Απαντούμε σε όσους μας κατηγορούν ότι με τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις μας "παρακωλύουμε την πρόοδο του τόπου"

Οι Ορθόδοξοι  χριστιανοί δεν είναι  μια κλειστή  "αποστειρωμένη" κοινότητα   τύπου Amish*
(*Οι Αμενικοί ή Άμις κατάγονται από Eυρωπαίους που έφτασαν στις ΗΠΑ κατά το 18ο αιώνα. Είναι περίπου 250.000 και ζουν απομονωμένοι σε μικρές κοινότητες, χωρίς ηλεκτρισμό και χωρίς αυτοκίνητα.Τα πρώτα μέλη αυτής της τόσο ιδιαίτερης κοινότητας έφτασαν στην Αμερική από πολύ μακριά. Η κίνηση των Άμις χρωστά το όνομά της στον Τζέικομπ Άμαν (1656-1730), έναν Ελβετό προτεστάντη γερμανικής καταγωγής.www.focusmag.gr)

Αφορμή  για αυτή την ανάρτηση ήταν  ένα  σχόλιο αναγνώστη  που δημοσιεύσαμε πριν απο λίγες ημέρες και το οποίο παραθέτουμε  μαζί με το δικό μας απαντητικό σχόλιο:

SteFOSJan 22, 2012 06:23 AM

 1. Κάντε μια καλύτερη έρευνα και θα δείτε οτί επ' ουδενί δεν υπάρχει το 666 στη κωδικοποίηση των bar codes, και κατ' επέκταση στη Κάρτα του Πολίτη. Εάν δε καταλαβαίνετε τις πληροφορίες που θα προκύψουν απ' την έρευνα σας, ρωτήστε έναν ειδικό.
2. Το "Θηρίο των Βρυξελλών" είναι αστικός μύθος.
3. Τα "τσιπάκια" είναι σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα και θα 'πρεπε να αισθάνεστε θαυμασμό για τους εφευρέτες τους.
4. Σταματήστε να παρακωλύετε την πρόοδο του τόπου. Το e-government είναι η μόνη λύση.

 

Το απαντητικό σχόλιο  του "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου"

Αγαπητέ κ. Στέφο

1)Δεν έχουμε κάνει, μόνο έρευνα  αλλά έχουμε δημοσιεύσει δεκάδες αποσπάσματα απο έρευνες  σχετικά με το barcode ,τους τύπους του και την ύπαρξη  σε ορισμένους απο αυτούς του δυσώνυμου αριθμού.

2)
Αυτός ο υπερυπολογιστής  στὶς Βρυξέλλες, που"συμπτωματικά" ονομάζεται " B.E.A.S.T"(Brussels Electronic Accounting Surveillance Terminal) δηλαδή "θηρίο",  δεν είναι ένας αστικός μύθος αλλά μία  φρικαλέα για τηνελευθερία των ανθρώπων  πραγματικότητα, και εδώ προκαλούμε εσάς να κάνετε καλύτερη έρευνα.Όταν λοιπόν τα εκατοντάδες αντινεοταξικά άρθρα αναφέρονταν σε αυτό, οι περισσότεροι των κειμενογράφων είχαν υπ΄όψη τους και  δημόσιες  δηλώσεις  αρκετών "επισήμων"- εκφραστών  θεσμικών φορέων.
Σήμερα βέβαια η εξέλιξη της τεχνολογίας  χρησιμοποιεί  και άλλους τρόπους προκειμένου οι "ενδιαφερόμενοι"  να έχουν στην διάθεσή τους  δεκάδες εικονικά "θηρία βρυξελλών" στα οποία, φυσικά  δεν θα  αποθηκεύονται μόνο ο  ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ  των  εκατοντάδων εκατομμυρίων  πολιτών, ωστόσο αυτό δεν ακυρώνει  την  ύπαρξη ενός πραγματικού (non virtual) κεντρικού υπερυπολογιστή .

3)Σαν  "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" οφείλουμε να θεωρούμε , ότι είστε απρόσεκτος αναγνώστης των παρατηρήσεών μας και φαίνεται ότι αγνοείτε παντελώς τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις μας.
Πού  είδατε ότι  δαιμονοποιούμε τα επιτεύγματα   της  ανθρώπινης σοφίας;
Που  είδατε  να  κατηγορούμε γενικώς  την τεχνολογία;
 
Το  ξαναλέμε λοιπόν για να γίνει αντιληπτό από όσους  τυχόν  παρασυρθούν απο τις δικές σας  παραπλανητικές  παρατηρήσεις.
 
Δεν είμαστε εναντίον της τεχνολογίας , της επιστήμης πληροφορικής και της  χρήσης microchips που  είναι ένα απο τα εκατομμύρια  επιτεύγματα της  επιστημονικής  έρευνας.
Εναντιωνόμαστε  μόνο σε εκείνες τις εφαρμογές που όχι μόνο δεν εξυπηρετούν  το κοινό καλό αλλά  αντιθέτως  το χρησιμοποιούν ως  πρόσχημα  προκειμένου να μεταμορφώσουν τις κοινωνίες των ανθρωπίνων προσώπων , σε ελεγχόμενα στρατόπεδα συγκέντρωσης δουλοπαροίκων.
 
Ακόμα και ένας μη ενημερωμένος πολίτης μπορεί να καταλάβει ότι  άλλο είναι να χρησιμοποιούμε π.χ την πυρηνική φυσική  για  να κατασκευάζουμε  ακτινοδιαγνωστικά και ακτινοθεραπευτικά  μηχανήματα και άλλο  να  κατασκευάζουμε  πυρηνικές βόμβες.Η διαφορά  της χρήσης  της ανθρώπινης σοφίας  είναι  προφανής  αγαπητέ κ. Στέφο.
 
4)Δεν παρακωλύουμε  την πρόοδο του τόπου. 
Αντιθέτως  έχουμε γράψει επανειλλημένως  για όλα  αυτά που λειτούργησαν και λειτουργούν ως τροχοπέδη  σε αυτό που  εννοείτε ως "πρόοδο".Απο την άλλη μεριά,έχουμε  επιχειρηματολογήσει εναντίον της "θεοποίησης" της παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αναφερόμενοι συχνά και σε μελέτες ή αναλύσεις Ελλήνων και ξένων επιστημόνων,οι οποίοι   μάλιστα  ανατρέπουν  τον  μύθο για τo  global  e-gov πουδήθεν θα εξυπηρετήσει  το κοινό καλό "θεραπεύοντας πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν " (Ματθ. Δ' 23, Θ' 35 και Ι' 1).
 

Αν απο την άλλη εννοείτε ως πρόοδο του τόπου μας, το  απόλυτο φακέλωμα των πολιτών της με σκοπό την αποτελεσματικώτερη εξόντωσή τους, τότε μάλλον έχετε δίκιο και ευθέως σας δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι περνά απο το χέρι μας για  να παρακωλύσουμε  την επιβολή  και μιας ηλεκτρονικής δικτατορίας.
 

Τα παραμύθια περί φοροδιαφυγής  κλπ  που δήθεν θα  "θεραπευτούν" απο την  εφαρμογή ενός  ενοποιημένου συστήματος κατασκοπείας  ακόμα και της προσωπικής ζωής του πολίτη, όπως θα είναι  αυτό που θα υπηρετεί  η Κάρτα του Πολίτη, τα έχουμε ακούσει  τόσες φορές όσες και την είδηση  ότι ο τάδε  μεγαλοφοροφυγάς συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος κάνοντας μάλιστα  το σήμα της νίκης  ενώπιον των  καμερών.
 

Τι  είδους  δημοκρατικά εχέγγυα  μπορεί να  μπορεί να περιλαμβάνει  η εφαρμογή στον τόπο μας  μιας "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης", την οποία φυσικά θα διαχειρίζονται πολιτικοί που επιβραβεύουν την παιδοφιλία, την ηδονοβλεψία, τον  φετιχισμό, τον παρενδυτικό φετιχισμό (τραβεστί), την κλεπτομανία κλπ, δίνοντας  ποσοστά "αναπηρίας"  σε κάθε ανώμαλο  και διεστραμμένο, την ίδια στιγμή που για χάρη της "προόδου" πετούν  στον κοινωνικό "Καιάδα" τους  πραγματικά  ανάπηρους δικαιούχους ;

Αυτοί δηλαδή  που σήμερα κλέβουν  και το τελευταίο ευρώ του  άνεργου , του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου, του  μισθωτού, για να αναπληρώσουν  αυτά που έκλεψε απο την τράπεζα του  ο κομπιναδόρος  Λαυρεντιάδης, ή για να καλύψουν τα χρέη  του Μεγάρου Μουσικής και την ίδια στιγμή βάζουν λουκέτο  στο μοναδικό  δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του Νοσοκομείου "Αγία Σοφία", είναι  αυτοί που μας υπόσχονται ότι   αύριο, θα  διαχειριστούν  με δημοκρατικό τρόπο ένα  ηλεκτρονικό  υπερόπλο (e-gov) και  πως  τα εκατομμύρια συλλεχθέντα προσωπικά στοιχεία, δεν θα γίνουν αντικείμενο  πολιτικής , οικονομικής  ή άλλης εκμετάλλευσης.

Κ. Στέφο.

Ο τιμητικός  και απελευθερωτικός τίτλος "Ορθόδοξος Χριστιανός" δεν έχει την ίδια  σημασία  με τις λέξεις  "βλάκας", "αφελής","ανενημέρωτος", "ιδιώτης"( με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξεως), όπως ενδεχομένως  υπαινίσεσθε.

Δεν είμαστε  εκείνοι που θα  πετάξουν στα σκουπίδια το Θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας για χάρη μιας "προόδου" που ίσως να  μπορεί να μας προσφέρει ένα  θλιβερό  συσσίτιο φυλακής. 

Σχόλια

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειμαστε θεοπνευστοι ανθρωποι.
    δεν θα γινουμε τεχνολογικα θαυματα.
    θα μας βοηθησει ο παππους μας ο Αδαμ και η γιαγια η Ευα, να μην την ξαναπατησουμε.
    ο σοφος φιδουκλας επι το εργο.
    μεχρι τελους ο κερατουκλης!!!
    μεχρι τελους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις