Το Σύνταγμά μας θα αποκτήσει και «καρκίνο»

Σε εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι γνωστό ότι η ασθένεια αποτελεί φυσική συνέχεια της πτώσης μας και της βύθισής μας στην αμαρτία. Το σώμα μας αλλά και όλη η κτίση γύρω μας υποτάχθηκε στη φθορά και στην ασθένεια που προκάλεσε η αμαρτία (=ανυπακοή - απομάκρυνση από τη Θεία Βούληση). Για αυτό και ο Ιησούς όταν θέλησε να θεραπεύσει τον παραλυτικό προτίμησε να πει «Τέκνον, αφέονται σοι αι αμαρτίες σου» αντί πει «Τέκνον απαλλάσσεσαι από της ασθενείας σου». Θεράπευσε την αιτία και εξαλείφθηκε και το προϊόν της: η ασθένεια.


Σήμερα βρισκόμαστε μόλις δυο βήματα από την ένταξη στο Σύνταγμά μας όρων επαχθών για αυτή την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας. Με απασχολεί πολύ έντονα το εξής ερώτημα: και αν τελικά τα εντάξουν (που όλα μέχρι τώρα δείχνουν ότι θα το κάνουν) τότε τι; Όλα αυτά τα τερατουργήματα που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας θα νομιμοποιηθούν; Μέχρι τώρα μας παρηγορεί το γεγονός ότι όλα αυτά που γίνονται είναι παράνομα και αντισυνταγματικά και ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος πολιτικός στο άμεσο μέλλον να τα ακυρώσει. Όμως αν τα εντάξουν και στο Σύνταγμα τότε τι; Θα βρεθούμε όλοι εμείς που αντιδρούμε να είμαστε και παράνομοι και αντισυνταγματικοί από επάνω; Δηλαδή και δαρμένοι από επάνω;

Αυτά με απασχολούσαν πολύ έντονα αδερφοί μου τις τελευταίες ημέρες από τη στιγμή που διάβασα ότι μία από τις τελευταίες απαιτήσεις της τρόικας ήταν να μπει και στο Σύνταγμά μας ότι η εξυπηρέτηση του χρέους είναι προτεραιότητα. Όμως η συνείδησή μου ησύχασε όταν στο φιλικό ιστολόγιο klassikoperiptosi.blogspot.com διάβασα τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη (και τα επιβεβαίωσα ανατρέχοντας στα απομνημονεύματά του). Ο πραγματικός Έλληνας Στρατηγός όταν είδε το χάος στο οποίο εβυθίζετο η πατρίδα του αμέσως προσέτρεξε στην Προσευχή ως συνήθιζε (ακούτε συνήθεια που την είχε ο άνθρωπος) και τότε του ήρθε η απάντηση «Σύνταμα» αναφώνησε. Η συνείδησή μου αμέσως ησύχασε. Από αυτό και μόνο το γεγονός δε διστάζω και εγώ αδερφοί μου να πω ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι Θεόπνευστο. Αποτελεί Θείο Θέλημα. Και ως τέτοιο δεν μπορεί παρά να είναι πέρα για πέρα ανθρωποκεντρικό και όχι δανειοκεντρικό ή ότιδήποτε άλλο. Για αυτό και κατοχυρώνει την ορθοδοξία ως βασική Πίστη σε αυτόν τον τόπο.

Έτσι λοιπόν αδερφοί μου από το γεγονός αυτό και μόνο μπορούμε αβίαστα να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι όποια τέτοια διάταξη και αν επιχειρήσουν να εισάγουν μέσα στο Ελληνικό Σύνταγμα θα είναι αυτοάκυρη. Θα αποτελεί ξένο σώμα - Καρκίνωμα στο Σύνταγμα μας το οποίο θα περιμένει και πάλι το διάδοχο του Στρατηγού Μακρυγιάννη να το θεραπεύσει. Έτσι λοιπόν και το Σύνταγμά μας θα νοσήσει από την αμαρτία που αφήσαμε να ριζώσει στην κοινωνία μας, στους νόμους μας, στη ζωή μας και θα περιμένει τη μετάνοια μας η οποία θα γεννήσει το νέο Στρατηγό Μακρυγιάννη ο οποίος και θα το εξυγιάνει και πάλι.

Για αυτό και οι «Σωτήρες μας» φροντίζουν επιμελώς με νόμους για τις εκτρώσεις, ομοφυλοφιλίες, συμβιώσεις κ.α. να εδραιώνουν την αμαρτία για να μας αποκόψουν από την πιθανότητα να εξυγιανθούμε και να παραμείνουμε σκλάβοι για πάντα.

Απομένει τώρα βεβαίως στους καθαρά νομικούς – συνταγματολόγους να αναλύσουν με πιο τεχνικούς - νομικούς όρους αυτό που εμείς με την απλοϊκή διαίσθησή μας αντιλαμβανόμαστε. Ότι τέτοιες διατάξεις δεν μπορούν να εισαχθούν στο Σύνταγμά μας ούτε με 180 ούτε και με 280 ή όσους ψήφους καταφέρουν να συνάξουν.

 Καλή μετάνοια αδερφοί μου ή καλή λευτεριά όπως θέλετε πείτε το, το ίδιο πράγμα είναι.



Μπαρακίτης Αθανάσιος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις