“Έχω ανάγκη από λεφτά. Πουλάω το νεφρό μου”…

http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/


Το θέμα άνοιξε η εφημερίδα “New York Times”, η οποία κάνει λόγο για μαύρη αγορά οργάνων σε χώρες της Ευρώπης.
Πρίν απο λίγο  έφθασε στο e-mail μας  απο την εφημερίδα  "ΤΟ ΧΩΝΙ"  το αυριανό της πρωτοσέλιδο,το κύριοθέμα του οποίου  αφορά  ακριβώς  σε  αυτού του είδους τις αγγελίες  που  όπως  διασταυρώσαμε και εμείς  έχουν πραγματικά  πληθύνει τον τελευταίο καιρό  ειδικά  στο διαδίκτυο.Ψάξαμε  λοιπόν και βρήκαμε μια  πρόσφατη ανάρτηση που όπως και το  αυριανό "ΧΩΝΙ"  αναδεικνύει  ένα μόνο τμήμα  της σημερινής  ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία  μας έβαλαν εσκεμμένα και καθ΄υπόδειξη  των εντολέων   τους  οι "εκ των αρίστων"  της  ελληνικής κοινωνίας  εκλεγμένοι  δωσίλογοι τόσο της σημερινής  κυβερνητικής κοινοπραξίας όσο και των προηγούμενων  κατοχικών  κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων.
Χαιρετίζουμε  επίσης  την πρωτοβουλία   του  "ΧΩΝΙΟΥ" να δημοσιεύσει  ειδικό αφιέρωμα στους  πραγματικούς  φασίστες  του "Ουράνιου Τόξου"  και του Σκοπιανού  made in USA  κρατικού  μορφώματος.Για μας αυτή η δημοσίευση αποτελεί μια ευχάριστη   έκπληξη,  μιας και όπως θα θυμούνται οι παλιοί αναγνωστες μας , οι θέσεις  του συνεκδότη  του "ΧΩΝΙΟΥ"  Δ. Καζάκη σχετικά  με το "Μακεδονικό ζήτημα", βρίσκονταν  αρκετά  μακρυά  απο το πνεύμα  αυτού του αφιερώματος και φυσικά μας είχαν  βρεί  απολύτως αντίθετους.
“Έχω ανάγκη από λεφτά. Πουλάω το νεφρό μου”…
“Είμαι 56 ετών, απολύτως υγιής. Έχω μεγάλη ανάγκη για λεφτά. Πουλάω το νεφρό μου. 
Τιμή, 150.000. Θανάσης.
 Τηλ. 6988…”. 

Σας φαίνεται τραβηγμένο; 
Κι όμως, είναι μια από τις δεκάδες αγγελίες που έχουν κατακλύσει -κυρίως- το Διαδίκτυο, από απεγνωσμένους Έλληνες. 
 Γιατί το Μνημόνιο, οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί μας που “σώζουν” τη χώρα, εκτός από τους 3.000 αυτόχειρες, δημιούργησαν και αυτή την τάξη: Τους απελπισμένους Έλληνες που έχουν φτάσει στο σημείο να πουλάνε ένα ζωτικό τους όργανο, ώστε να ξεχρεώσουν.

Στην Ελλάδα της κρίσης, αυτό έχει γίνει… μόδα. Οι εισπρακτικές εταιρίες εκβιάζουν, οι δανειστές, οι τοκογλύφοι. Και οι ταπεινοί πλέον και καταφρονεμένοι Έλληνες, κάνουν τρελά πράγματα για να επιβιώσουν. Το θέμα άνοιξε η εφημερίδα “New York Times”, η οποία κάνει λόγο για μαύρη αγορά οργάνων σε χώρες της Ευρώπης. Οι NY Times μιλούν για “αναπτυσσόμενη βιομηχανία”, ανθρώπων που αναγκάζονται να πουλήσουν τα νεφρά, τους πνεύμονες ή το μυελό των οστών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

 
“Αντιμετωπίζοντας την φτώχεια, κάποιοι Ευρωπαίοι επιθυμούν να πουλήσουν όργανά τους {…}. Η εξάπλωση των παράνομων πωλήσεων οργάνων στην Ευρώπη υποκινείται από το Διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αδίστακτοι έμποροι εκμεταλλεύονται την οικονομική εξαθλίωση”, αναφέρει το δημοσίευμα.


Όπως εύστοχα σημειώνει η εφημερίδα, στην Ελλάδα, εύκολα βρίσκει κανείς αγγελίες ανθρώπων που πωλούν τα νεφρά τους. Τα… φθηνότερα νεφρά, αγοράζονται στη...

Σερβία, όπου πληρώνονται με 40.000 δολάρια το “κομμάτι”, ενώ όργανα πωλούνται στη μαύρη αγορά στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Ρωσία.
Μέχρι και πνεύμονες πουλάνε (!) με κόστος τα 250.000 ευρώ, περίπου, αλλά και μαλλιά, μητρικό γάλα, ή ακόμα και σπέρμα. Ό,τι έχει ο καθένας.

 
Σύμφωνα με τον ειδικό εισαγγελέα της Ε.Ε. Τζόναθαν Ράτελ, οργανωμένες εγκληματικές ομάδες εκμεταλλεύονται τις δύο ευάλωτες πλευρές της συγκεκριμένης αλυσίδας. Από τη μία τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια φτώχεια κι από την άλλη τους απελπισμένους αλλά πλούσιους ασθενείς, που θα έκαναν τα πάντα για να επιβιώσουν. Που τρέμουν για τη μίζερη, ανούσια και άχρηστη στο κοινωνικό σύνολο ζωούλα τους, θα συμπληρώσουμε εμείς.
Παραδοσιακά, στις χώρες που η μαύρη αγορά οργάνων ανθεί είναι η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και οι Φιλιππίνες, ωστόσο οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι και οι φτωχοί Ευρωπαίοι γίνονται ολοένα και πιο ευάλωτοι.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μπέρκλεϊ, κάθε χρόνο πωλούνται παράνομα 15.000-20.000 νεφρά.


Πρόσφατα, για την απόφασή του να πουλήσει ένα νεφρό ώστε να σώσει από την πείνα τα παιδιά του, είχε μιλήσει 46χρονος γνωστός επιχειρηματίας από τον Πειραιά, ο οποίος “έπεσε έξω”. “Η μόνη λύση για να σωθώ και να σώσω από την πείνα τα παιδιά μου είναι να πουλήσω το νεφρό μου. Είμαι 46 ετών, υγιής, αλλά απεγνωσμένος”, έλεγε. Μάλιστα για να το πετύχει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα δεν δίστασε να απευθυνθεί ακόμη και σε ιδιωτικό ερευνητή ζητώντας να του βρει σύντομα συμβατό δότη!
“Είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή κι αν δεν βρεθεί σύντομα υποψήφιος αγοραστής, τότε τα πάντα θα χαθούν. Είναι η μοναδική μου ελπίδα. Εγώ μπορώ να ζήσω με ένα νεφρό, η οικογένειά μου όμως δεν θα αντέξει να ζήσει στον δρόμο” τόνισε με δάκρυα στα μάτια ο 46χρονος Ι.Χ. και πρόσθεσε: “Τα χρέη με έχουν πνίξει. Η επιχείρηση έπεσε έξω. Αναγκάστηκα με πόνο ψυχής να απολύσω δεκάδες άτομα. Το να δώσω το νεφρό μου δεν είναι τίποτα. Για την οικογένειά μου θα έκανα τα πάντα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από μερικές ημέρες, όταν ενημερώθηκε ότι λόγω χρεών κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και να βρεθεί στη φυλακή, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Προσπάθησε μέσω γνωστών και φίλων να βρει οικονομική βοήθεια, αλλά δεν τα κατάφερε. “Ετσι μέσα σε λίγα λεπτά πήρα την απόφαση: να βρω συμβατό δότη άμεσα και να πουλήσω έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ το νεφρό μου. Πήρα τηλέφωνο τον ιδιωτικό ερευνητή Δημήτρη Πελεκάση και του ανέθεσα τη δουλειά”.
Στη φωτό, ο Pavle Mircov, που έχει βάλει αγγελία πώλησης του νεφρού του, αφού έχασε τη δουλειά του… 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις