Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Το Πολιτειακό Δικαστήριο της πόλης Shchyolkovo αποφάνθηκε επί υποθέσεως, που ξεκίνησε από το Γραφείο τού Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας, ότι τα βασικά κείμενα της Σαηεντολογίας, συμπεριλαμ­βανομένου τού «What isScientology?» (Τι είναι η Σαηεντολογία;), τού Λ. Ρον Χάμπαρντ, αποτελούν«πρόσκληση σε εξτρε­μιστική δραστηριότητα» και τα ενέταξαν στην «Ομοσπονδιακή Λίστα Εξτρεμιστι­κού Υλικού», ουσιαστικά απαγορεύοντας τη διακίνηση τους στη χώρα.

Ο Πρόεδρος έκρινε, με βάση τις μαρτυ­ρίες ειδικών, ότι το υλικό του Λ. Ρόν Χάμπαρντ «έχει σαν στόχο τη δημιουργία απο­μονωμένης κοινωνικής ομάδας, της οποίας τα μέλη είναι άψογα εκπαιδευμένα στην εκτέλεση τωνκαθηκόντων τους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι ο πόλεμος εναντίον τού υπόλοιπου κόσμου».

Κατά την αναφορά (Moscow Times, 4/7/2011), εκτός του «Τι είναι η Σαηεντολο­γία;», έχουν απαγορευτεί δύο τουλάχιστον δωδεκάδες άλλα έντυπα. Η περαιτέρω κυκλοφορία...
υλικού που περιλαμβάνεται στην «Ομοσπονδιακή Λίστα» μπορεί να θεωρηθεί υποκίνηση μίσους και τιμωρεί­ται με έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

Αξιόπιστη πηγή στη Ρωσία αναφέρει, ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντι­κή απόφαση και πιστεύεται πως αυτή είναι η αρχή ενός μακρού δρόμου.

Εκπρόσωποι Τύπου της «εκκλησίας» της Σαηεντολογίας στη Ρωσία (επίσημη ιστοσελίδα, στα ρωσικά) δήλωσαν ότι σκοπεύ­ουν να εφεσιβάλουν κατά της απόφασης.


1. Αναδημοσίευση από το Fair News, Ιούλιος 2011 & http://jurist.org/paperchase/2011/07/russia-court-bans-scientology-texts.php.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.