Ένα "non paper" αποκαλύπτει το σχέδιο παράδοσής μας ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ - Μέχρι τέλος Μαρτίου με την συναίνεση της τρικομματικής χούντας δεν θα υπάρχει Ελλάδα





Σύμφωνα τα πλήθος δημοσιευμάτων από το εξωτερικό και κυρίως σύμφωνα με αυτά του Reuters και των Financial Times, η γερμανική κυβέρνηση θέλει από την Ελλάδα να εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία επί του καθορισμού της φορολογικής πολιτικής και των δαπανών σε ένα «δημοσιονομικό επίτροπο» σε αντάλλαγμα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, οι Financial Times αναφέρουν ότι έχουν στην κατοχή τους αντίγραφο πρότασης. Όπως τονίζει η εφημερίδα, σε μια «πρωτοφανή επέκταση του ελέγχου της ΕΕ επί ενός κράτους μέλους», ο δημοσιονομικός επίτροπος θα είχε την εξουσία άσκησης βέτο επί αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, εφόσον αυτές δεν συνάδουν με τους στόχους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές, ενώ επίσης ο επίτροπος, που θα οριζόταν από τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, θα αναλάμβανε την ευθύνη εποπτείας όλων των μεγάλων τομέων δαπανών της ελληνικής κυβέρνησης. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κείμενο της γερμανικής πρότασης αναφέρει η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να τεθεί υπό αυστηρή καθοδήγηση και σύστημα ελέγχου, ενώ μάλιστα σημειώνονται στο άρθρο ότι με βάση την απογοητευτική προσαρμογή της Ελλάδα, θα πρέπει να αποδεχθεί εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ορισμένο χρονικό διάστημα». Παράλληλα, η Αθήνα θα υποχρεωνόταν, σύμφωνα με την πρόταση των Γερμανών, να θεσπίσει νόμο που θα δεσμεύει μόνιμα τα κρατικά έσοδα προς εξυπηρέτηση του χρέους «κατά πρώτιστο». Ένας τέτοιος νόμος θα βεβαίωνε τις αγορές και τους πιστωτές ότι δε θα υπάρξει πτώχευση στο μέλλον, σημειώνεται χαρακτηριστικά.  Τέλος, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τους Financial Times και άλλα δημοσιεύματα, το γερμανικό σχέδιο φέρεται να διανεμήθηκε στους αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης που απαρτίζουν τη λεγόμενη «ομάδα εργασίας του ευρώ» το απόγευμα της Παρασκευής.
Χλιαρή η Ελληνική Αντίδραση … επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του εγγράφου….
Ως χλιαρή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ελληνική αντίδραση στα δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, κυβερνητικά στελέχη απάντησαν ως εξής στο non-paper που δημοσιεύουν οι Financial Times και το REUTERS: «Πρόκειται για ένα non paper που κυκλοφορεί. Ανάλογη πρόταση είχε κάνει στο παρελθόν και ο Ολλανδός πρωθυπουργός. Δεν το συζητούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο».  Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης βέβαια είναι καθυστερημένη και έρχεται κατόπιν αντιδράσεων και όχι με επίσημη ανακοίνωση, αλλά μέσω διαρροών.

Όχι  αύριο αλλά  σήμερα , τα κόμματα , τα "κινήματα", οι παρατάξεις , οι κοινωνικές ομάδες, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και  κάθε Έλληνας  πολίτης, πρέπει να  υψώσει  δυνατά  τη φωνή του  για να σταματήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  η προκαταρκτική διαδικασία  παράδοσης της χώρας μας και της ζωής μας  στα χέρια  των δημίων  της Ευρώπης  και της Αμερικής.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, δεν με ενδιαφέρει τι θα πεί  ο Παπαδήμιος  και η παρέα του , δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν τα  πεινασμένα για  εξουσία τσακάλια  του  ΠΑΣΟΚ, δεν  με  νοιάζει αν  ο Σαμαράς  πήγε  μέχρι τη Ρωσία  μπάς  και  τσιμπήσει καμιά μονάδα στο πιεσόμετρο των δημοσκοπήσεων,δεν με απασχολεί καθόλου  αν οι μεταλλαγμένοι της αριστεράς προτείνουν  αναστολές  δανείων ή άλλες  κοτσάνες , δεν με νοιάζει αν  θα  σχιστεί η ζελατίνα  αποστείρωσης  του ΚΚΕ και προπάντων δεν με ενδιαφέρει αν  πάνε στα τσακίδια  όσοι   στριμώχτηκαν  μπροστά  στο παχνί για να  γίνουν  μέλη αυτής  της δωσίλογης κυβέρνησης.

Αυτό που με ενδιαφέρει  είναι ότι  η  πατρίδα μου κινδυνεύει
ΤΩΡΑ να χαθεί,  χωρίς  να έχει πέσει μάλιστα  ούτε μια "τουφεκιά".
Σε λίγες ημέρες  , αν δεν αντισταθούμε, δεν θα έχει  πλέον νόημα να  μιλάμε  ή να αμπελοφιοσοφούμε  περι πατρίδος διότι πολύ απλά δεν θα υπάρχει πατρίδα.

Αν  σήμερα  οι   δωσίλογοι   εντός και εκτός της κυβέρνησης  δεν νοιώσουν   την  καυτή ανάσα του λαού στον σβέρκο τους, αύριο  θα είναι πολύ  μα πολύ αργά.

Ας το  πάρουμε χαμπάρι.

Δεν θα   παραδώσουν "κάποια στιγμή"  την χώρα μας σε ξένα χέρια αλλά ΤΩΡΑ!

Ακούστε , ενημερωθείτε  και  ενημερώστε  τους δικούς σας , τους γείτονες, τους συναδέλφους όποιον μπορείτε .Πείτε  σε όλους   τι συμβαίνει ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ   κάτω απο τη μύτη μας.


"ΝΥΝ  ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ"  
 ---------------------------------------------------
To www.radio9.gr δημοσίευσε   το non-paper  που έφεραν στο φως οι FINANCIAL TIMES και περιέχει όλα όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής  για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό κείμενο, το νέο μνημόνιο θα πρέπει να περιέχει 2 καινοτόμα θεσμικά στοιχεία για τα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί. 

1)      Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση χρέους
2)      Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας του προϋπολογισμού.

Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί ότι…



«τα έσοδα του κράτους πρέπει πρώτα απ’ όλα να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους».

«Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με πτώχευση».

«αντίθετα θα πρέπει να δεχθεί περαιτέρω περικοπές στις πρωτογενείς δαπάνες».


Επίσης αναφορικά με τον «επίτροπο επί του προϋπολογισμού» για το οποίο πανηγυρίζουμε ότι δήθεν η Γερμανία το πήρε πίσω… η αλήθεια είναι ότι από το κείμενο βγάζουμε διαφορετικό συμπέρασμα. Συγκεκριμένα διαβάζουμε ότι ίσως σήμερα να μην επιβάλλεται επίτροπος αλλά… «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, νέος επίτροπος προϋπολογισμού διορίζεται από το Eurogroup που θα βοηθήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».



Διαβάστε ολόκληρο το Non paper στην ελληνική του μετάφραση:

Διασφάλιση της συμμόρφωσης στου 2ο GRC  

Πρόγραμμα
Ι. Φόντο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τρόικα, η Ελλάδα έχει χάσει και πάλι τους βασικούς στόχους του προγράμματος για το 2011. Ειδικότερα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν έχει μειωθέι σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ως εκ τούτου η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά τη συμμόρφωση του προγράμματος στο μέλλον και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές. Διαφορετικά, η Ευρωζώνη δεν θα μπορεί να εγκρίνει τις Εγγυήσεις για GRC II. 


II. Πρόταση για τη βελτίωση της συμμόρφωσης

 
Για να βελτιωθεί η συμμόρφωση στο 2ο πρόγραμμα, το νέο μνημόνιο συμφωνίας θα πρέπει να περιέχει δύο καινοτόμα θεσμικά στοιχεία σχετικά με τα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί. Θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες εκ των προτέρων για το δεύτερο πρόγραμμα. Μόνο αν και όταν εξασφαλιστεί η εφαρμογή τους, το νέο πρόγραμμα μπορεί να αρχίσει. 


1. Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους
 
Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί νομικά ώστε να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην μελλοντική εξυπηρέτηση του χρέους. Η δέσμευση αυτή πρέπει να είναι νομικά κατοχυρωμένη από την Βουλή των Ελλήνων. Τα έσοδα του κράτους πρέπει πρώτα απ’ όλα να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους, μόνο το υπόλοιπο των εσόδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των πρωτογενών δαπανών. Αυτό θα καθησυχάσει το κοινό και τους ιδιώτες πιστωτές ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της μετά το PSI και θα επηρεάσει θετικά την πρόσβαση στην αγορά. Η de facto κατάργηση της δυνατότητας μιας χρεοκοπίας θα κάνει την απειλή της μη εκταμίευσης της δόσης μια πολύ αξιόπιστη GRC II. 

Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με πτώχευση, αλλά αντίθετα θα πρέπει να δεχθεί περεταίρω περικοπές στις πρωτογενείς δαπάνες ως τη μόνη δυνατή συνέπεια οποιασδήποτε μη εκταμίευσης. 

2. Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας του προϋπολογισμού
 
Η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο και σύστημα διεύθυνσης. Με δεδομένη την απογητευτική συμμόρφωση μέχρι στιγμής, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχτεί την μεταφορά της δημοσιονομικής εξουσίας της σε ευρωπαϊκό επίπεδο γι ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Πρέπει να ορισθεί επίτροπος επί του προϋπολογισμού από το Eurogroup με το καθήκον να μεριμνά για τον έλεγχο των Προϋπολογισμών. 

Πρέπει να έχει τη δύναμη να:

α) να εφαρμόσει ένα κεντρικό σύστημα αναφορά ςς και παρακολούθησης που πρέπει να καλύπτει όλα τα μεγάλα μπλοκ των δπαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού,

β) να ασκεί veto σε αποφάσεις που δεν συνάδουν με τους δημοσιονομικούς στόχους που έθεσε η τρόικα και

γ) να του ανατεθεί η μέρινμα για την συμμόρφωση με τον παραπάνω κανόνα που αφορά στο να δοθεί προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους. 

Η νέα θεσμική προσέγγιση και επιτήρησης πρέπει να διατυπωθεί στο Μνημόνιο ως εξής:  

«Στην περίπτωση της μη συμμόρφωσης, η οποία επιβεβαιώθηκε από την ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της ΕΕ COM, νέος επίτροπος προϋπολογισμού διορίζεται από το Eurogroup θα βοηθούσε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ο Επίτροπος θα έχει ευρείες αρμοδιότητες εποπτείας των δημόσιων δαπανών και των αποφάσεων του προϋπολογισμού καθώς και το δικαίωμα να ασκήσει veto ενάντια σε αποφάσεις του προϋπολογισμού που δεν συνάδουν με τους καθορισμένους δημοσιονομικούς στόχους και τον κανόνα που δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους.» 
Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι ο νέος μηχανισμός επιτήρησης είναι πλήρως ενσωματωμένος στο Εθνικό Δίκαιο, κατά προτίμηση μέσω μιας συνταγματικής τροποποίησης.
Ακούστε την "Εκπομπή Α.Ε" ΕΔΩ

Σχόλια

  1. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΠΑ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΟΥ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΜΑΣ. Ε ΚΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις