Σχόλια και παρατηρήσεις επι του περιεχομένου της συνεντεύξεως του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον Α. Πορτοσάλτε

Σήμερα  ο  διευθυντής  τουΣΚΑΪ 100.3  και  γνωστός  "τηλε- παιδαγωγός"  στην  οικολογία και στην ιστορία (ειδικά  του 1821) της  "Σχολής Αλαφούζου" αλλά και  προπαγανδιστής του "δικαίου" της Ιεράς Συμμαχίας (βλ. τρόικα- ΔΝΤ) κ. Άρης Πορτοσάλτε,  μετέδωσε  απο τον  ραδιοφωνικό σταθμό που διευθύνει,τη συνέντευξη  που του έδωσε ο μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Πριν παραθέσουμε  την σχετική   ανάρτηση του  ΣΚΑΪ, η οποία  θα περιέχει  εμβόλιμα και τα δικά μας σχόλια, θεωρούμε  αναγκαίο  για την πληρέστερη ενημέρωση των  αναγνωστών του "Ορθόδοξου Παρατηρηρίου", να αναφερθούμε   εν συντομία  στον  κ. Πορτοσάλτε.
Ο κ. Πορτοσάλτε  είναι απο  εκείνους τους δημοσιογράφους  που  επέλεξαν  στην δυσκολώτερη  περίοδο  της σύγχρονης ιστορίας  του  Ελληνικού έθνους, να  είναι με  το μέρος  αυτών που  κατηγορούνται απο εκατομμύρια  "λαϊκιζόντων"  Ελλήνων  για  το έγκλημα  της εσχάτης προδοσίας.
Όσοι  αντέχουν, τον έχουν "θαυμάσει"  στην τηλεόραση του  εφοπλιστού κ.  Αλαφούζου να  ρητορεύει  μαζί με τον "κύριο Μπάμπη"  (Παπαδημητρίου) που ως γνωστόν είναι ο "εξ απορρήτων"  φίλος  του  κ. Παπαδήμου, υπέρ  κάθε είδους  λαοκτόνου και εθνοκτόνου  μέτρου  που  ψηφίστηκε  ή πρόκειται να ψηφιστεί στην Βουλή.
Τον  έχουμε  δεί  φυσικά  και στα αφιερώματα"- "συζητήσεις"   για την  κατάπτυστη  τηλεοπτική σειρά  του ΣΚΑΪ  "1821", η οποία  ήγειρε  τεράστιο  κύμα  αντιδράσεων  όχι μόνο   απο  "αστοιχείωτους που  έμειναν στις  ιστορικές γνώσεις του δημοτικού"   αλλά  κυρίως απο  καταξιωμένους  στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα  επιστήμονες, ιστορικούς και αναλυτές.
Αυτός λοιπόν  ο  κύριος, τρέφει τόσο μεγάλο  σεβασμό στο  Σύνταγμα της Ελλάδος,  ώστε   σε ανάρτηση στην προσωπική  του ιστοσελίδα   portosalte.skai.gr  με τίτλο  "Εκλογές  με κόμματα plus σε χρόνο ...plus" , εκτός των  άλλων  νεοεποχήτικων  που  ακούμε καθημερινά  και απο άλλα  δημοσιογραφικά  "όργανα" αναφέρει  χαρακτηριστικά:
"...Όλα αυτά σημαίνουν αλλαγή εποχής. Θα με ρωτήσετε εάν το σύστημα θα αποδεχθεί τον θάνατο του… Ας αφήσαμε αυτό το θέμα για επόμενο σημείωμα.
(...)
Αντί επιλόγου αντιγράφω το άρθρο του κ. Μίνωα Α. Ζομπανάκη, το οποίο δημοσιεύθηκε στη βάση της σελίδας 22, στην Καθημερινή της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2011.
«  Η Ευρώπη αποφάσισε να «ξανακτισθεί» με βάση τις ισχυρές οικονομίες και τα κράτη που θα υπακούσουν σε μια σκληρή οικονομική πολιτική. Προς το παρόν, έχουν επιλεγεί εννέα κράτη, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας και της Ισπανίας. Τα υπόλοιπα από τα 17 της Ευρωζώνης βρίσκονται υπό εξέταση ή και αμφισβήτηση- βεβαίως μέσα σε αυτά βρίσκεται και η χώρα μας, η οποία κινδυνεύει να μείνει εκτός νυμφώνος.
Ενώπιον αυτών των εξελίξεων, είναι ανάγκη να γίνει μια αναθεώρηση των συμφωνιών που στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση Παπαδήμου. Πιστεύω ότι πρέπει να προσφύγουμε άμεσα στο μοντέλο της Ιταλίας, όπου δίνεται η ευκαιρία σε έναν τεχνοκράτη, του ύψους του κ. Παπαδήμου, να διαχειριστεί τις θέσεις της χώρας του με την Ευρώπη για μία διετία, με συνεργάτες που ο ίδιος επέλεξε και που είναι αξιόπιστοι στην Ευρωζώνη. Αντιθέτως, εμείς καταλήξαμε σε μια συμφωνία βραχύχρονης διάρκειας, που προβλέπει εκλογές εντός τριών μηνών, με 48 υπουργούς από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και με την προσδοκία ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα βγάλει τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό της Ελλάδας, άνθρωπο του οποίου η ανακολουθία λόγων και πράξεων θα πρέπει να τον χαρακτηρίζει αναξιόπιστο.
Συνεπώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και τους πείσει επ’ αυτού, θα πρέπει να καλέσει τον κ. Παπαδήμο και να του αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης μακροχρόνιας διάρκειας, με συνεργάτες που ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος θα επιλέξει, ανθρώπους γνωστούς στην ευρωπαϊκή κοινότητα, έτσι ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί το γιγάντιο έργο που είναι να καταφέρουμε να μη βγούμε εντελώς έξω από τη «νέα Ευρώπη» και ξαναγυρίσουμε ως δορυφόροι από κει που ξεκινήσαμε το 1821.
Εν κατακλείδι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να πάρει σύντομα τις πρέπουσες πρωτοβουλίες»

Οι  "γνωστοί  στην ευρωπαϊκή κοινότητα"  που  προτείνει  ο κ. Πορτοσάλτε δια της  αντι επιλόγου παράθεσης   του κειμένου  του κ. Ζομπανάκη, δεν είναι άλλοι απο εκείνους  που   εργάσθηκαν ή εργάζονται  για  "λογαριασμό" του  ΔΝΤ, της  "ΠαγκόσμιαςΤράπεζας", της  Trilateral Comission , της Group Of Thirty,  του  "Ιδρύματος Ροκφέλερ" , της  αυτοκρατορίας Ροθτσάϊλντ, της Goldman  Sachs  και άλλων "ευαγών" σιωνιστικογεννών  και μασωνογεννών ιδρυμάτων.
Για  χάρη λοιπόν μιας τέτοιας  "κυβέρνησης προσωπικοτήτων"  που επαναλαμβάνω θα είναι αρεστή στους απογόνους του Μέτερνιχ και  "κουμπάρους" του Κίσσινγκερ, θα πρέπει να  πετάξουμε  στα σκουπίδια  κάμποσα απο τα άρθρα του  Συντάγματός μας  και να  συναινέσουμε με  ...σύνεση  σε  ένα  κοινοβουλευτικό  πραξικόπημα.
Μακρά η εισαγωγή  πλην όμως αναγκαία για να έχουμε   την εικόνα και εκείνου  που πήρε συνέντευξη απο τον Μακαριώτατο την οποία  ευθύς παρουσιάζουμε (τα εμβόλιμα σχόλιά  μας  θα έχουν  μπροστά τα αρχικά "Ο.Π"):  

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, "ζούμε σε καθεστώς τραγικής τοκογλυφίας και αφαίμαξης από τους εταίρους μας"




Για την επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό για τη νέα δανειακή σύμβαση και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Εκκλησία στην κρίση που διέρχεται η χώρα, μίλησε μεταξύ άλλων στον Σκαϊ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ("Ο.Π":ολόκληρη η επιστολή εδώ ).


Για την επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο δήλωσε ότι «προσέχω να μην παρεμβαίνω μέχρι του να παρεξηγούμαι. Υπάρχει η σιωπή της αδιαφορίας -μακριά από εμένα- και η σιωπή της συνέσεως, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου». Η επιστολή ήρθε μετά από εσωτερική αγανάκτηση εξήγησε.
Παρακολουθώ την εξαθλίωση τη διάλυση του κράτους, δήλωσε, φέρνοντας παραδείγματα για σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν απλοί άνθρωποι


 "Ο.Π": Δεν αντιμετωπίζουμε "προβλήματα  γραφειοκρατίας" Μακαριώτατε.
Εμείς οι  απλοί άνθρωποι, αντιμετωπίζουμε κυρίως το φάσμα  της  ανεργίας, της  πείνας, της εξαθλίωσης, και κάθε άλλου λαοκτόνου μέτρου, όπως  ορθώς επισημάνατε στην επιστολή σας προς τον κ. Παπαδήμο.
Η χρήση  της λέξης  "γραφειοκρατία" αναγκαστικά  μας δημιουργεί κακούς  συνειρμούς. 
Τα τελευταία χρόνια , και ειδικά αυτά  που  ακόμα και  η Ιεραρχία  της  Εκκλησίας  χαρακτήρισε ευστόχως  ως "κατοχικά", κάθε αναφορά  στην "γραφεικοκρατία", συνοδευόταν πάντα απο  διάφορες ονομασίες "φαρμάκων" όπως :  "επανίδρυση  του κράτους" , "διαρθρωτικές  αλλαγές" , "αύξηση της ανταγωνιστικότητας","περιορισμός του κράτους" κλπ.
Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι  ο κοινός παρανομαστής  της νεοπεποχήτικης  αυτής  "συνταγογράφησης"  για την "ασθένεια " της γραφειοκρατίας    ήταν και είναι  η θεοποίηση των δυνατοτήτων  της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".
Μιας  "διακυβέρνησης", που όπως ομολογούν  όλοι οι εκπρόσωποι των  νεοεποχήτικων επιτελείων,  για να  είναι παγκόσμια και "λειτουργική", θα πρέπει να  ...κυβερνά  όχι ελεύθερους  ανθρώπους  αλλά  πιστοποιημένα στο σύστημα "τεμάχια" αναγνωρίσιμα  και ασφαλώς χειραγωγήσιμα και διχειρίσιμα. 
Απαραίτητο εργαλείο  για  αυτήν την ηλεκτρονική τυρρανία , είναι  όπως έχουμε τονίσει εκατοντάδες  φορές , η "Κάρτα Του Πολίτη"  και  φυσικά αργότερα  το  ενσωματωμένο στον ανθρώπινο οργανισμό microchip. 
Συνεπώς  όταν  ακούμε  απο το στόμα  του  Αρχιεπισκόπου να αναφέρονται  ως παράδειγμα της διάλυσης του κράτους  τα "σοβαρά προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν απλοί άνθρωποι", ανησυχούμε και  σκεφτόμαστε  μην τυχόν και σύντομα  δούμε  καμιά  "περίεργη " ανακοίνωση   απο την  Ιερά Σύνοδο  σχετικά  με την Κάρτα  Του Πολίτη, δεδομένου ότι  πρόσφατα   σε κοινή συνέντευξή τους  για το  "ψηφιακά ενοποιημένο  εθνικό ληξιαρχείο"  οι υπουργοί  εσωτερικών και  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , αναφέρθηκαν  στην  "καλή συνεργασία που  υπάρχει μεταξύ  κράτους και εκκλησίας", υποβαθμίζοντας  τα όσα έχουν  ειπωθεί για  ηλεκτρονικό φακέλωμα , τονίζοντας  απο την άλλη,  πως  "δεν υπάρχει θέμα  με το 666".
Αναφερθήκαμε στο "εθνικό ληξιαρχείο" και σε αυτήν την κοινή συνέντευξη τύπου  των δύο υπουργών διότι εκεί  δήλωσαν  ευθέως ότι μετά την ολοκλήρωση αυτού του "έργου"  θα ακολουθήσει  η  επιβολή  της "Κάρτας Του Πολίτη"


Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «εδώ που φτάσαμε είναι παρά πολύ δύσκολα τα πράγματα. Φταίξαμε, να τα πληρώσουμε, αλλά ποιο δίκαιο μας λεει ότι είναι δίκαιο να υποθηκεύεται το μέλλον των εγγόνων μας; δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό το πράγμα; Εγώ δεν ψήφισα για τέτοια πράγματα και δεν έχω δώσει εξουσιοδότηση».
Πρόσθεσε ότι ζούμε σε καθεστώς τραγικής τοκογλυφίας και αφαίμαξης από τους εταίρους μας.
«Έχουμε ιστορία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια, ντρέπομαι όταν ακούω ότι θα έχουμε επόπτη ή διοικητή είμαστε τόσο ανίκανοι; Πώς και πού θα ισχύσει ο αγγλικός νόμος. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη του οράματός μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Ο.Π":Ως λαός  έχουμε ασφαλώς  ευθύνες  και μάλιστα  ως  Ορθόδοξοι  χριστιανοί πρέπει να κάνουμε  την αυτοκριτική μας και να δείξουμε εμπράκτως την μετάνοιά μας.Είναι όμως  προφανές  ότι  αυτοί που μας ζητούν να "πληρώσουμε" και μάλιστα  ως  άλλοι "Σαϊλοκ", δεν αποτιμούν το ηθικό  ή το πνευματικό χρέος  των Ελλήνων, αλλά τό  "υλικό" χρέος  που  δημιουργήθηκε  απο τους ίδιους με την  προδοτική συνδρομή  εκείνων  που σήμερα παρουσιάζονται ως  "σωτήρες".Ούτε εμείς  όταν  ψηφίζαμε  είχαμε  κατά νου ότι  υπογράφουμε  σε λευκή επιταγή, την οποία αυθαιρέτως και πραξικοπηματικά  συμπλήρωσαν κατά τις  έξωθεν και "άνωθεν"   εντολές  οι  εκλεγμένοι και μη  δωσίλογοι  της  εξουσίας. Μακαριώτατε  μιλήσατε  για  ιστορία και εθνική αξιοπρέπεια  σε κάποιον που  απο τηλεοράσεως και ραδιοφώνου  διαρκώς προπαγανδίζει  υπέρ του του "νέου πατριωτισμού".Εκείνου  δηλαδή  του πατριωτισμού  που κηρύττουν  οι φίλοι  του:  Παπαχελάς, Παπαδημητρίου ,Βερέμης , Τατσόπουλός, Ρεπούση  κ.α.
Αυτοί  λοιπόν  όχι μόνο δεν ντρέπονται για την  παράδοση  της χώρας μας  στην κυριαρχία  ξένων επιτρόπων και την μετατροπή της απο προτεκτοράτο , που είναι, σε δουλοπαροικία, αλλά  υπερθεματίζουν  για όλα αυτά.
Ως  λαός  καλύτερα θα ήταν  να είχαμε  ένα  "όραμα" για το πως θα  φτιάξουμε  μια  καλύτερη  Ελλάδα, παρά  για το πως θα  υπάρξουμε  ως  "καλοί  Ευρωπαίοι"  σε μία  "ενωμένη" έξ αρχής απο τις  "αγορές" και μόνο Ευρώπη.Μην λησμονείτε Μακαριώτατε ότι μέχρι πρότινος  η σημερινή  Ε.Ε  ονομαζόταν  ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα)


Όπως τόνισε ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει την ιστορία και τις παραδόσεις του και έχει ευπάθεια στο μιμητισμό.

"Ο.Π":Τρανταχτό παράδειγμα "ευπάθειας στον μιμητισμό"  ο ραδιοφωνικός σταθμός  της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος τα τελευταία  χρόνια  και ειδικά  επι διευθύνσεως  του περίφημου  κ. Κατσιάρα, έχει  πάρει "διαζύγιο"  με την  Ελληνική  παράδοση και την  αυθεντική  Αγιοπατερική  κληρονομιά(μόνο που δεν έκανε  ραδιοφωνικά μαθήματα αστρολογίας και γιόγκα).Αυτός λοιπόν ο σταθμός που κάποτε ακούγαμε όλοι  οι χριστιανοί  κατάντησε  είναι  τόσο εκκλησιαστικός  όσο γνήσια  και  η παλαι ποτέ  "μακαρονάδα με ολίγον απο κοκκινιστό".


«Δεν είναι άσχετο ότι η Μέρκελ είναι κόρη πάστορος προτεστάντη. Ο προτεσταντισμός λεει ότι κάποιοι έχουν γεννηθεί με την καλύτερη θέση και κάποιοι με την κατώτερη» ανέφερε για τη γερμανίδα καγκελάριο.



"Ο.Π":Χαιρόμαστε που ακούμε απο το στόμα του Μακαριωτάτου αυτές  τις  εκτιμήσεις  σχετικά  με τον Προτεσταντισμό, ο οποίος  ειρήσθω εν παρόδω,  θεωρούμε  ότι  δημιουργήθηκε όχι τόσο  ως  "εναντίωση" στον "Παπισμό" αλλά για να συμπληρώσει το εωσφορικό  σχέδιο  της παναίρεσης  του Πάπα.
Χαιρόμαστε  διότι  όταν τον Νοέμβριο του 2010  υποδεχθήκατε στην Αρχιεπισκοπή  τον  προτεστάντη "επίσκοπο" του  Καντέρμπουρυ και "χρισμένο" δρυίδη απο την  "αδελφότητα  Ουαλών δρυίδων  κ. Ρουόμαν Ουίλιαμς, μας είχατε στενοχωρήσει όταν λέγατε  μεταξύ των άλλων : «Στο πρόσωπό σας  διακρίνουμε όχι μόνο έναν άριστο Καθηγητή Πατερικής Θεολογίας, αλλά και τον ειλικρινή φίλο της Ορθοδοξίας και μελετητή και γνώστη της Ορθοδόξου δογματικής διδασκαλίας. Επιπλέον υποδεχόμαστε τον πρώτο εν ίσοις των Επισκόπων της Αγγλικανικής Κοινωνίας, στο πρόσωπο του οποίου αντιπροσωπεύεται η Αγγλικανική Εκκλησία με την οποία μας δένουν μακροχρόνιοι δεσμοί αγάπης και φιλίας. Δεσμοί που πηγάζουν από την αποδοχή κοινών δογμάτων και Εκκλησιαστικών Παραδόσεων, αλλά και από την από κοινού προσπάθεια, κυρίως μέσω του θεολογικού διαλόγου, εν αγάπη και αληθεία, υπερνικήσεων των υφισταμένων διαφορών που μας χωρίζουν...Στο πρόσωπό σας...διακρίνουμε τον διάδοχο του Έλληνα το γένος, Αγίου Θεοδώρου του Τάρσεως που έγινε Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας και μεταλαμπάδευσε στις Βρετανικές νήσους τη θρησκευτική και θύραθεν παιδεία των Ελλήνων». .. (βλ. εδώ και εδώ )
Ανάφερε δε, ότι πράγματα που γράφονται όπως τα περί «συνωστισμού» στη Μικρασιατική Καταστροφή είναι «εγκλήματα που πληρώνουμε».

"Ο.Π" :O κ. Πορτοσάλτε   υποθέτουμε,  ότι  στο άκουσμα αυτής της  πρότασης, θα έπαθε  σοβαρή κρίση  αναφυλαξίας, μιας και είναι  δεδηλωμένος  θαυμαστής των   "ιστορικών συνωστισμών" της Νέας Εποχής (βλ.  εκπομπες - αφιερώματα στο  ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΪ "1821").Αν μάλιστα γνώριζε  ότι  τον περασμένο Μάρτιο  ο Μακαριώτατος είχε πεί για το εν λόγω   ντοκυμαντέρ πως : "...όταν η ιστορία διαστρέφεται τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Ευτυχώς, όμως, που η καθαρή ιστορία έχει το δικό της το δρόμο και μπορεί και καθαίρεται μόνη της...Αυτά είναι συμπτώματα ευτελισμού και πτώσεως και ξεπερνιούνται. Επομένως είναι μικρά νέφη που θα παρασυρθούν από τα χρόνια και θα ξαναλάμψει η αλήθεια"(βλ. εδώ) μάλλον  δεν θα  είχε πραγματοποιηθεί  η συνέντευξη


«Να γίνουμε ουσιαστικά κοινωνοί με τον άλλον άνθρωπο» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, και ζήτησε ειλικρινή συνεργασία κράτους – Εκκλησίας για όλα τα μεγάλα θέματα της Εκκλησίας όπως το περιουσιακό.
«Από το 100% της περιουσίας της Εκκλησίας το 96% έχει σπαταληθεί. Τα ακίνητα δεν δίνουν πια τίποτε (…) δίνουμε στον κόσμο μια πλαστή εικόνα» τόνισε μεταξύ άλλων για την περιουσία της Εκκλησίας.


«Στη σφαίρα της φαντασίας όσα λένε για τους μισθούς των μητροπολιτών ο μισθός μου είναι 1.920 ευρώ και δεν επαρκεί ούτε για 5 – 6 ημέρες» είπε αναφερόμενος στο φιλανθρωπικό έργο που χρειάζεται να κάνει.
Για τον ηγούμενο του Βατοπεδίου Εφραίμ τόνισε ότι τα χρήματα που μαζεύονται έπρεπε να είχαν διοχετευθεί σε έργα και υπηρεσίες για το λαό, ωστόσο πρόσθεσε ότι όταν όλα τελειώσουν ο ηγούμενος θα έχει δίκιο.


skai.gr
"Αναβάσεις" 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις