Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Η συναίνεση των Ελλήνων

                                     
  "Σύ Κύριε, φυλάξαις ημάς και διατηρήσαι ημάς"

                                                                             Ψαλμός 9ος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου
moschoblog

        Αν οι Έλληνες δώσουν τη συναίνεσή τους στους τοκογλύφους, οι τοκογλύφοι δεν θα είναι τοκογλύφοι αλλά σωτήρες και οι Έλληνες θα τους χρωστούν ευγνωμοσύνη που τους σώζουν!
        Οι τοκογλύφοι και τα όργανά τους ζητούν από τους Έλληνες να συναινέσουν πως ό,τι παθαίνουν είναι άξια των όσων έπραξαν.
        Το σκεπτικό των τοκογλύφων και των οργάνων τους είναι αυτό: Αν οι Έλληνες δώσουν τη συναίνεσή τους αυτό σημαίνει τα εξής: Πρώτον ,ότι ο σκοπός μας είναι ιερός. Δεύτερον ότι η Κατοχή της Ελλάδος είναι οι θυσίες που πρέπει να υποστούν οι Έλληνες  για να εξιλεωθούν  και να σωθούν και τρίτον ότι εμείς είμαστε σωτήρες τους ,επιφορτισμένοι  να επιβάλουμε τις θυσίες που πρέπει να υποστούν για να σωθούν. Περιμένουμε από τους Έλληνες να μας εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για όσα παθαίνουν.
       Οι Έλληνες όμως δεν συναινούν και καλώς πράττουν για τους εξής λόγους: Πρώτον, ο σκοπός των τοκογλύφων και των οργάνων τους δεν είναι ιερός. Δεύτερον, οι τοκογλύφοι δεν είναι σωτήρες των Ελλήνων, αλλά ληστές οι οποίοι ενεργούν ως κατακτητές της Ελλάδος χωρίς πόλεμο. Τρίτον, η Κατοχή δεν είναι θυσίες για εξιλέωση των Ελλήνων, αλλά  έχουν απώτερο σκοπό την αρπαγή  του εθνικού πλούτου της Ελλάδος. Και τέταρτον και το σπουδαιότερο, οι Έλληνες δεν βιώνουν την εγκατάλειψη του Θεού. Οι Έλληνες στο Θεό έχουν τις ελπίδες τους.
       "Διότι δεν θα λησμονηθεί μέχρι τέλους ο πτωχός και αδύνατος που πιστεύει και ελπίζει στο Θεό. Η ελπίδα προς τον Θεόν και η υπομονή, την οποίαν δείχνουν κατά το διάστημα των θλίψεων δεν θα χαθεί, δεν θα μείνει μέχρι τέλους χωρίς ικανοποίηση εκ μέρους του Θεού. Σήκω επάνω, Κύριε, δίκαιος και ισχυρός, και ας μη υψώνεται και μεγαλοφρονεί ο άδικος και εξευτελισμένος άνθρωπος. Ας κριθούν και ας δικασθούν  ενώπιόν σου όλα τα ασεβή έθνη. ....δεν είναι τίποτε άλλο παρά άρρωστοι και ανόητοι άνθρωποι." (Ψαλμός ΙΙος, απόδοση Ι.Θ.Κολιτσάρα).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.