(ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ) Π.ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

(Κλασσικοπερίπτωση)
 Εισαγωγικό σχόλιο  απο την "Κλασσικοπερίπτωση"
Εκ πρώτης  όψεως  το παρακάτω ντοκυμαντέρ   δεν είναι  "επίκαιρο".Δεδομένου όμως ότι  η  πατρίδα μας μετά  απο δυομισυ  χρόνια  κατοχής  φαίνεται  πως εισέρχεται  στην  δική της  χρονική περίοδο  των  "παθών", και επειδή ως  Ορθόδοξοι Χριστιανοί  πιστεύουμε ότι  "δια  του Σταυρού  και η Ανάστασις", προτείνουμε  να δείτε  με προσοχή  το παρακάτω  εξαιρετικό αφιέρωμα στα Άγια Πάθη , που μας  έστειλε ο φίλος  μας Β.Π  τον οποίο και ευχαριστούμε.
-----------------------------------------------

«Παρέβησαν ο ΑΔΑΜ και η ΕΥΑ την προσταγή του ΘΕΟΥ και εξορίστηκαν από τον Παράδεισο. Και όλοι όσοι πέθαιναν επήγαιναν στην Κόλαση.
 Σπλαχνίστηκε ο ΚΥΡΙΟΣ το γένος των ανθρώπων και ήλθε και έγινε άνθρωπος τέλειος εκ Πνεύματος Αγίου και μας έβγαλε από τα χέρια του Διαβόλου. Μας έδειξε την άγια πίστη, το άγιο βάπτισμα, τα άχραντα μυστήρια, βρίστηκε, δάρθηκε, σταυρώθηκε κατά το ανθρώπινο, αναστήθηκε την τρίτη ημέρα, πήγε εις την κόλαση, έβγαλε τον ΑΔΑΜ και την ΕΥΑ και το ανθρώπινο γένος έγινε χαρά στον ουρανό στον ΑΔΗ και σε όλο τον κόσμον».

Το ντοκιμαντέρ είναι ένα αφιέρωμα για το Μέγα Σάββατο.
Στο αφιέρωμα αυτό σκιαγραφείται η πορεία των Παθών του ΧΡΙΣΤΟΥ.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ της Ιεράς Μητροπόλεως ΑΤΤΙΚΗΣ σχολιάζει τα γεγονότα και το νόημα όλων των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος.
 Ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ δίνει μία θεολογική προσέγγιση της Ορθόδοξης εικόνας της Σταυρώσεως και αναφέρεται στο Άγιο Φως που εμφανίζεται στον Πανάγιο Τάφο το Μέγα Σάββατο.
Ψέλνουν ο Πατήρ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΣΠΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΗΣ και η Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως ΑΤΤΙΚΗΣ υπό τη διεύθυνση του Πατρός ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΡΑΪΦΟΡΟΥ.
 http://elladapoyantisteketai.blogspot...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις