Το ΚΚΕ λοιδορεί την ημερίδα που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών στο πολεμικό Μουσείο

Η ημερίδα  που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών  το Σάββατο 14/1/21012 στο πολεμικό μουσείο με θέμα: Τα αίτια της "κρίσεως" στην Ελλάδα και προτάσεις για την υπέρβασή της", ήταν αναμφίβολα  επιτυχής , όχι μόνο  διότι υπήρχε το αδιαχώρητο  εντός και εκτός της αίθουσας του πολεμικού μουσείου , αλλά και επειδή προκάλεσε  τόσες αντιδράσεις όσες δεν είχαν  προκαλέσει άλλες  ημερίδες και εκδηλώσεις  της , για τις οποίες  δεν ενδιαφέρθηκαν  ποτέ  ούτε οι εκ δεξιών ούτε οι εξ αριστερών επικριτές  και χλευαστές μας.
Για του  λόγου το αληθές  παραθέτουμε  τα ειρωνικά  σχόλια  απο την εφημερίδα "Ριζοαπάστης" της 17ης Ιανουαρίου 2012 (www2.rizospastis.gr ):

Με το «κομβοσχοίνι» και το... θείο έλεος
Ο Δημήτρης Καζάκης είναι κατά το βιογραφικό του «οικονομολόγος - αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Ετσι εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, εμφανίζεται ανά την Ελλάδα σε διάφορες εκδηλώσεις για να «σώσει» το λαό από την κρίση. Δεν μπορούσε λοιπόν να λείπει, ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, από το πάνελ ημερίδας που οργάνωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών», (εκκλησιαστική εστία), με θέμα την κρίση, και να αναπτύξει ανάμεσα σε διαφόρους ιερωμένους, «Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες», που ανέπτυξαν θέματα όπως «Η εν Χριστώ πνευματική ζωή ως βασική προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσεως», ή «Ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός: το κινδυνευόμενο και το προκείμενο», τη δική του άποψη για την «υπέρβαση της κρίσης», όπως ήταν το θέμα του στην ημερίδα. Που κατέληξε και σε «πορίσματα - συμπεράσματα» τύπου: «(...) στην αντιμετώπιση της κρίσεως και στις προτάσεις για υπέρβασή της θεωρούνται σημαντικά (...) η αφύπνιση, η καταπάτηση του φόβου και η ανάκτηση γενναίου ρωμαίικου φρονήματος (...) η μετά δακρύων μετάνοια ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνει ιερά εξομολόγηση (...) και αδιάλειπτη προσευχή - επίκληση του ονόματος του Χριστού με το κομβοσχοίνι για να ελκύσουμε το θείο έλεος. Από κανένα στόμα κι από καμιά καρδιά να μη λείψει το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με"»... Ο Δ. Καζάκης αφού είπε ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, έδωσε ως διέξοδο τη στάση πληρωμών στους δανειστές την έξοδο από την ΕΕ που θα κάνουν «νέοι μπουρλοτιέρηδες Παπαφλέσσες» γιατί «το καθήκον μας είναι βαθιά απελευθερωτικό». Οχι απελευθερωτικό από την εκμετάλλευση, αλλά από την «κατοχή της τρόικας». Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα! Φυσικά αυτή η διέξοδος θα είναι σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού. Αυτός είναι ο Δ. Καζάκης. Που δηλώνει επίσης ότι έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση κάποιου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (Ε.ΠΑ.Μ.) και που αρθρογραφεί συχνά - πυκνά ενάντια στο ΚΚΕ, άρθρα που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο blog που διατηρεί.

Σχόλια

  1. Έγραψε ο "Ριζοσπάστης" η εφημερίδα, υποτίθεται, του λαού :

    "Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα!" (*)

    Το ανωτέρω ήταν το πικρόχολο σχόλιο γραφίδος της εφημερίδας του ΚΚΕ γαι την "εθνική απελευθέρωση". Ήταν το ζητούμενο σε ομιλία του γνωστού μας Δ. Καζάκη. Ο ομιλητής παρέλειψε να κάνει χρήση της λέξης "καπιταλισμός" και λησμόνησε τελείως τους εργάτες, εξ ου και η απαξίωση εκ μέρους της αριστερής γραφίδος.

    Συμπληρώνουμε εμείς :

    Το πρόβλημα βρίσκεται στον καπιταλισμό, όπως βρίσκεται και στον αριστερισμό (ή μαρξισμό κοπής ΚΚΕ) με τις φουσκωμένες τσέπες από κατάλοιπα - όχι ευκαταφρόνητα - του καπιταλισμού (κεφαλαιοκρατισμού) εννοείται. Βρίσκεται ακόμη και στην κίβδηλη γλώσσα της λαϊκής εξαπάτησης με τη γνωστή συνθηματολογία της "ανθρωπιάς του ανθρώπου" ή άλλως "μη εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο".

    Μήπως θα μπορούσε ο αρθρογράφος του "Ριζοσπάστη" να μας πει για ποιο λόγο ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύεται τον, λόγοις μεν σύντροφο, έργοις δε κορόϊδο, άνθρωπο;

    Τι και ποιο είναι αυτό που θα τον παρακινήσει στην ανιδιοτελή προσφορά στο συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο; Η γοητεία του Μάρξ, του Λένιν ή μήπως εκείνη του Στάλιν;

    Μάλλον όμως η ηγεσία του ΚΚΕ και των διανοουμένων του, θέλει, και παρακινεί γι΄ αυτό το λαό, νέες κατακτήσεις, νέους αγώνες και "νέας πάλης ξεκίνημα"! Τις οποίες ως συνήθως άλλοι καρπώνονται για να δοξάζουν όλους τους αφελείς, που θα χαθούν στη συμπαντική σκόνη των μαζικών κινημάτων (σημ. του λαού) και των ολοκληρωτικών ή καθολικών αντιστάσεων με σύνθημα το "ελευθερία, ισότης, αδελφοσύνη". Έχει τίποτα καλύτερο εκτός του συμπαντικού κονιορτού να μας δώσει το ΚΚΕ;

    Τα είδαμε, τα ξέρουμε, πάθαμε αλλά δυστυχώς δεν μάθαμε. "Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες", σύμφωνοι, αλλά για ποιον; Για το Κοινοβούλιο αυτής της ... δημιοκρατίας; Της δημοκρατίας των δημίων μας, όπου συμμετέχει με τις προσχηματικές αρνήσεις του - φρατζόλες και γάλατα - το ΚΚΕ;

    http://kyprianoscy.blogspot.com/2012/01/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητό Ο.Π., θα αναφερθώ σε δική σας ανάρτηση, όπου αναφέρεστε σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ 9. Εκεί λοιπόν, γράφετε " Αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι ο κάθε Κοντομηνάς να σέβεται την δεοντολογία και τα θρησκευτικά ή φιλοσοφικά "πιστεύω του κάθε Έλληνα πολίτη.
    Αναφερόμαστε στην προαναφερθείσα εκπομπή στην οποία ήταν προσκεκλημένος και συμμετείχε απο τηλεφώνου ο γνωστός στους κύκλους των "αγανακτισμένων" οπαδών της "Άμεσης Δημοκρατίας" και δρ. Φιλοσοφίας κ. Γ. Οικονόμου.
    Σχεδόν σε όλη την διάρκεια της εκπομπής ακούγαμε ένα μισαλλόδοξο και φανατικό κήρυγμα εναντίον του Χριστιανισμού και των Ορθοδόξων Ελλήνων, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά τη γνωστή προπαγάνδα των των "αρχαιολατρών" (νεοπαγανιστές- νεοειδωλολάτρες κλπ), ευθύνονται όχι μόνο για την σημερινή κατάσταση της χώρας μας αλλά και για όλα τα δεινά της οικουμένης.". Αυτά διάβασα, δεν κάνω κάποιο λάθος. Και έρχομαι στην ουσία: Στην περιβόητη ημερίδα της 14/1/12 στην οποία κλήθηκε και μίλησε ο κ. Δ. Καζάκης, υπήρχαν μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. στην είσοδο και μοίραζαν "φυλλάδιο", το οποίο προέτρεπε στην 2η σελίδα, με μεγάλα ζωηρά γραμματα: "Ενημερωθείτε & Οργανωθείτε" Από το Ράδιο 9 στη συχνότητα 98,9 κάθε μεσημέρι 12:30 - 2:00 στην Εκπομπή Α.Ε. του Κακλάμάνου - Καζάκη ή στο www.radio9.gr. Το έχω στα χέρια μου και έκανα ακριβή αντιγραφή!!!
    Ο καθένας, ας βγάλειτα συμπεράσματά του...
    ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΕΣ! ΟΠΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
    Όλοι οι αδελφοί ας ερευνούμε, κατόπιν προσευχής, και ας μην εμπιστευόμαστε το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΛΗΜΑ.
    Ζητώ συγνώμη ΤΑΠΕΙΝΑ από όσους, τυχόν, επίκρανα.
    Με Αγάπη Χριστού,
    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή κ.Κατερίνα.
    Είναι δικαίωμά σας να μας θεωρείτε ακροατές του "δικού μας θελήματος", όπως είναι επίσης δικαίωμά σας να ασπάζεσθε όλα όσα με δήθεν "Ορθόδοξη αγανάκτηση" διαβάσατε και σχολιάστε στο "Ορθόδοξο Βήμα".
    Εμείς απο την πλευρά μας εκφράσαμε με πλήρη ειλικρίνεια και ευθύτητα τις θέσεις μας σχετικά με όλες τις "εκ δεξιών" και "εξ αριστερών" επικρίσεις, χλευασμούς, λοιδορίες, "δογματικές παραινέσεις" κλπ,πράγμα που θα έπρεπε να το είχαν αντιληφθεί όσοι εκ των Ορθοδόξων επικριτών μας , άκουγαν τα όσα έλεγαν ο. π. Σαράντης, ο εκπρόσωπος της ΠΡ.Α.Ο.Σ και οι άλλοι πατέρες.
    Αυτό που βγάλατε ως συμπέρασμα απο την ανάρτηση αυτή , είναι μόνο ότι πρέπει να "ερευνούμε, κατόπιν προσευχής, και ας μην εμπιστευόμαστε το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΛΗΜΑ". Λέτε ο π. Σαράντης καιοι άλλοι πατέρες της "Εστίας Πατερικών Μελετών" να μην "ερευνούν κατόπιν προσευχής"και να εμπιστεύονται μόνο το "ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΕΛΗΜΑ";
    Αν λοιπόν προσευχόμαστε και πρίν κρίνουμε,τότε ίσως δεν θα εμπιστεύομαστε μόνο την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΡΙΣΗ, αλλά θα θα βάζαμε τον "καλό λογισμό" σκεπτόμενοι πρωτίστως το τί έχει προσφέρειως ποιμένας και πνευματικός ο πρόεδρος της Εστίας Πατερικών Μελετών π. Σαράντης,ενώ δευτερευόντως θα εξετάζαμε τις απαντήσεις που έχουν δοθεί για αυτό το θέμα τουλάχιστον στο δικό μας ιστολόγιο.Μήπως νομίζετε ότι ανακαλύψαμε το ραδιο 9 προχθές;
    Ο κ. Καζάκης, λοιπόν θα έπρεπε να αξιολογηθείαπο την Ε.Π.Μ ως "persona non grata" και ακατάλληλος να παρουσιάσει σε Ορθοδόξους την προσωπική του εκτίμηση ως οικονομικός αναλυτής, για "τα αίτια της κρίσεως στην Ελλάδα και τους τρόπους υπέρβασής της", επειδή είναι άθεος και επειδή εργάζεται σε σταθμό που εμείς πάλι οι "θεληματάρηδες" καταγγέλουμε πως φιλοξενεί και αντι-εκκλησιαστικές απόψεις.
    Αν και το έχουμε ξαναγράψει, δοθείσης της ευκαιρίας θα το πούμε ακόμα μια φορά.Η ΕΠΜ και όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν, δεν έχουμε "αρραβωνιαστεί" κανένα κόμμα , κίνημα, παράταξη ή μέτωπο, τελεία παύλα."
    Να εύχεστε αγαπητή κ. Κατερίνα , να μας ενδυναμώνει ο Θεός στην προσευχή ώστε να πάψουμε να "εμπιστευόμαστε το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΛΗΜΑ" όπως και κανενός άλλου πλην του Κυριου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, για χάρη Του οποίου αγωνιζόμαστε , εκτιθέμεθα, παρεξηγούμεθα, λοιδορούμεθα και όχι για χάρη κάποιας "Ορθόδοξης" ή "μη Ορθόδοξης" παράταξης, κινήματος, κόμματος, προσώπου κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητό Ο.Π., για την ημερίδα ενημερώθηκα από το Ιστολόγιό σας. Δεν αποτύπωσα καμμία προσωπική κρίση, παρέθεσα γεγονότα. Εφόσον έχετε διαβάσει και τα σχόλιά μου στο "Ορθόδοξο Βήμα", θα είναι σε γνώση σας ότι Ο ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ για το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ Π. ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να κάνω "δεύτερες σκέψεις". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει "να κλείνουμε τα μάτια μας" σε ορισμένα "λεπτά ζητήματα" ΠΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.
    Προσωπικά, ΑΥΤΟ ΜΕ ΛΥΠΗΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.
    Εσείς, επιμένετε να με κατατάσσετε στην κατηγορία των "φανατικών" υποστηρικτών μιας συγκεκριμένης παράταξης και ότι, αυτό προεκάλεσε ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ "Ορθόδοξη Αγανάκτησή μου"!!!
    Αγαπητέ, εν Χριστώ Αδελφέ, "το δήθεν" που τοποθετήσατε στο κείμενό σας, αυτομάτως σας εντάσσει στην κατηγορία των μη εχόντων "καλούς λογισμούς", αφού αμφισβητείτε ευθέως την ειλικρίνεια μιας Ορθόδοξης αδελφής σας.
    Πορευθείτε λοιπόν ως "έχοντες το αλάθητον", ως οι "μόνοι διωκόμενοι και υπερασπιζόμενοι την Αγία Ορθοδοξία μας"...
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΑΖΕΙ ΝΕΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΟΓΝΩΣΤΗΣ, Ο ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΜΑΣ.
    Με ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ,
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ.
    Υ.Γ. Η απάντησή μου αφορά αποκλειστικά και μόνο τον συντάκτη του παραπάνω σχολίου και, σε καμμία περίπτωση, ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ π. ΣΑΡΑΝΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή κ. Κατερίνα.
    Με κάθε ειλικρίνεια δεν κατεταξα εσάς προσωπικά σε καμία ομάδα "φανατικών".Η αναφορά μου με αφορμή το δικό σας σχόλιο έχει όπως θα είδατε πολλούςπαραλήπτες .
    Γνωρίζουμε απο παλιά τις καλές σας προθέσεις ωστόσο δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε σε όλα αυτά που θέσατε ως ενστάσεις ή απορίες στο σχόλιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί,
    Χαίρετε εν Κυρίω.
    Η Αγία Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη, ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ και ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, από τις αντίχριστες δυνάμεις που μετέρχονται όλους τους τρόπους να μα εξαφανίσουν.
    ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥΣ!
    Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΤΟΝ ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ, και Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ!
    ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, σε ό,τι έσφαλλα και σας πίκρανα.
    ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗ,
    η αδελφή σας
    Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις