Η Ρωσική Εκκλησία κατά της ηλεκτρονικής ταυτότητας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης


σχόλιο ΟΠ: Ο π. Παϊσιος έλεγε: "Η εκκλησία πρέπει να πάρει μια θέση σωστή. Να μιλήσει, να εξηγήσει στους πιστούς, για να καταλάβουν ότι, αν πάρουν την ταυτότητα αυτό θα είναι πτώση. Συγχρόνως να ζητήσει από το κράτος, τουλάχιστον να μην είναι υποχρεωτική η νέα ταυτότητα..."

Γνωρίζει κανείς εάν αναφερόταν στη Ρωσική ή σε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία (πχ. την Ελληνική!) όταν τα έλεγε αυτά; Η Ρωσική Εκκλησία πάντως, άκουσε τα λόγια του π. Παϊσιου κι έκανε το χρέος της...
 
Θέση για το θέμα του λεγόμενου "ηλεκτρονικού φακελώματος" πήρε η Σύνοδος των Επισκόπων της Ρωσικής Εκκλησίας, η οποία συνεδρίαζε αυτές τις ημέρες στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας.

"Η Εκκλησία θεωρεί απαράδεκτη την οποιαδήποτε μορφή εξαναγκασμού των πολιτών να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές αναγνώρισης και αυτοματοποιημένα εργαλεία για την συλλογή προσωπικών δεδομένων και εμπιστευτικών πληροφοριών της ιδιωτικής ζωής", αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Σύνοδος.

Να αναφερθεί ότι η Σύνοδος των Επισκόπων σε άλλο σημείο υπογραμμίζει ότι "η χρήση ηλεκτρονικής ταυτότητας σε συνδυασμό με την νέα τεχνολογία θα μπορεί να εντοπίζει τις κινήσεις, τις αγορές, τις πληρωμές, το ιατρικό ιστορικό αλλά και άλλες δρατηριότητες της προσωπικής ζωής".

Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Ρωσική Εκκλησία εκφράζει και τον φόβο, πως η ανεξέλεγκτη αυτή συλλογή δεδομένων μπορεί να οδηγήσει εκτός από βιομετρικές και σε εμφυτεύσιμες ηλεκτρονικές συσκευές.

Τέλος η Σύνοδος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε εκείνους οι οποίοι δεν επιθυμούν να αποδεχθούν το νέο σύστημα αναγνώρισης, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια ενναλακτική λύση για όλους αυτούς.

Σχόλια

  1. Γνωρίζω ότι το ΙΝΚΑ απευθύνθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και στους Αρχιερείς της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να πάρουν θέση όπως η Ρωσική Εκκλησία. Το κείμενο βρίσκεται στην : http://apantisiinka.blogspot.gr/2013/01/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίζω ότι το ΙΝΚΑ απευθύνθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και στους Αρχιερείς της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να πάρουν θέση όπως η Ρωσική Εκκλησία. Το κείμενο βρίσκεται στην : http://apantisiinka.blogspot.gr/2013/01/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητο Ο.Π. μηπως γνωριζεται τι γινεται με το σαιτ εστια πατερικων μελετων γιατι τοσες μερες ειναι κλειστο λογω χακερ; τοσο δυσκολο ειναι να διορθωθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις