Ποιός θα νοιαστεί να "επισκευάσει" τα ρημαγμένα θεμέλιa της δικαιοσύνης;

Στη φυλακή οδηγήθηκε για αποπλάνηση... του ανήλικου παιδιού του δικαστής, ο οποίος μέχρι χθες κυκλοφορούσε ελεύθερος και ανέβαινε στην έδρα για ν’ απονείμει Δικαιοσύνη. 

Οι αρμόδιες αρχές δεν φρόντισαν να κινήσουν
τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και έτσι
εξακολουθούσε να δικάζει!!!
Μία μικρή παρέμβαση - σχόλιο  της Κλασσικοπερίπτωσης (αμέσως μετά  παραθέτουμε  το ρεπορτάζ ) 


Είδαμε  παραμονή  Χριστουγέννων (έχει σημασία  η  ημέρα) να  διατάσσεται  η προφυλάκιση ενός Αγιορείτη ηγουμένου  ο οποίος  αν  κυκλοφορούσε ελεύθερος  , σύμφωνα  με το σκεπτικό της  εισήγησης της ανακρίτριας,  μπορεί να  πούλαγε (λέμε εμείς) ενδεχομένως  ακόμα και τη ...λίμνη του Μαραθώνα.

Είδαμε  τα δικαστήρια να  απολύουν για δεύτερη φορά  έναν  συλληφθέντα νονό της νύχτας και γνωστό στα κυκλώματα  των  παράνομων  στοιχημάτων  και των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.Όταν  δε, "κατάλαβαν" ότι  ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες τον αναζήτησαν  για τρίτη φορά   και τελικά τον βρήκαν προφυλακισμένο  στα Σκόπια!

Είδαμε  ένα δικαστικό σύστημα  να  κονιορτοποιεί  την νομική σημασία  της προφυλάκισης  επαναλάμβάνοντας  την ίδια τακτική με τον γνωστό φοροκλέφτη και φοροφυγά  κίναιδο  (εκ του  "κινώ" που εν προκειμένω σημαίνει προκαλώ + αιδώς  που σημαίνει ντροπή) επιχειρηματία, σχεδιαστή μόδας, τηλετυφλωτή κλπ.
(Η διαφορά εδώ με την περίπτωση του "νονού της νύχτας" είναι ότι   τελικά την τρίτη φορά  αναγκάστηκαν  να  προφυλακίσουν τον κατηγορούμενο.)

Αν και ο κατάλογος των  κακούργων   που χαμογελούν   στις κάμερες όταν μπαίνουν  στα δικαστήρια και ξεκαρδίζονται στα γέλια όταν βγαίνουν , είναι   μακρύς,η αναφορά μας  ωστόσο περιορίσθηκε   μόνο σε τρείς περιπτώσεις.
Αυτές  και μόνο  αρκούν για να καταδειχθεί    με ενάργεια  ότι  στο τελευταίο μετερίζι   του  απλού  Έλληνα πολίτη, που είναι  η δικαστική εξουσία, τα θεμέλια έχουν αποσαθρωθεί  σε επικίνδυνο βαθμό.

Τα παραπάνω  σας φαίνονται  ως  άστοχες εκτιμήσεις που βασίσθηκαν   στο " υπερβολικό θυμικό" μας;

Διαβάστε  τότε  την παρακάτω  είδηση και αναρωτηθείτε  σοβαρά  αν τελικά σε αυτόν τόν τόπο  έμεινε τίποτα όρθιο:


(Συνέχεια  του ρεπορτάζ)

Ξεπερνώντας και την πιο διεστραμμένη φαντασία ο δικαστής που υπηρετούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα διοικητικά δικαστήρια, υποχρέωνε το πεντάχρονο τότε παιδί του να βιώνει έναν εφιάλτη, σημαδεύοντας για πάντα την ψυχή του.
Με την απειλή ότι …δεν θα του πάρει παγωτό, εξανάγκαζε το παιδί να δέχεται και να υπακούει στις πιο νοσηρές του διαθέσεις. Πάγωσαν οι παράγοντες του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ακούγοντας τις περιγραφές που είχαν δυστυχώς... πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που κατά τα άλλα είχε δώσει όρκο να υπηρετεί το νόμο και το Δίκαιο. Ποινή κάθειρξης 6 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης που έδειχνε πλέον το δρόμο της φυλακής στο δικαστή ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών αλλά η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. 
Έτσι, από τις αρχές Απριλίου του 2011 που είχε εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση, ο δικαστής παρέμενε ελεύθερος. Και όχι μόνο αυτό.
Συνέχιζε ν’ ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα. 
Οι αρμόδιες αρχές δεν φρόντισαν να κινήσουν τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και έτσι εξακολουθούσε να δικάζει... 
μέχρι να καταστεί οριστική η απόφαση για την αποπλάνηση. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό προσδιορίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ, έπειτα από λίγους μήνες. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στενοί συγγενείς του κατηγορουμένου, στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, άρχισαν να …ξεχνούν προσπαθώντας να πάρουν πίσω τις συγκλονιστικές περιγραφές της κακοποίησης που είχε υποστεί το παιδί.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και τα στοιχεία που είχε το δικαστήριο δεν άφηναν ούτε ίχνος αμφιβολίας για τη φρίκη που είχε βιώσει το παιδί.

hamomilaki 
Σχόλιο - επίλογος  "Κλασσικοπερίπτωσης" 
Δεν  ξέρω αν  κάνω  λάθος, αλλά  τους τελευταίους  μήνες  έχω ακούσει τόσες πολλές  περιπτώσεις  παιδεραστίας ("παιδοφιλία" την μετονόμασαν  οι  λεβαντινοραγιάδες της "προόδου" και της "ανεκτικότητας") όσες  δεν είχα ακούσει  σε όλη μου τη ζωή.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα "πιστοποιητικά της αποστασίας" ήλθε και  το Κράτος να  επιβάλλει  την  γενική αποστασία  ως  θεσμό.
Επιβραβεύει  παιδεραστές και άλλους διεστραμένους χαρίζοντάς τους ποσοστά αναπηρίας που  υφάρπαξε απο  τους  πραγματικά  δικαιούχους αναπήρους.
Καταθέτει   πρόταση να αποφυλακίζονται  όλοι  αυτοί οι κακούργοι που  έστω και "κατά λαθος φυλακίστηκαν" 
Και φυσικά  παραδίδει  τους Έλληνες και την Ελλάδα στα μαγαρισμένα  χέρια  των  δασκάλων  και πνευματικών τους καθοδηγητών .
"O tempora o mores"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις