Δημήτρης Κιτσίκης:"Η Ελλάδα θα ενωθεί με την Τουρκία" ( Τι άλλο θ΄ακούσουμε Θεέ μου;)


 
"...Πλέον η ιστορική μέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας από τους Οθωμανούς η 25 Μαρτίου 1821, αξιολογείται περισσότερο ως αρχή κατάρρευσης και όχι ως αρχή ελευθερίας..."

(Τάδε έφη  ο   τουρκολόγος  ή κατ΄άλλους τουρκολάγνος  καθηγητής  κ. Δ. Κιτσίκης)

Στην ζούγκλα   όταν  κάποιος άνθρωπος ή ζώο χαροπαλεύει , μαζεύονται  γύρω του  όλα  τα πτωματοφάγα  όρνεα και ζώα. Φαίνεται ότι στην περίπτωση  της  χώρας μας  συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Τωρα δηλαδή  που έχουμε σκύψει απο τα απανωτά χτυπήματα και  κάποιοι εκτιμούν πως όπου νά ΄ναι θα  ξεψυχήσουμε, άρχισαν να μαζεύονται  όλοι αυτοί που μέχρι χθές παρίσταναν  τους  σπουδαίους ενώ επρόκειτο μόνο για πτωματοφάγα  αρπακτικά.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη του  περιβόητου  και μέχρι πρότινος  "αξιότιμου"  καθηγητή  κ. Δ. Κιτσίκη.

Όπως  διαβάσαμε στην βιογραφία του, η οποία  περιέχεται στην ιστοδελίδα του ομωνύμου ιδρύματος  (στο διοικητικό συμβούλιο του  οποίου  μετέχει παρακαλώ και ο πασίγνωστος  π. Γεώργιος Μεταλληνός):
 "... Ο Δημήτρης Κιτσίκης έγεννήθη στὴν Ἀθήνα τὸ 1935. Καθηγητὴς τοῦ πανεπιστημίου τῆς Ὀττάβας, τακτικὸ μέλος τῆς Βασιλικῆς Ἀκαδημίας τοῦ Καναδᾶ, ἱστορικὸς καὶ ποιητής, εἶναι διανοούμενος παγκοσμίας ἐμβελείας.Ἔλαβε τὸ διδακτορικὸ του ἀπὸ τὴν Σορβόννη τὸ 1962 καὶ ἔκτοτε διδάσκει πολιτικὲς ἰδεολογίες καὶ γεωπολιτική. Εἶναι εἰδικός τῶν Ἑλληνοτουρκικῶν σχέσεων, τῆς Κίνας, τῆς Μέσης Ἀνατολῆς καὶ τῆς Ἰστορίας τῶν διεθνῶν σχέσεων. Τὰ πολυάριθμα βιβλία καὶ ἄρθρα του ἔχουν δημοσιευθῆ σὲ πολλὲς γλῶσσες..." 
- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ -


Πρόεδρος: Κωνσταντῖνος Καλλίρης (Δήμαρχος)

Ἐπίτιμος πρόεδρος: Καθ. Δημήτρης Ν. Κιτσίκης

Ἀντιπρόεδρος: Δρ. Ἄγις Δ. Κιτσίκης
                                                                                   

Μέλος: Καθ. π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός

Μέλος: Ἰωάννης Καζᾶκος

Μέλος: Βασίλης Δεληβοριᾶς

Μέλος: Διονύσης Λαμπρίδης

Μέλος: Λουκία Μπιζιοῦρα

Μέλος: Βοῦλα Ῥεγκούκου



- ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -

Πρόεδρος: Δήμαρχος Κωνσταντῖνος Καλλίρης

Ἐπίτιμος πρόεδρος: Καθ. Δημήτρης Ν. Κιτσίκης

Ἀντιπρόεδρος: Δρ. Ἆγις Δ. Κιτσίκης

Προσέξτε !
Στην Ελλάδα  έχουμε το συνήθειο να τιμούμε τους αρίστους της κοινωνίας  συστήνοντας ιδρύματα.Έτσι έχουμε το ίδρυμα Μητσοτάκη , το ίδρυμα Καραμανλή , το ίδρυμα Παπανδρέου ,το ίδρυμα Σημίτη , το ίδρυμα  Δ.Κιτσίκη  κλπ.
Εκτός βέβαια  απο τα ιδρύματα με ονοματεπώνυμο  έχουμε και πλήθος άλλων ιδρυμάτων   που  δραστηριοποιούνται  ως  παράμάγαζα  των  μεγάλων  think tanks της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Κάτι δηλαδή σαν την παρεγκεφαλίδα των μεγάλών εγκεφάλων  της παγκόσμιας εξουσίας  (π,χ το γνωστό ΕΛΙΑΜΕΠ).
Πρίν διαβάσετε  το άρθρο της  ομάδας των νέων εφοριακών (http://omadaneoneforiakon.blogspot.com ), είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε πως  τα ψέματα   τελείωσαν  και οι μύθοι  οι οποίοι συντηρούσαν μέχρι χθές την δόξα και το κύρος μερικών  "αρίστων", δεν μπορούν  υπο τις παρούσες συνθήκες να  απορροφήσουν   τους κραδασμούς της  λαϊκής  οργής  , ούτε ασφαλώς να  πείσουν  κανέναν  για την χρησιμότητα του  "νέου πατριωτισμού"  για τον οποίο εργάσθηκαν αόκνως  όλα τα  μεταπολιτευτικά  καθεστώτα.
Ας μάθουν λοιπόν όλοι οι πτωματοφάγοι   "αριστοκράτες" της γνώσης και της εξουσίας , ότι  δεν πεθάναμε ακόμα.
Είμαστε  αποφασισμένοι να  ξεπλύνουμε τις ντροπές που μας φόρτωσαν οι μέχρι τώρα κοσμικές  εξουσίες και  να αγωνιστούμε μέχρι  τέλους  "δια την πίστιν  του Χριστού την Αγίαν  και  δια της πατρίδος  την ελευθερίαν". 
Το ακούσατε  αυτό  κ. Κιτσίκη;
(Περιμένουμε εναγωνίως να ακούσουμε  απο τον  π. Γ. Μεταλληνό  πως παραιτήθηκε απο το Δ.Σ του  ιδρύματος  Κιτσίκη καθώς επίσης να λάβει ξεκάθαρη θέση  για όλες αυτές τις  απαράδεκτες  δηλώσεις του διάσημου "Τουρκολόγου")

Τι άλλο θα ακούσουμε;;; "Η Ελλάδα θα ενωθεί με την Τουρκία"

“Η Ελλάδα που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης θα αποκοπεί από την Ευρώπη και θα ενωθεί με την Τουρκία” υποστηρίζει ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης , παγκοσμίου φήμης Έλληνας Τουρκολόγος .Ο καθηγητής Κιτσίκης ...
παραδίδει μαθήματα ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Οικονομικών και Μάνατζμεντ του Γκεντίζ δηλώνει πως «ακόμη και ο πιο φανατικός Έλληνας εθνικιστής σκέπτεται αυτήν τη λύση.»

Ο Κιτσίκης που συνεχίζει την ζωή του σε Καναδά και Ελλάδα, ενημερώνει τους Τούρκους και ξένους μαθητές του σχετικά με τις εξελίξεις.

Ο Κιτσίκης ο οποίος με το βιβλίο του ¨Ελληνοτουρκική Αυτοκρατορία¨ είχε προκαλέσει παγκόσμιο αντίκτυπο πριν 15 χρόνια, λέει πως οι τελευταίες εξελίξεις θα τον δικαιώσουν. Εκφράζει την άποψη πως ο μόνος τρόπος σωτηρίας της οικονομίας της Ελλάδας που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης είναι να ανοίξει μια εντελώς νέα περίοδο στις σχέσεις της με την Τουρκία.

« Έχω ένα όνειρο 50 ετών, να επανενωθούνε οι δύο κοινότητες που επί 400 χρόνια ζούσαν αδερφικά στην Οθωμανική περίοδο.» λέει ο καθηγητής προσθέτει ότι «τώρα είναι πολύ πιο ισχυρή η πίστη μου για την πραγματοποίηση του ονείρου μου μιας συνομοσπονδίας των δύο κρατών που θα θέσει υπό την ομπρέλα του και τις γύρω χώρες. Την Ελλάδα που θα αποκοπεί από την Ε.Ε. μπορεί να την σώσει μόνο η Τουρκία. Στην Ελλάδα αυτό συζητείται, ακόμη και ο πιο φανατικός Έλληνας εθνικιστής μιλά για ενότητα Οι συνθήκες ετοίμασαν μια υπέροχη αλλαγή. Πλέον η ιστορική μέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας από τους Οθωμανούς η 25 Μαρτίου 1821, αξιολογείται περισσότερο ως αρχή κατάρρευσης και όχι ως αρχή ελευθερίας.»

Ο καθηγητής Κιτσίκης τονίζει πως η ένωση θα προσθέσει ισχύ σε Ελλάδα και Τουρκία. Λέει πως νωρίτερα το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό ήταν η Ε.Ε., αλλά πως αυτό το εμπόδιο σιγά σιγά αίρεται. Τονίζει πως πλέον οι σχέσεις Ε.Ε. και Ελλάδας πλέον δεν θα είναι όπως παλιά και λέει πως 
«ο αείμνηστος πρόεδρος της Δημοκρατίας Τουργκούτ Οζάλ με τον οποίο είχα δουλέψει μαζί του για κάποιο διάστημα, στήριζε το όνειρο μου αλλά τότε συνθήκες δεν είχαν ωριμάσει ακόμη. Τώρα είναι ο καιρός. Είμαι έτοιμος να μεσολαβήσω ανάμεσα στις δύο χώρες, να αναλάβω κάθε είδους καθήκοντα.

Αυτό το θέμα σύντομα θα συζητηθεί πολύ περισσότερο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ερχόμαστε αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο, ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας ενώνουν. Είμαι αισιόδοξος. Η οικονομική κρίση που εμφανίστηκε στην Ευρώπη και επηρεάζει πιο πολύ την Ελλάδα, θα δείτε ότι θα αλλάξει πολλά πράματα».
http://www.turkishgreeknews.org/i-ellada-tha-enothei-me-tin-tourkia-7219.html 
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/ 

Σχόλια

  1. Ο Κιτσίκης έχει ιδιαίτερη σκέψη και δική του οπτική που μπορεί συχνά να ξενίζει αλλά γενικότερα συμβάλλει στην αυτογνωσία του γένους μας. Δεν πρέπει να τον παρεξηγούμε και να τον κρίνουμε από αποσπάσματα του έργου του, το οποίο χαρακτηρίζει η διαλεκτικότητα (ως πολέμιος της δυτικής "τετράγωνης" λογικής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπό αυτήν την έννοια και ο κ. Παπανδρέου έχει "ιδιαίτερη σκέψη και δική του οπτική" και ασφαλώς υπάρχουν μερικοί (ευτυχώς ελάχιστοι) που θεωρούν ότι "συμβαλλει στην αυτογνωσία του γένους μας".
    Θα μπορούσαμε να πούμε βέβαια τα ίδια και για την γνωστή εθνομηδενιστική παρέα(Ρεπούση , Δραγώνα, Φραγκουδάκη κλπ), που μας επέβαλαν ως άριστους και αδιαμφισβήτητους μεταρρυθμιστές της παιδείας μας, οι "μαθητευόμενοι μάγοι" της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, του CDRSEE και των άλλων νεοταξικών δυνάμεων.
    Σχετικά με την "διαλεκτικότητα",η οποία λέτε ότι χαρακτηρίζει το έργο του κ. Κιτσίκη και που υπάρχει (όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε εντός παρενθέσεως)επειδή φέρεται ως "πολέμιος" της δυτικής "τεράγωνης" λογικής,θα λέγαμε ότι δεν το αξιολογούμε ως σοβαρό επιχείρημα.Πρώτον διότι δεν μας ξεκαθαρίζετε πως ακριβώς εννοείτε την "διαλεκτικότητα",ειδικά όταν στο έργο του,εμείς και πολλοί άλλοι,δεν διαπιστώσαμε πουθενά την ύπαρξη οποιασδήποτε μορφής της, και δεύτερον διότι το να πολεμάς την δυτική "τετράγωνη" λογική δεν σημαίνει ότι αυτομάτως και εξ αυτού η δική σου λογική είναι καλύτερη η έστω ότι έχει ...καμπύλες.
    Ας σοβαρευτούμε λιγάκι διότι σε τέτοιους καιρούς δεν λέγονται τέτοια πραγματα σαν κι αυτά που ξεστόμισε ο κ. Κιτσίκης.Τα ίδια με άλλη προσέγγιση έχουμε ακούσει παλιότερα και απο την κ. Δραγώνα σε συνέδρια και έχουμε διαβάσει σέ δεκάδες άρθρα της.
    Αν για τον κ. Κιτσίκη στην "Οθωμανική περίοδο" η συνύπαρξη Ελλήνων ραγιάδων και Τούρκων κατακτητών ήταν "αδερφική" και ονειρεύεται σήμερα την αναβίωσή της,τότε όλοι εμείς που δεν κωφεύουμε στις φωνές των αμέτρητων Μαρτύρων και αγωνιστών εκείνης της εφιαλτικής για το γένος περιόδου, του ευχόμαστε να συνεχίσει τον ύπνο του και ας ονειρεύεται ότι θέλει.
    Καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νροπή και αίσχος... Για αυτό τα τουρκικα σηριαλ πολλαπλασιάζοντα στην ελληνικη τηλεοραση...Μεχρι και νόμος είχε ψηφιστει για να διδάσκοντα τα ελληνοπουλα τα τουρκκά στο σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...για να θυμηθουμε ...
    "καλυτερα φεσι τουρκικο, παρα κουκουλα λατινικη"
    βεβαιως και τοτε που ειπωθηκε αυτο, καποιοι
    ειχαν αντιρρησεις, οπως και σημερα, αλλα
    αν θελουμε να συν-ζητησουμε, δεν πρεπει
    να "δαιμονοποιουμε" λεξεις,φρασεις και αποψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ετυχε να εχω διαβασει τα βιβλια του κυριου Κιτσικη και μπορψ να πω οτι μου αρεσαν απο ιστορικης πλευρας. Διαβαζα και το περιοδικο του η ενδιαμεση περιοχη. Απο θεωριτικης αποψης οι προτασεις του ειναι καλες και μεσα σ' ενα κλιμα πραγματικης αλληλεγγυης θα μπορουσε να υπαρχει μια συνεργασια. Αλλα δεν πρεπει να ξεχναει ο κυριος Κιτσικης παρ' ολοι του την ευννοια προς τους τουρκους. για το μονο που τον τιμησαν ολα αυτα τα χρονια που ασχολειτε με την ελληνοτουρκικη προσεγγιση,ηταν μια συλλογη ποιματων! Ο κυριος Κιτσικης ειναι ρομαντικος και αναφερει γεοπολιτικα για την ενδιαμεση περιοχη που ηταν η παλε Βυζαντινη και Οθωμανικη αυτοκρατορια. Σε ανοιποπτο χρονο ειχε παραδεχτει πως τον πειραξε που δεν λαβαναν υποψη τους τα βιβλια του που ειχαν να κανουν με την ενδιαμεση περιοχη οπως την αποκαλει ο κυριος Κυτσικης. Οσο για τον Καθ. π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός ειχε γραωει στο περιοδικο του κυριου Κιτσικη πως δεν εστερνιζεται ολες τις αποψεις του κυριου Κιτσικη. Προσωπικα θα επιθημουσα να υπηρχε μια διακριτικη συνεργασια σε ολα τα επιπεδα αλλα ειναι αδυνατον να γινει με την αδιαλακτη σταση που κραταει η Τουρκια. Ο κυριος Κιτσικης εχει κανει ενα λαθος εχει δωσει αξια σ' ενα <> λαο και ηγεσια, που μονο με την επιβολη των οπλων προσπαθουν να επιλυσουν τα προβληματα με τις γειτονες χωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις