Κύριε Λοβέρδο καταλάβετέ το -Στο καρδιολογικό του "Αγία Σοφία" νοσηλεύονται βρέφη που περιμένουν ακόμα να ανοίξει το παιδοκαρδιοχειρουργικό (είναι αυτά που "επεστράφησαν" απο το Ωνάσειο)

Όσοι  επισκέπτεσθε  το ιστολόγιό μας  θα έχετε  δεί  ότι εδώ και πολύ καιρό ασχολούμαστε  με  το  ζήτημα του  μοναδικού δημόσιου  παιδοκαρδιοχειρουργικού  κέντρου, το οποίο  με δόλια μέσα και χαλκευμένες κατηγορίες  έκλεισαν δήθεν προσωρινά  ο διοικητής  του Ν.Π "Αγία Σοφία" και  ο  υπουργός υγείας  κ. Λοβέρδος.
Για όσους  έιτε δεν έχουν διαβάσει  τα προηγούμενα  άρθρα μας  είτε  έχουν  κρατήσει στη μνήμη τους  μόνο την κυβερνητική  προπαγάνδα  μερικών ΜΜΕ, θυμίζουμε  ότι  το λουκέτο  στο  παιδοκαρδιοχειρουργικό του "Αγία Σοφία" μπήκε όταν  με  κατασκευασμένες και ψευδέστατες  κατηγορίες  έθεσαν  σε αργία (μέχρι να  γίνει  η ΕΔΕ)   τους δύο  παιδοκαρδιοχειρουργούς του.
Ήταν  τότε που  ο  κ. Λοβέρδος έβγαινε στα κανάλια   και με  την γνωστή  τακτική του εντυπωσιασμού και της παραπλάνησης , σερβίριζε  το κλείσιμο  του μοναδικού  δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου  σαν  αποτέλεσμα   του "καυγά" μεταξύ  γιατρών.
Τι κι αν  250  γονείς  καρδιοπαθών παιδιών του κατέθεσαν  ενυπογράφως ότι όλα αυτά είναι ψέματα.Τι κι αν με συνεχείς παρεμβάσεις  και μαρτυρίες ,  απέδειξαν  πως    οι κατηγορίες  ήταν  χαλκευμένες και ότι  επι της ουσίας  λειτούργησαν απλώς ως πρόσχημα  για να υλοποιηθεί μια  προειλλημένη  απο καιρό απόφαση.
Μια και μόνο ανάγνωση  στις μαρτυρίες  των γονέων καρδιοπαθών παιδιών   που  έχουμε δημοσιεύσει, αρκεί  για να  καταλάβει ο κάθε ένας   τι  και ποιοί κρύβονται πίσω απο όλες αυτές  τις μεθοδεύσεις.
Αυτός  λοιπόν  που   δήθεν  θα προστάτευε  τα  καρδιοπαθή παιδιά  απο τους ...καυγάδες  των γιατρών , και που αύριο θα διεκδικήσει  ενδεχομένως  την  αρχηγία  του ΠΑΣΟΚ, είναι  εκείνος που τα  έκανε μπαλάκι  του  τένις το οποίο   πότε  κτυπάει στη ρακέτα  της διοίκησης  του  "Αγία Σοφία" και πότε στη ρακέτα  των  συμφερόντων   του Ωνασείου.
Δήθεν  θα εξυπηρετούνταν  δωρεάν  απο το Ωνάσειο , δήθεν θα άνοιγε προ ημερών  το παιδοκαρδιοχειρουργικό του  "Αγία Σοφία".Και τελικά όπως  όλοι οι γονείς  ήξεραν απο την  αρχή   τίποτε απο  όλα αυτά δεν έγινε.
Τα λόγια  και τα "θα" του  κ.Λοβέρδου και  του διορισμένου  διοικητή  του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", ήταν  τόσο  μεγάλα και κούφια όσο και τα ψέματα που εκτοξευσαν  εναντίον των δύο διωχθέντων γιατρών.
 
Μιλώντας  ο κ.Λοβέρδος  στην επιτροπή  "κοινωνικών  υποθέσεων" της Βουλής  σχετικά με το Πρότυπο Διοίκησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανέφερε  μεταξύ των άλλων , ότι  το υπουργείο υγείας "προετοιμάζεται" να ...αντικαταστήσει  τους δύο   παιδοκαρδιοχειρουργούς  του Ν.Π "Αγία Σοφία"  μιας και όπως  είπε "...το αποτέλεσμα της σχετικής ΕΔΕ επιβεβαίωσε το πρωτοφανές περιστατικό κατά το οποίο οι δύο γιατροί μετέφεραν τους διαπληκτισμούς στην χειρουργική αίθουσα με αποτέλεσμα ανήλικος ασθενής να ξυπνήσει από την νάρκωση χωρίς όμως να έχει χειρουργηθεί... ". 
Αν και  250 γονείς καρδιοπαθών παιδιών , σαν αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες,  είχαν  ενυπογράφως  καταγγείλει αυτούς τους ισχυρισμούς   ως  ασύστολα ψεύδη και τις κατηγορίες εναντίον  των δύο αυτών  σύγχρονων  "αναργύρων" γιατρών  ως  έολες και χαλκευμένες, το αυτί του κ. Λοβέρδου ούτε καν "ίδρωσε".Με  αξιοπερίεργη  μάλιστα  εμπάθεια  δήλωσε ενώπιον  των συναδέλφων του  στην Βουλή ότι  :"Η στάση μου  είναι αυστηρή και αμείλικτη, δεν καταλαβαίνω τίποτε. Όμως δεν είμαι εγω αυτός που θα βάλει κυρώσεις. Αρμόδια είναι η πειθαρχική επιτροπή. Αν είχα την αρμοδιότητα θα την αξιοποιούσα 100%. "
Σε αυτό  το σημείο  ήταν τουλάχιστον  ειλικρινής.
Όντως  ο  κ. Λοβέρδος  "δεν καταλαβαίνει τίποτα"  και θα συμπληρώναμε  ότι  κάτι  τέτοιο είναι πολύ φυσιολογικό για κάποιον  που δεν ξέρει  απο ανθρώπινο πόνο και δυστυχία.Αυτά δεν τα συναντάς  στα  ακριβά μαγαζιά του Κολωνακίου  ή στα   αριστοκρατικά  club της  Εκάλης και ασφαλώς  όταν κατά λάθος τα δείς στις  πολυτελείς ρεσεψιόν του Ωνασείου  ή του "Μητέρα"  δεν έχουν  την οσμή της απελπισίας  που βγαίνει απο την καρδιά  και τα μάτια του   μη προνομιούχου  γονέα  ενός καρδιοπαθούς παιδιού.
Οι σκέψεις του  απέχουν απο εκείνες του Λοβέρδου και του Παπασάββα όσο απέχει ο παράδεισος απο την κόλαση.
Δεν  μπορούν  ούτε να αηδιάσουν  απο  την μπόχα της  διαπλοκής  και την  απεχθή  όψη  της  νέας βαρβαρότητας.
Μένουν με την αγωνία  για το πότε , που  και απο ποιόν θα χειρουργηθεί το παιδάκι τους και υποφέρουν   που δεν  έχουν  το ίδιο πορτοφόλι  με  εκείνο του  Λοβέρδου  , του Παπασάββα  και των υπολοίπων "προστατών" της δημόσιας υγείας.
Ξέρουν ότι  εκεί που τους έστειλαν  ή θα τους  διώξουν  σαν  "μη αντιμετωπίσιμη περίπτωση" ή θα τους  δείξουν  την  "ταρίφα"  που  φτάνει μέχρι και τα   7 χιλιάρικα.
Πόσα ψέματα θα αντέξουμε  ακόμα , πόση κοροϊδία , πόση εκμετάλλευση , πόση  δικτατορία;
Πριν μάθουμε  τις σημερινές  δηλώσεις  του  υπουργού υγείας ,είχαμε  γράψει  ένα κείμενο  σχετικά με το σκάνδαλο   "λουκέτο  στο  παιδοκαρδιοχειρουργικό".'Ενα κείμενο  βασισμένο  όχι στις δικές μας εκτιμήσεις  αλλά  στις  περιγραφές  των ίδιων  των  γονιών  που μαζί με τα καρδιοπαθή παιδιά τους, ο κ.Λοβέρδος, ο κ. Παπασάββας και οι  υπόλοιποι  του  επιτελείου της  αναδιάρθρωσης - ιδιωτικοποίησης  του ΕΣΥ, μεταχειρίζονται σαν  μετακινούμενα  τεμάχια άνευ αξίας.

"Το να παίζεις με τις λέξεις  είναι εξοργιστικό , το να παίζεις όμως με τις  ζωές μικρών παιδιών  είναι  έγκληματικό"
Σε συνάντηση που έγινε στην 1η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής), στις 9 Νοεμβρίου 2011, για το θέμα του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ο Γ.Γ. του υπουργείου υπεύθυνος για τα Νοσοκομεία κ. Πολύζος, ανακοίνωσε στους γονείς ότι η αργία των γιατρών κ.κ. Καλαβρουζιώτη και Καλλικούρδη θα έληγε στις 15 Νοεμβρίου και Κέντρο θα άνοιγε στις 16 Νοεμβρίου ή το αργότερο στις 21. Δυστυχώς, ο λόγος αυτός δεν ήταν αξιόπιστος αφού  μέχρι σήμερα  καμία πληροφορία ή έγγραφο δεν έχει κοινοποιηθεί, που να δείχνει ότι δρομολογούνται τα παραπάνω. Ουδείς γνωρίζει αν οι γιατροί επανήλθαν στα καθήκοντά τους. Οσο για τους τρεις Καρδιοχειρουργούς, τους οποίους υποσχέθηκε ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης από τηλεοράσεως στις 25 Οκτωβρίου (ΝΕΤ) ότι θα φέρει στο Κέντρο μέσα σε ενάμιση μήνα (!) και μάλιστα με διεθνή διαγωνισμό (!!!), όχι μόνο δεν έχει έρθει κανείς (ούτε καν αυτός που έχει πάρει θέση από τον Μάρτιο 2011 και περιμένει τον διορισμό του), αλλά ούτε καν η προκήρυξη δεν έχει γίνει!!!
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συνεχίζει την τακτική να κερδίζει χρόνο. Η περιβόητη ΕΔΕ ακόμα δεν έχει λήξει. Εν τω μεταξύ, στο Καρδιολογικό νοσηλεύονται βρέφη σε αναμονή καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Είναι κάποια από αυτά , τα οποία παραπέμφθηκαν στο Ωνάσειο και αυτό τα έστειλε πίσω στο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Οι γονείς περιμένουν χωρίς να τους πληροφορεί κανείς για το αν, πότε και που θα χειρουργηθούν. Η δε παραμονή τους στο Νοσοκομείο στοιχειοθετεί κι άλλο έγκλημα, καθώς οι Καρδιοχειρουργοί δεν γνωρίζουν αν έχει αρθεί η αργία τους από τη Διοίκηση και, επομένως, αν ο,τιδήποτε συμβεί, τα παιδιά είναι ακάλυπτα!
Παρεμπιπτόντως, να ξαναπούμε ότι, ενώ για εντυπωσιασμό το υπουργείο και ο Διοικητής του "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" κ. Παπασάββας διατυμπανίζουν ότι στο Ωνάσειο που έστειλαν τα παιδιά, έχουν ήδη διεκπεραιωθεί πολλές επεμβάσεις και μάλιστα δωρεάν, ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο. Πρόσφατα ζητήθηκαν ποσά από γονείς, της τάξεως των 7-10.000 ευρώ. Θα τα δώσει μήπως ο κ. Παπασάββας ή ο κ. Υπουργός;
     Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ομάδα γονέων μαζί με βρέφος που νοσηλεύεται, προσπάθησαν να δουν τον κ. Παπασάββα. Ο κ. Παπασάββας ήταν σε σύσκεψη, αλλά οι γονείς δεν έφευγαν. Κάποια στιγμή που άνοιξε η πόρτα και ξεπρόβαλε, του επιτέθηκαν με ερωτήσεις: "Πότε θα ανοίξει το Κέντρο, τι θα γίνει με τα παιδιά μας, γιατί μας κοροϊδεύετε, μας το είχατε υποσχεθεί, μας στέλνετε στο Ωνάσειο και μας ζητούν λεφτά ή μας στέλνουν πίσω"!  Ο κ. Παπασάββας, για μια ακόμα φορά παγερά , χωρίς να λυπηθεί ούτε το βρέφος που βρισκόταν μπροστά του και περίμενε με κίνδυνο της ζωής του ένα χειρουργείο, παρέπεμψε όλους στον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, λέγοντας ότι τον έχει εξουσιοδοτήσει για το θέμα και χωρίς να ασχοληθεί άλλο με τους γονείς, έκλεισε την πόρτα και ξαναμπήκε στο γραφείο του.
      Από την Τετάρτη 16 ως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έγιναν επανειλημμένα τηλέφωνα από γονείς στον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Πολύζο, για να διαμαρτυρηθούν για τον εμπαιγμό τους εκ μέρους του. Δεν απάντησε ποτέ ο ίδιος. Οι γραμματείς του έλεγαν μια ότι λείπει, μια ότι έχει σύσκεψη. Τελικώς, ο κ. Πολύζος, δια μέσω γραμματέως, τους έδωσε τη. .. λύση: Να απευθυνθούν στον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, κ. Μουσιώνη. Οι γονείς απάντησαν ότι δεν είναι δυνατόν να συνδιαλέγονται με άνθρωπο ο οποίος ψεύδεται δημοσίως. Με τέτοιους ανθρώπους λοιπόν θα λυθεί το θέμα; Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη; Και στο μεταξύ, οι ταλαίπωροι γονείς αγωνιούν και περιμένουν. Αν αυτό δεν είναι έγκλημα, τότε τι είναι;
Το λόγο τώρα πια έχει μόνο η δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγουν συνεχώς γονείς για να προστατέψουν την υγεία των παιδιών τους.

ΟΣΟΙ  ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ  ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ  ΠΑΤΕΙΣΤΕ  ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις