Η Δίκη για την συνταγματικότητα του ΑΜΚΑ αναβλήθηκε για δεύτερη φορά!!!

Σήμερα είχε οριστεί για να εκδικαστεί η προσφυγή στο ΣτΕ που είχαν καταθέσει μέλη της ΠΡΑΟΣ και στην οποία ζητούσαν από το ΣτΕ να κριθεί η συνταγματικότητα του ΑΜΚΑ. Να θυμίσουμε ότι η προσφυγή είχε κατατεθεί στις αρχές Οκτωμβρίου του 2010 και είχε πάρει πρώτη δικάσιμο για τον Μάιο του 2011 οπότε και αναβλήθηκε παρά την σοβαρότητά της και παρά τον αριθμό των πολιτών που ενδιαφέρει (πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστροφές του ΑΜΚΑ έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες) και χωρίς καν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή απαλλαγής έστω των πολιτών που έχουν προσφύγει . Η δίκη αναβλήθηκε για της 29 Μαΐου 2012 και... βλέπουμε θα τολμούσαμε να πούμε.

Σαν Ο.Π. έχουμε δύο μόνο επισημάνσεις να κάνουμε:

1)      Μέχρι τώρα ο κόσμος έχει απογοητευθεί και έχει χάσει εντελώς μα εντελώς την εμπιστοσύνη του στην πολιτική του ηγεσία. Ας ευχηθούμε να μην συμβεί το ίδιο και με την δικαστική εξουσία. Να μην νοιώσει δηλαδή ότι απέναντι σε μία άκρως παραβατική και εξωφρενικά δουλοπρεπή απένατι στους ταγούς της νέας εποχής εξουσία έχει μείνει απροστάτευτος και από την δικαστική εξουσία.

2)      Δυστυχώς όταν μία εκδίκαση αναβάλλεται αυτό στρέφεται εναντίον του αδικούμενου και στην προκειμένη περίπτωση εναντίον των χιλιάδων συμπολιτών μας που νοιώθουν να προσβάλλονται από την επιβολή του ΑΜΚΑ και δεν μπορούν να δικαιωθούν. Η αναβολή λοιπόν παράγει νέα αδικία για να μην πούμε δηλαδή ότι αποτελεί και έμμεση παραδοχή της ενοχής από την πλευρά της πολιτείας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι λίγες μόνο ημέρες πριν το θέμα είχε φτάσει και στη βουλή όταν ύστερα από σχετική ερώτηση του βουλευτή κ. Σπύρου Γαληνού ο οποίος είχε δεχτεί σχετικές  πιέσεις από πολίτες ο υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης απάντησε εν’ολίγοις ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον ΑΜΚΑ. Εντελώς ξερή και ρηχή βεβαίως η απάντηση του υπουργού για τον οποίο το «... δεν δύναται να δικαιωθεί... να εισπράξει σύνταξη...» και τα άλλα «ωραία» που αναφέρονται στον σχετικό νόμο δεν συνιστούν καμμιά προσβολή ούτε θρησκευτική ούτε τίποτε άλλο. Αλλά τι να περιμένει κανείς κιόλας από υπουργούς μίας κυβέρνησης που καταράκωσε τον ελληνικό λαό βρίζοντας τον (δια στόματος υψηλόβαθμων στελεχών της) κιόλας από επάνω με εκφράσεις όπως «είμαστε χώρα διεφθαρμένων», «μαζί τα φάγαμε» και άλλα ωραία.

Ας ελπίσουμε η υπόθεση αυτή να εκδικαστεί επιτέλους στις 29 Μαΐου 2012.

Ο.Π.

Σχόλια

  1. Τόσο άνθρωποι θέλουν να εργαστούν και δεν μπορούν επειδή τους ζητούν και δεν έχουν ΑΜΚΑ. Τί θα γίνει με όλους αυτούς; Αυτό Δεν το σκέφτονται ορισμένοι εκεί στο ΣτΕ;
    Τί θα κάνουμε; Για πόσο θα είμαστε ακόμα στο περίμενε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να μπορούσαμε να σας δώσουμε εμείς απάντηση γαι όσα δικαίως ρωτάτε.Δυστυχώς όμως αυτό το καθεστώς δημιουργεί ακόμα και στις έννομες διαμαρτυρίε και προσφυγές μας εμπόδια και σκόπιμες καθυστερήσεις.
    Διαβαστε σας παρακαλώ προσεκτικά το κείμενο της ομιλίας του π. Σαράντη απο την προχθεσινή ημερίδα.
    Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εστία Πατερικών Μελετών (δε΄τε τηλ στο πλάι του ιστολογίου μας) αν θέλετε κάποια εξειδικευμένη βοήθεια.
    Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο.Και μην ξεχνάτε ότι όλοι μας είμαστε λίγο πολύ στην ίδια περίπου κατάσταση
    Με τμη
    Ο.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω την εντύπωση πως η Εστία Πατερικών Μελετών δεν λύνει καθόλου μα καθόλου το πρόβλημα. Είναι διαφορετικό το ένα θέμα απο το άλλο. Αυτό γιατί ακόμα και αν η Ε.Π.Μ. βρει εργοδότη, το κράτος υποχρεώνει και τον εργοδότη και τον εργαζόμενο αν δεν θέλουν να θεωρούνται παράνομοι να έχουν ΑΜΚΑ. Με λίγα λόγια το θέμα είναι δεν είναι να βρούμε εργασία, αλλά η εργασία μας να μην θεωρείται παράνομη απο το ά-χριστο κράτος. Νομικό είναι το πρόβλημα στο θέμα του ΑΜΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρετε η Ιεραρχία που έλεγε θα το εξετάσει ειδική επιτροπή και θα αποφασίσει για το θέμα του ΑΜΚΑ αν έβγαλε κάποια απόφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις