Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

VIDEO - ΚΥΠΡΟΣ: Σύντομα θα δοθεί ηλεκτρονική ταυτότητα (Κάρτα του Πολίτη) στους Κύπριους.


Σχόλιο Ο.Π.: Στην χώρα μας έχει γίνει χαμός με τις αντιδράσεις κατά της Κάρτας του Πολίτη. Όλοι πιστεύουν πως είναι ένα βήμα πριν την ενσωμάτωση του τσίπ στο χέρι ή στο μέτωπο. Δεκάδες Μητροπολίτες, ιερείς και μοναχοί μιλάνε για προ-χάραγμα. Ο π.Παϊσιος ήταν κάθετα αντίθετος και αυτήν του την αντίθεση, μας την άφησε παρακαταθήκη, μέσω του χειρογράφου κειμένου του.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την θέση της Εκκλησίας της Κύπρου, μιας και σε αυτήν έλαχε να λάβει απόφαση για την Κάρτα του Πολίτη πριν την Εκκλησία της Ελλάδος, καθότι στην Ελλάδα το θέμα μετατέθηκε για ευθετότερο χρόνο (μετά τις εκλογές; θα δούμε). Βεβαίως με παλαιότερες αποφάσεις της η Εκκλησία της Ελλάδος είχε εκφράσει την αντίθεσή της σε ηλεκτρονικές ταυτότητες χωρίς τσιπάκι, πόσο μάλλον για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες με τσιπάκι !

sigmalive: Ηλεκτρονικές ταυτότητες οι οποίες θα μας επιτρέπουν να κάνουμε ακόμα και τις τραπεζικές μας συναλλαγές, θα γίνουν σύντομα μέρος της ζωής μας.

Το θέμα αυτό εμπίπτει και στην Κυπριακή Προεδρία η οποία θα κληθεί να χειριστεί σημαντικά θέματα που αφορούν την προώθηση της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρώπης όπως τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ηλεκτρονική ταυτότητα, επαλήθευση και υπογραφή.

Μέσα στο εξάμηνο της Προεδρίας μας θα έχουμε νέες ταυτότητες με τσιπ, δακτυλικά αποτυπώματα και ηλεκτρονική υπογραφή η οποία θα προστεθεί ως στοιχείο στην ηλεκτρονική πλέον ταυτότητα του κάθε πολίτη. 


Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού θα είναι σε θέση να αρχίσει να εκδίδει ηλεκτρονικές ταυτότητες, που θα φέρουν microchip στο οποίο θα υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα του πολίτη και η ηλεκτρονική υπογραφή του.

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έχει ως στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των διοικήσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ενώ θα μπορούν να γίνονται ακόμη και τραπεζικές συναλλαγές.

Εκτός από τις ηλεκτρονικές ταυτότητες παράλληλα θα δημιουργηθεί και μια Κυβερνητική Αποθήκη Πληροφοριών στην οποία θα ενταχθούν τα αρχεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Τμ. Τελωνείων, του Αρχείου Πληθυσμού, του Εφόρου Εταιρειών, του Τμ. Εσωτερικών Προσόδων, του Κτηματολογίου, και του ΦΠΑ, καθώς επίσης του Γεν. Λογιστηρίου.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα μπουν και τα αρχεία των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και η Στατιστική Υπηρεσία.

Τα πιο πάνω επιβεβαίωσε και η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου μιλώντας στις τομές στα γεγονότα:
5 σχόλια:

 1. πολυ λυπηρη εξελιξη, η μαρτυρικη Κυπρος,δηλωνει υποταγη στα σχεδια της Νεας Εποχης του αντιχριστου, μετανοια και πιστη στον Αληθινο Θεο, για να βγουμε νικητες απο την μεγαλη μαχη που ερχεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλους μασωνους βλεπω εχει και η Κυπρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγνώμη, αν θυμάμαι καλά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δεν υπέγραψε πριν λίγο καιρό μία συμφωνία με κάποιους Ραβίνους ότι οι εβραίοι δεν σταύρωσαν το Χριστό?
  Το νέο αυτό ήταν αναρτημένο σε πολλά ιστολόγια.

  Μήπως βιάστηκαν οι Κύπριοι αδελφοί μας να βγάλουν τα πετρέλαιά τους και συνθηκολόγησαν γρήγορα γρήγορα με το Ισραήλ χωρίς να πολυσκεφτούν τις πιθανές συνέπειες?

  Για να δούμε θα αντιδράσουν στην κάρτα του Πολίτη?
  Εμείς εδώ κάναμε 2 τεράστια συλλαλητήρια αρχές του 2011.

  Ο Κύριος βοήθησε.
  Το εργοστάσιο της TOPPΑΝ printing στην Ιαπωνία όπου είχε αναθέσει η Ελληνική Αστυνομία την παραγωγή της Κάρτας του πολίτη, καταστράφηκε από το σεισμό της 11ης Μαρτίου 2011...

  Ζει Κύριος.

  Επίσης κάτι άλλο για τους αδελφούς Κυπρίους:

  Πριν λίγα χρόνια είχα αρκετες πιστωτικές κάρτες από διάφορες τράπεζες.

  Η πρώτη όμως που μου έστειλε διαταγή πληρωμής ήταν η Τράπεζα Κύπρου...

  Μήπως βιάζονται πολύ οι αδελφοί μας Κύπριοι όταν πρόκειται για αργύρια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έτυχε να δω ένα βίντεο με το Κ.Σαμαρά να λέει να μας δώσουνε την Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας - Κάρτα του Πολίτη. Παραθέτω το βίντεο.


  http://www.youtube.com/watch?v=PNdMIhoRuaU&feature

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ . ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΥΠΡΙΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.