Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κος Ιερωνύμος για την Κάρτα του Πολίτη: "Αν έχουμε στην καρδιά μας τον Χριστό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"!


Σχόλιο ΟΠ: Δηλ. Μακαριώτατε μπορούμε να πάρουμε άφοβα την Κάρτα του Πολίτη; Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα με την Κάρτα του Πολίτη, αρκεί να έχουμε στην καρδιά μας τον Χριστό;

Είναι πολύ σημαντικό το θέμα για να αντιμετωπίζεται με υπέρ-απλουστευμένες απαντήσεις αυτού του είδους, ειδικά τώρα που ηλεκτρονικές κάρτες (βλ Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας για ξεκίνημα) προβλέπει και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Εκτός κι εάν και για το Μνημόνιο ισχύει το ίδιο: Ας το υποστούμε το Μνημόνιο, αρκεί να έχουμε στην καρδιά μας τον Χριστό! Όχι βέβαια,  ακριβώς επειδή προσπαθούμε να έχουμε στην καρδιά μας το Χριστό, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θα διώξουμε από πάνω μας και το Μνημόνιο και τις Κάρτες του... και δεν θα παραλάβουμε την Κάρτα του Πολίτη.

Ενδιαφέρον θα ήταν πάντως να ρωτήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κο Ιερωνύμο κάποιος δημοσιογράφος και στην Ελλάδα για να διευκρινισθεί αυτό που γράφει το Romfea. Μπορεί να μην αποδίδεται πλήρως η δήλωση. 

Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν ισχύει για τον Μακαριώτατο ότι ισχύει για τις δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών: Άλλα να λένε στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό! (βλ. Χριστουγεννιάτικο μήνυμα 2010 : "όταν απαξιώνεται η ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου, καθώς αυτό νοείται ως ηλεκτρονικά ψηφιοποιημένη παραγωγική μονάδα χωρίς σεβασμό στη μοναδικότητα της ύπαρξης και στην ελευθερία που μας χάρισε ο Θεός")

Ας σημειωθεί πάντως ότι ο π.Κων/νος Στρατηγόπουλος, πριν λίγες ημέρες, ήταν σφόδρα αντίθετος προς την ηλεκτρονική υποδούλωση των πολιτών που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση...

Διαβάστε το δημοσίευμα του Romfea:

Aπαντήσεις σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σεργίου στη Μόσχα έδωσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.

Η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.

Σχετικά με τον "εθνικισμό" ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "υπάρχουν δύο συνώνυμες λέξεις. Ο πατρωτισμός και ο εθνικισμός".  
 
"Τον πατριωτισμό τον στηρίζουμαι, ενώ τον εθνικισμό τον απορρίπτουμε ως Εκκλησία", πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε πως "η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών στο μάθημα των θρησκευτικών είναι μεγάλη".
"Στη Ρωσία κάνουν τα πάντα για να βάλουν το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, ενώ στην Ελλάδα κάνουν τα πάντα για να το βγάλουν" είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και όλα όσα λέγονται για τον αριθμό "666" που αναγράφεται σε barcode ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε πως "αν έχουμε μέσα στη καρδιά μας τον Χριστό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".
Ο Μακαριώτατος πρότεινε, μεταξύ άλλων, να ενισχυθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ιερόσπουδαστών ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε πολλούς νέους να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα.


Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση φοιτητή, σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Εκκλησιές μεταξύ τους είναι ο εγωισμός. 
 
"Σε κάθε αίρεση και διάιρεση θα δείτε πως από πίσω κρύβεται ο εγωισμός" κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις