Πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου
http://moschoblog.blogspot.com/
           
Οι Έλληνες είναι ένας λαός πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος. Τράβηξε και τραβάει τα ελέη του Θεού στην μακραίωνη ιστορία του.( Αυτή είναι η μοίρα εκείνων που αγαπούν την αλήθεια) Ο τόπος του εξαγιάστηκε με το αίμα των μαρτύρων που αγωνίστηκαν  για την πίστη και την ελευθερία.
 
      
 "Έλληνες αεί παίδες"

Έλληνες σοφοί στο νου, φιλόξενοι στην ψυχή και παιδιά στην κακία. "Αν δε γίνετε σαν τα παιδιά (σαν τους Έλληνες) δεν θα εισέλθητε στη βασιλεία του Θεού". Θά   ’λεγε  ο Κύριος στα έθνη που ούτε τη γλώσσα την ελληνική κατανοούν ούτε το Ευαγγέλιο και σ΄ αυτούς που με το φέρσιμό τους δείχνουν ότι ούτε τον εαυτό τους σέβονται ούτε το Θεό φοβούνται.

 
       O Ιησούς δίδασκε στους Γραμματείς και στους Φαρισαίους, ότι  ο Θεός δεν θέλει θυσίες του τύπου "Πάρε το αίμα αυτουνού εδώ και λυπήσου το δικό μας", ότι ο Θεός είναι πατέρας όλων των ανθρώπων, ενώ αυτοί ζητούσαν να βρουν ευκαιρία να πουν και για τον Ίδιο "πάρε το αίμα αυτουνού εδώ και λυπήσου το δικό μας", όπως κακή ώρα κάνουν τώρα με μας τους Έλληνες βάρβαροι κι απολίτιστοι , που δεν κατάλαβαν τίποτα ακόμα από το Ευαγγέλιο!
      Πες μου ποια γλώσσα μιλάς για να σου πω ποια είναι η ψυχή σου,ποια είναι η ιστορία σου, ποιος είναι ο πολιτισμός σου. "Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου". Με αυτά τα λόγια δέχθηκε ο Ιησούς τους Έλληνες που πήγαν να Τον ιδούν. Το αψευδές στόμα του Ιησού βεβαίωσε ότι οι Έλληνες είναι σε θέση να κατανοήσουν και  η ελληνική γλώσσα να μεταδώσει σε όλα τα έθνη, το χαρμόσυνο άγγελμα του Ευαγγελίου, το κρυμμένο από καταβολής κόσμου.
      Αψευδής μαρτυρία ότι τα λόγια του Ιησού έχουν αυτό το νόημα είναι η ελληνική γλώσσα. Δείτε στον Όμηρο ποιο είναι το νόημα της θυσίας. Θυσία στον Όμηρο είναι η αναίμακτη θυσία! Δείτε τη διαφορά ανάμεσα στην αναίμακτη θυσία και στη θυσία του τύπου "πάρε το αίμα αυτουνού και λυπήσου το δικό μας"  ή του τύπου "συμφέρει να χαθεί ένας άνθρωπος ή ένας λαός για να ζήσουν οι άλλοι" ή του τύπου της αιώνιας πάλης των τάξεων ή της γερμανικής ναζιστικής διάκρισης σε καθαρούς και σε ακάθαρτους λαούς.
 
     "Ωσεί πατήρ προς τέκνα"


Με αυτό το πρότυπο ζούσαν οι άρχαίοι πριν το Χριστό, σαν προ Χριστού χριστιανοί και με αυτό το πρότυπο ο ελληνικός λαός σήμερα λέει, πως όποιο δάχτυλο κι αν κάψεις πονάει. Η Κρητική μάνα άναβε τα καντήλια και στους τάφους των Γερμανών στην Κρήτη. Όταν την ρώτησαν γιατί το κάνει, είπε, πως και γι΄ αυτούς κάποιες μάνες κλαίνε! Αυτό, είπε κάποιος Γερμανός, ο οποίος αποδοκιμάζει τον τρόπο που η γερμανική κυβέρνηση φέρεται στην Ελλάδα, "αυτό μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις