιδεσιμολογιώτατοι Πατέρες, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, παιδιά μου, είμαι βαθιά συγκινημένη σήμε­ρα που μας αξίωσε ο Θεός να τελέσουμε τα εγκαίνια της εκκλησίας μας, του Αγίου Πολυκάρπου με την ευλογία και την σεπτή παρουσία του Δεσπότη και Ποιμένα μας, κ. Κ. Νικολάου. Ήταν ένας αγώνας θυσίας από τα παιδιά μου, από τους ανθρώπους που αγαπούν το έργο μας, από μέλη του Σωματείου μας, από τον πολιτι­κό μηχανικό μας, που αφιέρω­σαν το χρόνο τους για να βλέ­πουμε σήμερα και να καμαρώ­νουμε τα έργα της αγάπης. Η αγάπη θαυματουργεί. Η διχό­νοια καταστρέφει ολόκληρα κάστρα. Όπου είναι οι πολλοί και μιλούν για τον λόγο μου, εκεί είμαι κι εγώ, λέει ο Χριστός. Ένας μόνος του δεν μπορεί ποτέ να φτιάξη τέτοια μεγαλεία.
Εύχομαι η χάρις του Αγ. Πολυ­κάρπου να δώση πλούσια καρ­πούς πνευματικούς σε κάθε ψυχή, να χαριτώνη και να ευλογή κάθε άνθρωπο που διψάει για την αλήθεια του Θεού. Να ευλογή τους καρ­πούς της γης, για να δοξάζου­με το Θεό για τον «άρτον τον επιούσιον»,Σεβασμιώτατε. Εύχομαι να σας δώση ο Θεός και ο Αγιος Πολύκαρπος και όλοι οι Άγιοι, των οποίων τα λείψανα καθηγίασαν τον ναό μας, υγεία, μακροημέρευση για να μας ποιμένετε με την πατρική σας αγάπη, για να μας νουθετείτε όταν σφάλλουμε. Σήμερα οι άνθρωποι δεν ανέχονται νου­θεσίες. Θέλουν μόνο να ακούνε αυτά που τους «γαργα­λούν τα αυτιά», όπως λέει ο Απόστολος Παύλος. Γι' αυτό να μου επιτρέψετε, Σεβασμιώτατε, να παρακαλέσω τους Πατέρες της Μητροπόλε­ως σας, να σέβονται τον αγώνα σας, την ευθύνη και τα φορτία που σηκώνετε στους ώμους σας για όλο το ποίμνιο σας, και να μην σας πικραίνουν ή σας προβληματίζουν. Να είναι δίπλα σας και δίπλα στο πλήρωμα της εκκλησίας, που έχει ανάγκη άπό χριστιανικά πρότυπα. Άγιε Σεβασμιώτατε, ευχαρι­στούμε γι' αυτή τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε σήμερα. Σας αγαπώ και σάς σέβομαι κι εγώ και τα παιδιά μου. Όποτε θέλε­τε ο χώρος αυτός θα είναι για σάς ησυχαστήριο, να αναπαύε­στε από το φόρτο εργασίας. Ευχαριστώ πολύ όλους σας που ήρθατε από μακριά για να συμ­μετέχετε σε αυτή την πνευμα­τική πανήγυρη.
Ευχαριστώ πολύ, γιατί όλοι σας έχετε βάλει ένα λιθαράκι για την ανέγερση τού ναού αυτού. Άλλος με οικονομική ενίσχυ­ση, άλλος με την προσωπική του εργασία, άλλος με την προσευχή του. Σας αγαπώ πολύ όλους. Εύχομαι η χαρά αυτή σήμερα να γίνη χαρά για όλο τον κόσμο.
Η Παναγία η Φανερωμένη να σκεπάζη και να ευοδώνη το έργο μας. Σας φιλώ με όλη μου την αγάπη.  Ασπάζομαι, Σεβασμιώτατε, την δεξιά σας. Σας ευχαριστώ πολύ κι εσάς και τους Πατέρες που συλλειτουργήσατε. Με αγάπη Χριστού». 
Σε σύντομον αντιφώνημα στον λόγον της Μάνας μας, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στα εξής:
«Αιδεσιμώτατοι ιερείς, ευλαβέ­στατη Αδ. Αθανασία, αγαπητοί μου αδελφοί, εγώ ευχαριστώ, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία και την μεγάλη ευλογία να εγκανιάσω τον ναό τού Αγ. Πολυκάρπου, ο οποίος είναι ο πρώτος εις το όνομα του Αγίου που εγκαινιάζω. Είναι ο 46ος εις την αρχιερατεία μου, αλλά Αγ. Πολύκαρπος είναι ο πρώτος. Και οσάκις περνούσα, έβλεπα την οικοδομήν, ερω­τούσα εδώ και τον πατέρα Νεκτάριο και τους άλλους αδελφούς και χαιρόμουνα που έβλεπα, ότι ετοιμάζετε ένα τέτοιο κόσμημα, που όμως είναι μοναδικό και εκφράζει την ευλάβεια όλων σας προς την εκκλησίαν και προς τον Άγιο Πολύκαρπο, ο οποίος για τον Χριστό εμαρτύρησε και το όνομά του εκφράζει και περι­γράφει και το έργο της αδελ­φότητάς σας, που είναι όντως πολυδιάστατο και πολύκαρπο. Θέλω να μεταφέρω και μέσα από την ψυχή μου την αγάπη μου και τις ευχαριστίες μας, διότι συμπαρίσταστε ποικιλο­τρόπως εις το έργον της Ιεράς Μητροπόλεως, και τούτο το αναγνωρίζουν και ευγνωμο­νούν. Και το ότι οι Κατ/σεις της Μητροπόλεως μας λειτουρ­γούν απροσκόπτως επί τόσα χρόνια, κατά ένα μέγα μέρος οφείλεται και στην δική σας συμπαράσταση άνευ της οποίας θα ήτο πολύ δύσκολα τα πράγματα, μάλιστα δε τώρα τελευταία, με την οικονομική κρίση και με την δυσκολία των ανθρώπων μας να προσφέρουν δωρεές.
Αδελφοί μου, η Αδ. Αθανασία, είναι ένα παράδειγμα όχι μόνο δράσεως, όχι μόνο φιλανθρω­πίας, τι; υπομονής! «Εν τη υπο­μονή υμών, είπεν ο Κύριος, κτήσασθε τας ψυχάς υμών.» Ο Θεός της έδωσε δύναμη, επολεμήθηκε πολύ, παρεξηγήθηκε πολύ, άλλ' ο Θεός που φέρνει τα πάντα και οικοδομεί τα πάντα, την έβγαλε από την περιπέτεια και σήμερα χαίρει της ευλογίας της Εκκλησίας και της ευλογίας τού πληρώμα­τος και της αγάπης πάντων ημών. Άλλ' ο Θεός εν τη σοφία του, της έδωσε ένα πολύ μεγά­λο παράσημο και το παράσημο αυτό είναι ο κόπος της ασθε­νείας. Γράφει ο Απόστ. Παύλος, για ένα πράγμα μπορώ να καυχώμαι, για την αρρώστεια μου, για τις αρρώστειες μου. Αυτές είναι να δοξάζουμε τον Χριστόν. Επαρεκάλεσα, λέγει ο Απ. Παύλος, πολλές φορές τον Κύριον ίνα αποστή άπ' εμού το αγκάθι αυτό της ασθενείας και ειρηκέ μοι «αρκεί σοι η χάρις μου, η γαρ δύναμίς μου εν ασθένεια τέλει­ούται.» Έτσι δεν είναι αδελφοί μου; Μια ηλικιωμένη γερόντισσα στο καροτσάκι της αναπη­ρίας να είναι επί κορυφής και να διευθύνη και να κατευθύνη με όλη την αδυναμία αλλά με την δύναμιν της ψυχής το σπουδαίο αυτό έργο το οποίο είναι ζηλευτό και από το κρά­τος. Δεν υπάρχει κρατική πρό­νοια, έτσι, με τόση προσφορά αγάπης, με τόσο εθελοντισμό. Και αυτό μπορεί η Εκκλησία να το δείξη μόνο και εις τους πολιτικούς, να καταλάβουν ότι η Εκκλησία μας είναι αυτή που συμπαρίσταται στις δύσκολες ώρες και τώρα δεν θ' αφήση τον κόσμο.
Και ένα κομμάτι της Εκκλησίας είναι και η προσπάθεια της αδελφότητος της Αδ. Αθανασίας που είναι πολλών ετών αλλά και είναι πολλών επαίνων αξία, διότι, όπως σάς είπα, και όπως πληροφορούμαι και από σάς, δια τις αδελφές τις αφιερωμένες και τους αδελφούς είναι μία αγάπη που αγκαλιάζει πολύ κόσμο. Να, λοιπόν, αξίως εκτίσατε τον Αγ. Πολύκαρπο. Ο Αγ. Πολύκαρ­πος θα ευλογή αλλά και θα παραδειγματίζη ότι αυτό που μένει είναι το καλόν έργον. Ο Αγ. Πολύκαρπος 60 ετών, 60 χρόνια μετά τον Χριστόν γεν­νήθηκε. Και άπ' τους Αποστόλους, τον Αγ. Ιωάννη, έγινε επίσκοπος Σμύρνης. Και τον έρριξαν μέσα στη φωτιά για να τον κάψουν οι ειδωλο­λάτρες. Ο Θεός τον εφύλαξε. Ύστερα απεκεφαλίσθη για να δώση το αίμα του ως ζωογόνο ύδωρ εις την Εκκλησίαν και να αναπτυχθή το δένδρον αυτό και εις τα κλαδιά του να κατασκηνώσουν εκατομμύρια χριστιανών ψυχών. Τη Σμύρνη δεν την έχουμε πια, έχουμε όμως τα οράματα, έχουμε τους πόθους, έχουμε τις αναμνή­σεις, έχουμε τον Αγ. Πολύκαρ­πο, ο οποίος μας δείχνει τον δρόμον τού Θεού, ότι δηλαδή «δια πολλών θλίψεων δει ημάς εισελθείν εις την βασιλείαν τού Θεού.»
Θέλω και πάλι να σάς συγ­χαρώ. Όποιος κτίζει μια εκκλη­σία λαμβάνει άφεσιν αμαρτιών, είπαμε εις την εύχήν, γιατί; διότι η Εκκλησία είναι τόπος παραδείσου και σώζονται οι άνθρωποι. Εδώ κατασκηνώνει η χάρις του Θεού. Και τώρα με τα εγκαίνια που θα μένη ακοί­μητο το καντήλι, θα υπάρχη και νύχτα-μέρα φύλακας άγγελος, όπως εις τον τάφον τού Χριστού, δίπλα στην Αγία Τράπε­ζα. Και αυτοί οι τοίχοι και τα υλικά πράγματα είναι αγιασμέ­να πλέον, γι' αυτό και σάς ερράντισα και με αρώματα συμβολικώς  για να ξέρετε ότι η ευωδία τού Αγ. Πνεύματος ξεχύθηκε μέσα εδώ και θα ανευωδιάζη για πολλές μέρες και μήνες θα έλεγα και χρόνια τα αντιμήνσια και τα βιβλία. Να ευωδιάζη και η καρδιά μας, αδελφοί μου. Να ευωδιάζη και η ψυχή μας εύχομαι. Όταν τελούμε εγκαίνια, πρέπει να εγκαινιαζόμαστε κι εμείς. Να γινόμαστε καινούργιοι άνθρω­ποι! Και τώρα η Αδ. Αθανασία που είναι από το πρωί εδώ, πολύ πρωί, μαζί μ' εμένα ήρθε, αισθάνεται σαν παιδί, ξεκούρα­στη, διότι έλαβε την χάριν τού Αγ. Πνεύματος και την ευωδίαν και αυτό το εκφράζει στο πρόσωπον της και γενικά εις την όψιν. Θέλω να ευχηθώ, να είστε δυνατή, να έχετε πλουσίαν την χάριν τού Θεού. Εμείς ευχόμεθα για σάς. Και όχι μόνον εμείς, και όλα τα πνευματικά σας παιδιά. Όλοι οι άνθρωποι αυτοί που ελε­ούνται και βοηθούνται από την αγάπην σας. Και μέχρι εκεί που θέλει ο Θεός να σάς δώση χρό­νια, ώστε αυτό το έργον να ενισχύη και εις την πίστιν τους ανθρώπους. Βέβαια κάθε καλό πολεμείται και φθονείται, αλλά εμείς πάμε μπροστά, δεν βλέ­πουμε δεξιά και αριστερά, ούτε ακούμε τα πετροβολήματα, προχωράμε, διότι αφορούμε εις Τον της πίστεως Αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν Χριστόν. Και πάλι, αδελφοί μου, και εις εσάς όλους και εις τους ιερο­ψάλτες και εις τον καλόν μας τον μηχανικόν  που τού έκανα και πολλές υποδείξεις και με άκουσε για το έργο εδώ, για την Άγια Τράπεζα  και επίσης σε όλους, διότι ο ναός αυτός είναι τέλειος. Τα πάντα έχει, και κλιματισμό, και καλή μεγα­φωνική εγκατάσταση, και σκεύη, και στολισμένος καλά και έσωθεν και έξωθεν, αυτό που λέγει και το άσμα ασμάτων είναι «η βασίλισσα αυτή η πνευματική έσωθεν και έξωθεν κεκοσμημένη, πεποικιλμένη την Θείαν Χάριν». Χρόνια σας Πολλά, καλό καλο­καίρι, καλές Κατ/σεις και ο Αγιος να είναι βοηθός πάντων ημών. Αμήν.»
Σημείωση σελίδας: Τελικά Σεβασμιώτατε, η Αθανασία αποκήρυξε τις πλάνες της; Επέστρεψε στην Εκκλησία; Δεν πρέπει να ενημερωθεί το ορθόδοξο πλήρωμα για μια τέτοια μεταστροφή από την πλάνη των «Φωτισμένων» στην Ορθή Πίστη; Η Εκκλησία μας πράγματι έχει τιμήσει κατά την πορεία της πολλούς μεταστραφέντες πλανεμένους ΑΦΟΥ όπως πρώτα πρόβαλε την μεταστροφή τους και είχε έμπρακτα δείγματα της μετανοίας των. Ισχύει το ίδιο και για την κ.Αθανασία Κρικέτου; Δεν θα έπρεπε η Ιερά Μητρόπολη ΠΡΩΤΑ να ενημερώσει τον Λαό και ΜΕΤΑ να ξεκινήσει την προβολή της; Σεβασμιώτατε, τι εννοείτε όταν λέτε: «Ο Θεός της έδωσε δύναμη, επολεμήθηκε πολύ, παρεξηγήθηκε πολύ…» Μήπως ότι η Εκκλησία ΚΑΚΩΣ επισήμανε της πλάνες και τις κακοδοξίες της «Φωτισμένης» Αγίας του Αιγάλεω; Μας εκπλήσσουν, άσχημα θα έλεγα, οι υπερβολές στον λόγο σας, για το πρόσωπο της Αθανασίας όπως: «Και τώρα η Αδ. Αθανασία που είναι από το πρωί εδώ, πολύ πρωί, μαζί μ' εμένα ήρθε, αισθάνεται σαν παιδί, ξεκούρα­στη, διότι έλαβε την χάριν τού Αγ. Πνεύματος και την ευωδίαν και αυτό το εκφράζει στο πρόσωπον της και γενικά εις την όψιν»˙ ή «Και ένα κομμάτι της Εκκλησίας είναι και η προσπάθεια της αδελφότητος της Αδ. Αθανασίας που είναι πολλών ετών αλλά και είναι πολλών επαίνων αξία, διότι, όπως σάς είπα, και όπως πληροφορούμαι και από σάς, δια τις αδελφές τις αφιερωμένες και τους αδελφούς είναι μία αγάπη που αγκαλιάζει πολύ κόσμο
    Στο βιβλίο του για τις ΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ ο μακαριστός αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος Βασιλόπουλος γράφει: «Τι πρέπει να κάνουν; 1ον ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ: Να κόψουν κάθε επαφή και επικοινωνία. Ο Χριστός λέγει ότι, όταν ένας σου γίνεται σκάνδαλο (εμπόδιο) ας είναι τόσο στενά συνδεδεμένος με σένα, όσο το δεξί σου χέρι, να τον κόψεις τελείως. Αυτό θα κάνης και στην προκειμένη περίπτωση, εάν θέλεις την σωτηρία σου. Και θα επανέλθεις στην Εκκλησία, στην οποία υπάρχει η σωτηρία, διότι εκτός της Εκκλησίας ουδεμία σωτηρία». 2ον ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ: Δεν αρκεί να φύγεις, αλλά να εργαστείς να τραβήξεις και άλλους από εκεί. Πώς; Με την διαφώτιση. Γι' αυτό γράφεται το βιβλιαράκι αυτό, για να διαφωτιστούν. Διάδοσέ το παντού. Δεν πειράζει αν ξόδεψης και μερικά χρήματα. Είναι το μεγαλύτερο καλό που τους κάνεις. Είναι η μεγαλύτερη ελεημοσύνη, «Ο επιστρέψας αμαρτωλόν (λέγει η Γραφή) εξ οδού πλάνης αυτού καλύψει πλήθος αμαρτιών και σώσει ψυχήν εκ θανάτου». 3ον Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Να διαφωτίσει το πλήρωμα με εγκυκλίους και κηρύγματα και με τους πνευματικούς. Τους δε αμετανόητους να τους εξωεκκλησιάση. Πρέπει να γνωρίζει τα τέκνα της και εκείνα την μητέρα τους. Εάν ληφθούν όλα τα μέτρα αυτά και εργασθούμε όλοι με ζήλο, με τη βοήθεια του Θεού, θα περιοριστεί το κακό και ίσως εξαλειφθεί. Το εύχομαι.»
    Ο Σεβασμιώτατος κ.κ.Νικόλαος έχει αφήσει σημαντικό έργο στην Αθήνα. Κατά την θητεία του στον Ι.Ν.Αγίου Ελευθερίου –μαζί με τον συλλειτουργό του μακαριστό π.Νικόλαο Κογιώνη- αγαπήθηκε πολύ από την νεολαία της περιοχής και κατάφερε σε μια πραγματικά δύσκολη περιοχή να συγκεντρώσει τους νέους στην Εκκλησία. Δημιούργησε τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος ήταν πρότυπο Εκκλησιαστικού σταθμού! Τα έργα μιλούν από μόνα τους και κανείς δεν μπορεί να αμαυρώσει την ευλογημένη πορεία του Σεβασμιωτάτου. Θα θέλαμε όμως οι Μητροπολίτες μας να είναι περισσότερο ευαίσθητοι στα θέματα των αιρέσεων οι οποίες ταλανίζουν την Εκκλησία μας.

Κ.Ναυπλιώτης

Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
13  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2011

6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008: Ο Σεβ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΩΝ ΦΘΙΩΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΝ «ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ» ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ – ΣΑΜΑΡΗ.



6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008:
Ο Σεβ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΤΙΜΑ
ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΩΝ ΦΘΙΩΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΝ
«ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ» ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ – ΣΑΜΑΡΗ.

    Στην «ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» (Ιούλιος-Αύγουστος 2008, σελ.11) υπάρχει η σχετική δημοσίευση της βράβευσης της γνωστής σε όλους μας «Αγίας» Αθανασίας του Αιγάλεω από τον Σεβ.Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικόλαο.
Ας δούμε τι έλεγε για την «αγία του Αιγάλεω» ο μακαριστός Αρχιμ. Χ.Βασιλόπουλος:

Η Ψευδοαγία του Αιγάλεω

Αυτή είναι, που είναι!
Κατά το 1980 περίπου ο διάβολος παρουσίασε μίαν άλλη οραματίστρια την Αθανασία Κρικέτου. Αύτη ξεγύμνωνε τα στήθη της, που έγραφε δήθεν ο Θεός τις αποκαλύψεις του για τον καθένα. Το σπουδαίο είναι ότι τα γραφόμενα ήταν ανορθόγραφα. Ο Θεός όμως τουλάχιστον ξέρει ορθογραφία!!! Επρόκειτο περί του φαινομένου της δερμογραφίας. Υπάρχουν σώματα με λεπτή επιδερμίδα και, όταν πέραση κανείς επάνω αιχμηρό αντικείμενο, σε λίγο συγκεντρώνεται υποδορίως το αίμα και σχηματίζονται τα γράμματα. Αυτό το εξεμεταλλεύετο. Έλεγε, ότι τα γράμματα τα γράφει η Παναγία.
Μου ανέθεσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών να κάνω ανακρίσεις. Δεν ήθελε επ' ουδενί λόγο αυτή να τις διενεργήσω εγώ. Πάντως προχώρησα και ανακάλυψα απάτες τρομερές. Έχει και αυτή φτιάξει σύλλογο «Η Παναγία η Φανερωμένη». Φαίνεται όμως ότι έχει όπως λέγεται, και σκοτεινούς υποστηρικτές. Διατηρεί και γηροκομείο, ώστε με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας να την ακόλουθη ο κόσμος.
Αυτή κάποτε παρουσιάστηκε στην Αρχιεπισκοπή και ζήτησε διαζύγιο. Της είπε, δήθεν, η Παναγία να αφήσει το σύζυγο της και να πάρει τον σοφέρ της και όμως αυτή παρουσιάζεται ως Αγία και δέχεται να έχουν την εικόνα της στα εικονοστάσια.
Ας αναφέρουμε και μία μόνον απάτη της.

Εις μίαν εποχή έγραφαν οι εφημερίδες για ένα φως, που παρουσιαζόταν στο Αιγάλεω, και το οποίον προκαλούσε θαυματουργικώς η Κρικέτου. Κατά τις ανακρίσεις που έκανα ένας μηχανικός κατέθεσε το εξής:
Παρακολούθησα την παράκληση και την ομιλία της Κρικέτου. Κατόπιν το ακροατήριο αργά την νύκτα ξεκίνησαν να ανέβουν στο λόφο για να δουν το φως. Πράγματι επήγαν και περίμεναν μπροστά στους βράχους. Εγώ όμως παρηκολούθησα δύο μπράβους της, που με έβαλαν σε υποψία. Όταν έφθασαν στο σημείο εκείνο, αυτοί προχώρησαν πλαγίως στο δάσος. Επήγα και εγώ κοντά τους. Με έδιωξαν. Σε λίγο άρχισε στους βράχους να φαίνεται το φως. Το προκαλούσαν ασφαλώς αυτοί με ηλεκτρικούς φακούς. Οι άνθρωποι προσκυνούσαν το φως. Προσηύχοντο και έλεγαν τροπάρια της Παρακλήσεως

Έπειτα από ώρα τους είδα να επιστρέφουν. Είπα τότε στο διπλανό μου:
- Δεν θα ξαναφανεί το φως. Γιατί; μου λέγει. Που το ξέρεις;
- Διότι να! του είπα. Αυτοί που το προκαλούσαν, επέστρεψαν, και πράγματι! δεν ξαναπαρουσιάστηκε το φως. Και όμως! Υπάρχουν τόσο ανόητοι άνθρωποι που την θεωρούν Αγία και τρέχουν κοντά της!!! 1
  
 Αυτήν την «αγία» βράβευσε ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος με το μετάλλιο των Φθιωτών Αγίων! Και θα μας επιτρέψει ο Σεβασμιώτατος μαζί με την έκπληξή μας να καταθέσουμε και τα ερωτήματά μας.
 Ως γνωστόν η Αθανασία Κρικέτου αν και δεν αφορίστηκε από την Εκκλησία μας, έχει καταδικαστεί για τις κακοδοξίες της και τα ψευδο-οράματά της. Το γνωρίζει αυτό ο Σεβασμιώτατος;
 Έχει μετανοήσει η Αθανασία για όλη την αναταραχή που επέφερε στο πλήρωμα της Εκκλησίας με τις ψευτοδιδασκαλίες της;
 Γιατί στην δημοσίευση της εφημερίδος της Μητροπόλεως δεν αναφέρεται το όνομα με το οποίο είναι γνωστή η Αθανασία δλδ. Κρικέτου και αναφέρεται ως Αθανασία Σάμαρη;
 Γιατί να υπάρχει Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων (στην οποία ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος είναι αναπληρωτικό μέλος) όταν οι αιρετικοί τιμώνται και οι αποκρυφιστές βραβεύονται από Ιερές Μητροπόλεις;
 Τέλος αναρωτιόμαστε αν η «κοινωνική προσφορά» είναι κριτήριο ώστε να βραβεύονται πλανεμένοι «χαρισματικοί» και «θεραπευτές» καταδικασμένων από την Εκκλησία μεθοδολογιών, όπως ο προσφάτως βραβευμένος από τον Σεβασμιώτατο, κ. Κυριακίδης2.


 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1 ΟΙ «ΦΩΤΙΣΜΕΝΕΣ» ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ-Αρχιμ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Δ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Προηγουμένου της Ι.Μ. Πετράκη - Έκδοση ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ- 1977
2 http://www.egolpion.com/f8iwtidos_kuriakidis.el.aspx


Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com
21  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Σχόλια

  1. Δεν υποστηριζω την ''αγια''ομως υπαρχουν και ζαπλουτες μονες που εκμεταλλευονται τα λειψανα αναγνωρισμενων αγιων.Συγχωρεστε με αλλα μονο ο ΘΕΟΣγνωριζει την αγιοτητα και τη μετανοια του καθενος ...ΕΛΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Ελένη
    Φυσικά η εκμετάλευση των Αγίων Λειψάνων είτε απο "μόνες ζάμπλουτες" , είτε απο οποιονδήποτε άλλον εκ τους λαού και εκ του κλήρου είναι βλάσφημη πράξη και απολύτως "καταδικαστέα" εκ των Ιερών κανόνων. Ωστόσο υπάρχουν ζάμπλουτοι και ζάμπλουτες που ζούν μόνοι κι μόνες πράγμα όμως που δεν είναι καταδικαστέο, όπως δεν είναι καταδικαστέο να είναι κανείς πλούσιος. Καταδικαστέος εξ΄άλλου δεν είναι κανείς άνθρωπος υπο την έννοια ότι η κρίση του καθενός μας είναι στην δικαιοδοσία μόνο του Θεού.Καταδικαστέα είναι η αμαρτία, η πλάνη, η αίρεση, η κακοδοξία και ως προς τον πλούτο ο τρόπος που απεκτήθη (εφ΄όσον ήταν άνομος)και ο τρόπος που τον διαχειρίζεται ο νομέας και κάτοχός του.
    Έχετε απόλυτο δίκιο ως προς το ότι μόνον ο Θεός γνωρίζει την μετάνοια του καθενός μας.Όταν όμως κάποιος δια των λόγων και των έργων του έχει γίνει συνειδητά και επί σειρά ετών "πολλαπλασιαστής" μίας δόλιας πλάνης , όπως εκείνης των "φωτισμένων", τότε όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και κυρίως η ποιμαίνουσα εκκλησία η οποία έχει και κληρονομικώ δικαίω (εκ της Αποστολικής της διαδοχής) την ευθύνη της προστασίας μας απο πλάνες , αιρέσεις και κακοδοξίες.
    Αν λοιπόν η Αθανασία Κρικέτου έχει αποκηρύξει και καταδικάσει δημοσίως όσες πλάνες ΔΗΜΟΣΙΩΣ "εκήρυττε" επί δεκαετίες, παρασύροντας στην πονηρή παγίδα του διαβόλου πλήθη αφελών η ιδιοτελών , τότε σας υποσχόμεθα πως όχι μόνο θα ανασκευάσουμε την ανάρτηση αλλά θα επιδιώξουμε να την επισκεφθούμε μαζί με τον σεβ. Φθιώτιδος.
    Με τιμη Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις