Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Οι "συμβιβασμοί" έχουν και τα όριά τους Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος!!!

Εισαγωγικό σχόλιο "Ο.Π"
Θεωρούμε  απο κάθε άποψη  ως απαράδεκτη  την  "εκτίμηση" του Μακαριωτάτου   ότι  η παρουσία του στην κατ εξοχήν  παναιρετική συνάντηση  της Νέας Εποχής (διαθρησκειακή συναντηση στην Ντόχα)  είναι απαραίτητη καθώς επίσης και ότι  η Εκκλησία της Ελλάδος θα βγεί "ωφελημένη" απο  τις "ευγενικές χορηγίες"  των  χρηματοδοτών της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας" και "αγαπημένων παιδιών" της  Αμερικής  (εμίρηδες του Κατάρ) που  λίγες ημέρες πρίν  έσφαξε εκατοντάδες χριστιανούς  στην  Αίγυπτο.Το  "κερασάκι στην τούρτα"  ήταν η  συνάντηση που είχε ο Μακαριώτατος με τον κ. Λαυρεντιάδη  δηλαδή  εκείνον που οι ανομίες του  στην Proton Bank και αλλού προκάλεσαν  πριν λίγες ημέρες  ακόμα μία αφαίμαξη της τάξης των  862.000.000 ευρώ απο τον ήδη   αιμορραγούντα ελληνικό λαό.
Όλα τα παραπάνω  υπο τις παρούσες  συνθήκες μόνο ως ύβρις εναντίον  του ποιμνίου   της Εκκλησίας της Ελλάδος  μπορούν να εκληφθούν.


Λαυρεντιάδης Ιερώνυμος μαζί στο Κατάρ!!!
Μαζί με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη βρέθηκε στο Κατάρ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και οι δύο έφτασαν στην Ντόχα το βράδυ της Κυριακής, διέμειναν στο ξενοδοχείο «Sheraton», όπου διοργανώθηκε διαθρησκειακή συνάντηση, εθεάθησαν να τρώνε μαζί με άλλους στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της Δευτέρας, ενώ και οι δύο αναχώρησαν από το Κατάρ την Τρίτη...


Την άφιξη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ και τη διαμονή του στο ξενοδοχείο «Sheraton» επιβεβαίωσε στην «Ε» η υποδοχή του ξενοδοχείου και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Η σχέση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι ιδιαίτερα στενή.
Μετάλλιο
Στις 7 Ιουλίου 2010, ο Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση της ΜΚΟ «Αποστολή», είχε ευχαριστήσει δημόσια τον επιχειρηματία «για τη μέχρι σήμερα σημαντική υποστήριξη στο έργο» της Αρχιεπισκοπής. Είχε τιμήσει δε τον Λαυρεντιάδη με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα, που ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του όπως και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρίσκονταν στο Κατάρ, η εταιρεία Alapis, άλλοτε ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής των διατάξεων του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007.
Αρχων
Σχετικά με την παρουσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ ρωτήθηκε η Αρχιεπισκοπή. Οπως ανέφερε εκπρόσωπός της, ο επιχειρηματίας παραβρέθηκε στο διαθρησκειακό συνέδριο που έγινε στην Ντόχα ως άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Πρόσθεσαν δε ότι στο δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας εκτός του αρχιεπισκόπου και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα.


enet.gr
ethnosnews

Για όσους  δεν ξέρουν "τι εστί" Λαυρεντιάδης  

Σκάνδαλο στην Proton Bank! Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατηγορείται ο Λαυρεντιάδης

proton-bankΜια πολύ σοβαρή υπόθεση εγκληματικής δραστηριότητας με ξέπλυμα χρήματος  εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με ευρύτερες διαστάσεις που φτάνουν μέχρι τις …ΗΠΑ και την εμπλοκή πρώην στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με επίκεντρο το θεωρούμενο ως «άνθρωπο των ΗΠΑ» στην Ελλάδα μέχρι πριν από ένα χρόνο, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε από εγκληματικές δραστηριότητες είναι  ο μεγαλομετόχος της Proton BankΛαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος ...
έχει μετακομίσει εδώ και οκτώ μήνες και ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Αντώνης Αθανάσογλου και έξι πρώην στελεχών της ίδιας τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ!
Η ίδια η τράπεζα έχει τεθεί σε καθεστώς «επιτροπείας» από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ύποπτες αν όχι παράνομες συναλλαγές των μελών της διοίκησης η οποία παραιτήθηκε. Επίσης «πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Αντώνη Αθανάσογλου, και των έξι πρώην στελεχών.
Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα που έχει ανακύψει με την τράπεζα που προκάλεσε την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη, με απόφαση του οποίου παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Αρχής κ. Νικολούδη που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος, απαγορεύεται στο εξής η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των:
1. Λαυρεντιάδη Λαυρέντιου, μεγαλομετόχου της Proton Bank.
2. Αθανάσογλου Αντωνίου, πρώην αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
3. Παπασπήλιου Αθανασίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
4. Σαραμάντη Δημητρίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
5. Λιαρμακοπούλου Σμαράγδας, πρώην εκτελεστικού μέλους.
6. Κολίντζα Τρύφωνος, πρώην διευθύνοντος συμβούλου.
7. Αρβανίτη Γραμματικής, πρώην εκτελεστικού μέλους.
8. Μπίθαρη Διονυσίου, διοικητικού στελέχους.
Ταυτόχρονα απαγορεύεται με την ίδια απόφαση η πρόσβαση των συγκεκριμένων προσώπων σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς και η οποιαδήποτε εκποίηση ή άλλη μεταβίβαση όλων των ακινήτων που κατέχει ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην περιοχή του Ρέντη.
Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Proton Bank, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας επέλεξε ως νέο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γιώργο Τανισκίδη.
Ποιος είναι ο Λαυρέντης Λαυρευντιάδης
Το θέμα είναι τεράστιο γιατί ο Λαυρέντης Λαυρευντιάδης που κατηγορείται για τα παραπάνω αδικήματα δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο σε ότι σχετίζεται με την παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ήταν «ο άνθρωπος των ΗΠΑ στην Ελλάδα» με ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον πρώην Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα (και «πρωταγωνιστή» σε πολλά τηλεγραφήματα του WikiLeaks) Ντέϊβιντ Σπέκχαρντ.
Ο οποίος Ντέϊβιντ Σπέκχαρντ, ανέλαβε, μετά την αποχώρησή του από την αμερικανική πρεσβεία, κορυφαία θέση (πρόεδρος) στην Proton Bank, η οποία σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου.
Την τεράστια ρευστότητα ο Λ. Λαυρεντιάδης την εξασφάλισε με την πώληση της εταιρείας του«Νεοχημική» το 2008, στο πανίσχυρο Carlyle Group, τον οικονομικό βραχίονα του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ, με το οποίο πάντως εν συνεχεία λέγεται ότι ήρθε σε σύγκρουση. Η επαναγορά της Νεοχημικής ύστερα από δικαστικό αγώνα που είχε ξεκινήσει η Carlyle έδωσε τροφή στα σενάρια ότι τα νούμερα του ισολογισμού ήταν «μαγειρεμένα».
Ο ίδιος ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι επαναγόρασε την εταιρεία για συναισθηματικούς λόγους και απέδωσε την κακή πορεία της Νεοχημικής, μετά την εξαγορά της Carlyle, στο μάνατζμεντ των Αμερικανών. Στο θέμα αυτό μπορεί αν κρύβονται πολλά από την σημερινή εξέλιξη. Οι Αμερικανοί το βέβαιο είναι ότι δεν ξεχνούν…
Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έκλεινε ραντεβού και συνέτρωγε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάματον Ιανουάριο του 2010. Ο άνθρωπος που είχε ιδρύσει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στις ΗΠΑ με ομιλίες σε εκδηλώσεις του όπως του συμβούλου ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζέϊμς Τζόουνς και πολλών άλλων κορυφαίων αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος επί μία διετία «σάρωνε» τα πάσης φύσεως διαθέσιμα προς πώληση ΜΜΕ της ελληνικής αγοράς. Τα οποία εν συνεχεία ευθυγραμμίζονταν απόλυτα με την αμερικανική γεωπολιτική γραμμή στην περιοχή. Π.χ. η αρθρογραφία σε εφημερίδες που ήλεγχε κατά της προμήθειας των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-32HEL, η οποία ταίριαζε απόλυτα με τα όσα αποκαλύφθηκαν εν συνεχεία στο WikiLeaks για την πολεμική Σπέκχαρντ σε βάρος τους.
Λίγο πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, ο Λαυρεντιάδης φερόταν ως βέβαιος αγοραστής του μετοχικού πακέτου του Ολυμπιακού, αλλά οι συνομιλίες κάποια στιγμή «πάγωσαν» ενώ επρόκειτο να «πέσουν » οι υπογραφές, με απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος εν συνεχεία πούλησε την ομάδα στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι όλα αυτά είναι κατηγορίες οι οποίες μένουν να αποδειχθούν.
Την περίοδο 2003-2009 ο κ. Λαυρεντιάδης είναι κορυφαίος παίκτης στο Χρηματιστήριο. Στο διάστημα αυτό είχε καταφέρει να γιγαντώσει τις εταιρείες του και να προσδώσει αξία στους μετόχους που τον ακολουθούσαν.
Υπήρχαν βεβαίως και οι αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι δεν κέρδιζαν οι εταιρείες από τις υπεραξίες στις οποίες επένδυε αλλά μόνο ο ίδιος, αφού τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του έβαιναν μειούμενα λόγω της πληθώρας των τίτλων που εξέδιδε ύστερα από τεράστιες αυξήσεις κεφαλαίου αλλά και γιατί ποτέ δεν μπορούσες να συγκρίνεις έναν ισολογισμό μιας χρήσης με έναν προηγούμενο, αφού πάντα τα μεγέθη ήταν ανόμοια, λόγω των πολλών εξαγορών και συγχωνεύσεων στις οποίες προχωρούσε στο ενδιάμεσο».
Ο Λαυρεντιάδης έγινε γνωστός στο ευρύ επενδυτικό κοινό το Μάρτιο του 2003, όταν πέρασε τις πύλες της Σοφοκλέους η «Νεοχημική». Η εταιρεία με έδρα το Αιγάλεω ανήκε στην οικογένειά του και ο επιχειρηματίας είχε αναλάβει τις τύχες της όταν ήταν μόλις 18 ετών, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του. Η εταιρεία που ως τότε παρήγαγε… φασόν απορρυπαντικά για μεγάλους διεθνείς οίκους αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και πωλήθηκε το 2008 στο Carlyle Group προς 19 ευρώ ανά μετοχή, όταν η τιμή εισαγωγής της ήταν 1,39 ευρώ.
Το αμερικανικό fund ξόδεψε περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Νεοχημικής υποβάλλοντας και δημόσια πρόταση. Ο κ. Λαυρεντιάδης πώλησε στο peak την εταιρεία του και εισέπραξε σε προσωπικό επίπεδο περίπου 130 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος είχε αποφασίσει να ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη της Αlapis.
Το καλοκαίρι του 2007 η Αlapis ολοκλήρωσε με επιτυχία αύξηση κεφαλαίου-μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα, ύψους 817 εκατ. ευρώ, και επιδόθηκε σε μια σειρά εξαγορές εταιρειών του κλάδου (ξεπέρασαν τις 19, μεταξύ αυτών και ο Γερολυμάτος), ώστε σήμερα να αποτελεί τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία μεταξύ ελληνικών εταιρειών και θυγατρικών πολυεθνικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Όταν έφυγε από την Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2010, του είχε μείνει μόνο το 6,5% περίπου των μετοχών της Alapis.
Η εξαγορά της Fashion Βox το 2010 ώστε να εισαγάγει τη ΒΦΛ (Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Α.Ε.) στο χρηματιστήριο δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το ΧΑ είχε πάρει την κατιούσα.
www.defencenet.gr
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Σφαγή Χριστιανών στην Αίγυπτο


Οκτώβριος 10, 2011.
Σε συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών κοπτών και αιγυπτιακής  στρατιωτικής αστυνομίας που έλαβαν χώρα την Κυριακή, είχαν αποτέλεσμα το θάνατο 24 Κοπτών.


Το μακελειό αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκληση έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψης.
Οι χριστιανοί διαμαρτύρονταν για επίθεση των μουσουλμάνων ριζοσπαστών κατά εκκλησίας τους και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Οι Χριστιανοί Κόπτες αποτελούν το 10% των  80 εκατομμυρίων Αιγυπτίων  και τελευταία βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για καταστροφές που προκαλούν οι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι σε χριστιανικές εκκλησίες στο Ασουάν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.