Κύριε , φύλαξε την Ελλάδα απ΄ την υποκρισία των πολιτικών!


     
Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου
     Κύριε , φύλαξε την Ελλάδα απ΄  την υποκρισία των πολιτικών. Κύριε εσύ είπες στους μαθητές σου να φυλάγονται απ΄ την υποκρισία των Φαρισαίων. Χρησιμοποίησες ποιητικά λόγια για να είναι ακόμα πιο ζωντανή η εικόνα που θα σχηματίσουν οι μαθητές σου για την υποκρισία τους. Προσέχετε,είπες, από τη ζύμη των φαρισαίων η οποία είναι υποκρισία. Εννοούσες ότι όπως η ζύμη φουσκώνει όλο το φύραμα, έτσι κι η υποκρισία των φαρισαίων φουσκώνει το ψεύδος για να το κάνει πιστευτό.
     Οι φαρισαίοι εις ένδειξιν υποκριτικού σεβασμού στόλιζαν τα μνήματα των προφητών που τους είχαν σκοτώσει οι πρόγονοί τους, για να πείσουν τον κόσμο, ότι αυτοί δεν ήταν σαν τους πατέρες τους, ενώ  στην πραγματικότητα σχεδίαζαν  να σκοτώσουν τον μεγαλύτερο από όλους του προφήτες, τον Υιό του Θεού!
     Κύριε, βοήθησέ μας να προσέξουμε την υποκρισία των πολιτικών, που φουσκώνουν τα μνημόνια και τα στολίζουν όπως οι φαρισαίοι τα μνήματα των προφητών, για να πιστέψει ο κόσμος ότι τα μνημόνια είναι η σωτηρία της Ελλάδος, ενώ είναι η καταστροφή της.
    Ένα όνομα, το όνομα γέρανοι αποκάλυψε τους δολοφόνους του αρχαίου Ίβυκου. Ένα όνομα,  το όνομα "μνημόνιο" θα αποκαλύπτει πάντοτε την φαρισαϊκή υποκρισία των πολιτικών.
    Υπό την πίεση του κοινού αισθήματος άρχισαν ν΄ ακούγονται  φωνές πολιτικών οι οποίοι με την ίδια υποκρισία  ομολογούν μεν  ότι η βουλή αυτή δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό και συνάμα  παραμένουν σ΄ αυτήν!   

Σχόλια

  1. ΚΥΡΙΕ,ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΣ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΛΛΑ Κ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις