Costa Concordia: Η ΑΚΟΛΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ… ΚΟΛΑΣΗ!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Η «ΛΑ ΣΤΑΜΠΑ»

Περιστατικά πρωτοφανούς και εγκληματικής αμέλειας έρχονται στο φως με τις καταθέσεις δύο πρώην εργαζομένων στα πλοία της εταιρίας Costa Crociere, στη δύναμη της οποίας ανήκε το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia που ναυάγησε στις 13 του περασμένου Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, που περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας «Λα Στάμπα», στα πλοία επικρατούσαν συνθήκες ακολασίας που έθεταν συστηματικά σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, καθώς, όπως αναφέρουν οι μάρτυρες, οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ήσαν πολύ συχνά μεθυσμένοι.

Μία από τους δύο μάρτυρες κατέθεσε επίσης πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ, όπως είπε «αναρωτιόμασταν συχνά στη διάρκεια των πάρτι που οργανώνονταν, ποιός θα έσωζε το πλοίο σε μια έκτακτη κατάσταση».

Την εικόνα αυτή επιβεβαιώνει και η μαρτυρίας μιας πρώην νοσοκόμας, της Βαλεντίνα Μπ. που εργάστηκε επίσης το 2010 υπό τις εντολές του καπετάνιου Φραντσέσκο Σκετίνο σε άλλο πλοίο, το Costa Atlantica.

Η νοσοκόμα κατήγγειλε πως «η διαφθορά, τα ναρκωτικά και η πορνεία βασίλευαν στο πλοίο. Είδα με τα ίδια μου τα μάτια αξιωματικούς να παίρνουν κοκαΐνη», ενώ προσθέτει πως οι αξιωματικοί αντιμετώπιζαν τα μέλη του πληρώματος «σαν σκλάβους».
www.elzoni.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις