Η "επίσημη πρώτη" του Δ΄Ράϊχ τον επόμενο Μάρτιο

klassikoperiptosi

 "...Οι Ευρωπαϊκοί λαοί αντιπροσωπεύουν μια οικογένεια σ' αυτόν τον κόσμο. Δεν είναι πολύ ευφυές να φανταστούμε ότι σε ένα τόσο κατακερματισμένο σπίτι όπως αυτό της Ευρώπης, μια κοινότητα λαών μπορεί να διατηρεί επί μακρόν διαφορετικά νομικά συστήματα και αντιλήψεις δικαίου..."
(Απόσπασμα  απο όμιλία του Χίτλερ το  1936  στο Reichstag)
 Η Συνθήκη της Λισαβόνας,  που όπως είναι  γνωστό  τροποποίησε  τον Δεκέμβρη του 2007  τη "Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή ένωση" και την ιδρυτική  συνθήκη  της "Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας" και που υποκατέστησε κατά κάποιο (φασιστικό)  τρόπο το "Ευρωπαϊκό Σύνταγμα", αυτό δηλαδή  που πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί  είχαν  απορρίψει, σε λίγες εβδομάδες  θα είναι παρελθόν.

Τα τελευταία  προσχήματα  μιας δήθεν δημοκρατικά "Ενωμένης  Ευρώπης", χάνονται  για να δώσουν την θέση τους στις διαταγές μιας  "νέας  συνθήκης".  Επί της ουσίας πρόκειται  για  ένα "πρωτόκολλο  παράδοσης άνευ όρων" στην  γερμανικό - νεοταξικό imperium  το οποίο τον άλλο μήνα  θα υπογράψουν  τα ψαλιδόκωλα πιθήκια που καμώνονται τους αρχηγούς  "ανεξαρτήτων" ευρωπαϊκών χωρών.
Αν και  κανείς,  πλην  των επιτελών του Reichstag, δεν γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο  της νέας  συνθήκης , ωστόσο  οι  εκπρόσωποι των   υποτελών στο Δ΄Ράϊχ κρατών,  κατά τη διάρκεια της προχθεσινής  συνόδου  κορυφής,  "συναποφάσισαν"  να  ξαναμαντρωθούν   τον ερχόμενο  Μάρτιο  στο γυάλινο  παλάτι  των Βρυξελλών.
Εκεί  θα αποτελειώσουν  την  βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση,  ώστε να  βρεί ξανά την  "ηρεμία" του  το τραπεζοπιστωτικό  ιερατείο  της Θούλης  και να πάψει  να ασχολείται  ο εκάστοτε  Fuchrer (Φύρερ) με   τα προβλήματα   "της σταθερότητας, του συντονισμού  και τη διακυβέρνησης της Ευρώπης".

Ακολουθεί η μετάφραση  της  ανακοίνωσης  που βγήκε μετά το πέρας  της συνόδου  κορυφής ( για την οποία βέβαια δεν μας είπαν τίποτα  οι  Παπαδήμιοί μας)
 Ανακοίνωση
 Συμφωνία για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και σύγκλισης


Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία για μια νέα Συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση, με στόχο την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη θέσπιση περισσότερο αυτόματων κυρώσεων και αυστηρότερης επιτήρησης εντός της ζώνης του ευρώ, ειδικότερα με την εισαγωγή ενός “κανόνα ισοσκελισμένου προϋπολογισμού”.

Σύμφωνα με τη νέα συνθήκη για το “δημοσιονομικό συμβόλαιο”, οι εθνικοί ...
προϋπολογισμοί απαιτείται να είναι ισοσκελισμένοι ή πλεονασματικοί, ένα κριτήριο το οποίο πληρείται αν το ετήσιο διαρθρωτικό έλλειμμα δεν υπερβαίνει το 0,5% του ονομαστικού ΑΕΠ. Ο εν λόγω κανόνας  ισοσκελισμένου προϋπολογισμού θα πρέπει να ενσωματωθεί εντός ενός έτους στα εθνικά νομικά συστήματα των κρατών μελών, σε συνταγματικό ή ισοδύναμο επίπεδο. Σε περίπτωση παρέκκλισης από αυτόν τον κανόνα, θα ενεργοποιείται ένας αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης. Θα καθορίζεται από το κάθε κράτος μέλος βάσει των αρχών που προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορεί να επιβεβαιώνει τη μεταφορά του εν λόγω κανόνα ισοσκελισμένου προϋπολογισμού σε εθνικό επίπεδο. Η απόφασή του είναι δεσμευτική ενώ θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο το οποίο θα ανέρχεται έως 0,1% του ΑΕΠ, και θα καταβάλλεται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η Συνθήκη που συμφωνήθηκε σήμερα επίσης ενισχύει τους δημοσιονομικούς κανόνες για την ευρωζώνη με την υιοθέτηση της ψηφοφορίας με αντίστροφη ειδική πλειοψηφία στην απόφαση για το εάν θα κινηθεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για μια χώρα. Η ψηφοφορία με αντίστροφη ειδική πλειοψηφία θα χρησιμοποιείται επίσης για την επιβολή κυρώσεων.

Η νέα Συνθήκη επίσης περιέχει διατάξεις για το συντονισμό και τη σύγκλιση της οικονομικής πολιτικής των κρατών μελών αλλά και για τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σύνοδοι Κορυφής της ευρωζώνης θα διεξάγονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Η Συνθήκη που συμφωνήθηκε σήμερα θα είναι νομικά δεσμευτική, όπως μια διεθνής συμφωνία, και θα υπογραφεί στο περιθώριο της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 1 και 2 Μαρτίου. Θα τεθεί σε ισχύ μετά την κύρωσή της από τουλάχιστον 12κράτη μέλη της ευρωζώνης και είναι ανοιχτή στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αυτή τη στιγμή δεν είναι μέλη της ευρωζώνης.
(η παραπάνω ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο radio9.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις