Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Υποχρεώνουν τους υπαλλήλους των ΚΕΠ να πάρουν την "κάρτα του πολίτη";


Στις  26/6/2012 έληξε  θεωρητικά (διότι  δόθηκε όπως μάθαμε  παράταση )  η προσθεσμία  που είχε  δώσει  το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στους υπαλλήλους των  ΚΕΠ  να  κάνουν  αίτηση   στην οποία  να ζητούν απο το κράτος  να τους εφοδιάσει  με  "έξυπνη κάρτα"  στην  οποία  εκτός  των άλλων (λέμε εμείς)  θα περιέχεται  και η  "ψηφιακή υπογραφή" του  υπαλλήλου.Αυτή η κάρτα  αν δεν είναι   η "κάρτα του πολίτη" κατά  την παπανδρεϊκή ορολογία , θα είναι  οπωσδήποτε  το  "γεννόσημο" της  "νέας ταυτότητας"  την  οποία  εν μέσω πρωτοφανούς  κρίσεως  μας  υποχρεώνουν  να πάρουμε  απο τον επόμενο  Σεπτέμβριο.
Προσέξτε   την δολιότητα  του συστήματος  και τις  τρομακτικές ομοιότητές του  με εκείνο που περιγράφεται  σε όλες  τις εσχατολογικές αναφορές  της  Ευαγγελικής  και ΑγιοΠατερικής μας παράδοσης.
Σου λένε  ότι ναι μεν  δεν θα  σε υποχρεώσουμε να   πάρεις  την κάρτα  ή το  εμφύτευμα  η  πιό σωστά  το  "αυτοκόλλητο microchip" (αργότερα) ,αλλά  όπως και με τον ΑΜΚΑ  , αν δεν  συναινέσεις  στην παραλαβή και την χρήση  τους , τότε  θα  χάσεις τη δουλειά σου, δεν θα έχεις περίθαλψη , ασφάλιση και γενικά  δυνατότητα  πρόσβασης σε υπηρεσίες  που σχετίζονται  με την  ηλεκτρονική διακυβέρνηση (δηλαδή σχεδόν παντού).
Βλέπετε  πόσο  "δημοκρατικά" και  "ευγενικά"  θέτουν το ζήτημα  της   εθελούσιας παράδοσης της  προσωπικής μας  ελευθερίας  στα χέρια  ενός  παγκόσμιου επί της ουσίας  συστήματος  διαχείρισης ανθρώπων;
Τέτοιου είδους  "δημοκρατικότητα" - τηρουμένων των αναλογιών - βλέπουμε  και στις δηλώσεις  των  εκπροσώπων του ΔΝΤ  και τηςΤρόϊκας  και κάθε άλλου  διαπλεκόμενου  βρυκόλακα  της παγκόσμιας τραπεζοπιστωτικής  εξουσίας. Και εκείνοι  μας λένε ακριβώς  τα ίδια: δεν σας υποχρεώνουμε  να κάνετε αυτά που  λέμε , αλλά  αν δεν  εφαρμόσετε  ακόμα και εκείνα  που θα  οδηγήσουν  στο θάνατο  εκατοντάδες χιλιάδες  πολίτες , τότε θα  σας αφήσουμε να πεθάνετε  απο την πείνα ΟΛΟΥΣ!
Αυτού του είδους  την  "δημοκρατική τρομοκρατία"  βίωσε και φίλη μας αναγνώστρια  η οποία   μας έστειλε  το παρακάτω  απελπισμένο  e-mail το οποίο  μας καλεί όλους να  σταθούμε  όπως πρέπει  στο  πλευρό της  , να  της συμπαρασταθούμε   και να συναγωνιστούμε (και στην πράξη) μαζί της:

Σας παρακαλώ βοηθήστε με! 

Είμαι απελπισμένη, δε γνωρίζω που να στραφώ για βοήθεια και κάποια σωστή και έγκυρη ενημέρωση. Είμαι υπάλληλος ΚΕΠ. Προ ημερών το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ως καταληκτική ημερομηνία 26/6/2012 για την αίτηση έκδοσης ψηφιακής (ηλεκτρονικής) υπογραφής για όλους τους υπαλλήλους των ΚΕΠ και την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών μέσω μιας έξυπνης κάρτας (με μικροτσίπ τεχνολογίας RFID - απ΄όσο ξέρω τουλάχιστον) που είναι υποχρεωμένοι να προμηθευτούν όλοι οι υπάλληλοι ΚΕΠ - αρχικά - και εν συνεχεία όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου στον προϊστάμενο, εκείνος μου είπε ότι αν δεν είχε υποχρεώσεις και οικονομικές δυσκολίες δε θα λάμβανε ψηφιακή υπογραφή και κάρτα αλλά είναι υποχρεωμένος να το κάνει, και επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΚΕΠ αναφέροντας ότι κάποιος υπάλληλος - η υποφαινόμενη δηλαδή - αρνείται να παραλάβει την έξυπνη κάρτα με την ψηφιακή υπογραφή. Απάντησαν ότι θα πρέπει να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου γραπτώς, ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και ότι το πιθανότερο είναι να χάσω τη δουλειά μου (είμαι μόνιμη υπάλληλος στα ΚΕΠ). Η Εκκλησία παραμένει ουδέτερη σε όλο αυτό, ο περίγυρός μου το αντιμετωπίζει μάλλον σκωπτικά και θεωρεί ότι ''είμαι από άλλο πλανήτη'' και, επίσης, η οικογένειά μου θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης αν χάσω τη δουλειά μου, οπότε και δεν με στηρίζουν στις όποιες αποφάσεις μου. 
Τι να κάνω; 
Γνωρίζει κάποιος καλύτερα το θέμα; 
Μπορεί να με βοηθήσει στην απόφασή μου; 
Σας παρακαλώ!
=========================
Ο.Π: Κουράγιο!Κάνετε προσευχή και  μήν χάνετε την ελπίδα  σας. Ο Θεός  είναι  Μεγάλος.
 Θα ρωτησουμε  τους νομικούς μας συμβούλους και θα  κάνουμε  ότι είναι δυνατόν  για να  δοθεί  τουλάχιστον  μεγαλύτερη  παράταση, ώστε να κερδίσουμε  λίγο χρόνο.

3 σχόλια:

 1. ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ ΦΙΛΗ,
  ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ "ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΦΛΕΓΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ".
  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ Ο.Π. ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΩΣ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ" ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡ.Α.Ο.Σ., ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ, "ΝΑ ΣΑΛΠΙΣΕΙ ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ" ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ, ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ-ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ- ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΡΤΑ - Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ - ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ (ΒΛ. ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ). Σ ΑΥΤΟ "ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ" ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ, ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ 666, ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ CHIP RFID ΚΛΠ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ "ΔΥΣΚΟΛΑ" ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ (ΑΠΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.
  ΑΥΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ, ΕΦΟΣΟΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝ.ΚΑ., ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΥΤΗΣ.
  ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ,
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ Χ.Ο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΓΑΠΗΤΟ Ο.Π.,
  ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ, ΠΛΕΟΝ,
  ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ), ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ, ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΗ;
  ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΦΙΛΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ "ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΤΕ ΜΟΝΟΙ Η/ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ...
  ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ "ΧΑΛΑΡΩΣΕ" ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ; ΟΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΚτΠ, ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ; ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΧΩ ΟΧΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ, ΜΑΚΑΡΙ, ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ.
  ΜΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ,
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ Χ.Ο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Κατερίνα δυστυχώς έχετε δίκιο ως προς την δημοσίευση σχολίων αλλά και αναρτήεων θα λέγαμε εμείς απο το Ο.Π.
   Πιστεύουμε ότι συν Θεώ το Ο.Π θα αρθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις και ότι μαζί με την ΠΡΑΟΣ, την ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ και όλων τωνάλλων αδελφών θα δώσει ισχυρή παρουσία εκείπου πρέπει και όταν πρέπει.
   Σα διαβεβαιώνουμε ότιο αγώνας συνεχίζεται και οι υπογραφές αξιοποιούνταιδιαρκώς όπου χρειάζεται και σε κάθε επίπεδο, ανεξάρτητα απο το μέγεθος της διαδικτυακής παρουσίας του Ο.Π .
   Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σχετικά με το πως, το πότε και το που θα κινητοποιηθούμε με μαζικότερο τρόπο.
   Με τιμη
   Ο.Π

   Διαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.