Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Έρχεται η νέα Ταυτότητα. Πρόκειται για την Κάρτα του Πολίτη, ή προστάδιό της;


Σύμφωνα με σημερινή (14/6/2012) ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τον Σεπτέμβριο του 2012 θα αρχίσει να χορηγείται στους πολίτες η νέα ταυτότητα. 

Πρόκειται για την Κάρτα του Πολίτη; Δεν είναι προφανές από την λακωνική ανακοίνωση του Υπουργείου. Πρέπει άμεσα να διευκρινισθεί περί τίνος πρόκειται. Δεν είναι δυνατόν τόσο σημαντικά θέματα να ανακοινώνονται με τηλεγραφικού τύπου ανακοινώσεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Αθήνα 14 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών σε εσωτερικό & εξωτερικό, που θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. 

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, προχωρά στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών, είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό μέσω των εκεί Προξενικών αρχών. Το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας. 

Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά. 

Σημειώνεται, ότι όλα τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα νέου τύπου.

Δείτε στο link δείγμα του δελτίου ταυτότητας. 

Το είδαμε εδώ:  
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/06/14-2012.html

Τους προβληματισμούς του εκφράζει και ο ID-ont: 
http://id-ont.blogspot.gr/2012/06/id-ont.html 

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους ξυπνήσατε και εσείς! Γιατί είχατε εξαφανιστεί τόσο καιρό; Χαλασμός γίνεται (βλασφημίες σε θεατρικά έργα, οικουμενισμοι, και τόσα άλλα) και εσείς εξαφανίζεστε αντι να είστε στην μάχη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοψήφισμα τώρα για αποχριστιανοποίηση/φακέλωμα του Έλληνα!
    Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.