Το νόημα του Σταυρού του Χριστού


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου
Το νόημα του σταυρού του Χριστού και τα λόγια του Αποστόλου Παύλου "καυχώμαι στο Χριστό εσταυρωμένο", ενώ τα καταλαβαίνουν οι απλοί άνθρωποι, δυσκολεύονται ή αδυνατούν εντελώς να τα καταλάβουν οι μορφωμένοι και οι διανοούμενοι. Ο λόγος είναι ότι οι απλοί άνθρωποι στηρίζονται στην πραγματικότητα και προσεγγίζουν το σταυρό όχι με τη σοφία του νου , με τις νοητικές επινοήσεις και με τα λογικά επιχειρήματα, αλλά με τη σοφία της καρδιάς. Οι απλοί έχουν βιώματα, ενώ οι μορφωμένοι έχουν πεποιθήσεις και ιδεολογίες.
Από τα βιώματά τους γνωρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι ότι ο Ιησούς Χριστός , Αυτός που σταύρωσαν οι Εβραίοι δυο χιλιάδες χρόνια πριν από σήμερα, είναι ο Θεός, ότι ο Θεός είναι αγάπη και ότι όλοι οι άνθρωποι που αγαπούν κουβαλούν το σταυρό τους. Οι απλοί άνθρωποι, όσοι πιστεύουν και όσοι αγαπούν βιώνουν την αγάπη σαν ένα μεγάλο σταυρό. Έτσι συλλαμβάνουν το νόημα του Σταυρού του Χριστού με την καρδιά τους, ενώ η λογική με τους συλλογισμούς και τα συμπεράσματα δεν μπορεί να το συλλάβει.
Καυχιέμαι στον Ιησού Χριστό, τον Κύριο και Θεό μου, εσταυρωμένο, λέει ο Απόστολος Παύλος, . Αν ο Χριστός δεν σταυρώθηκε είναι ψεύτικο το κήρυγμά μου.
Η χριστιανική πίστη στηρίζεται στην ιστορική πραγματικότητα, στο ιστορικό πρόσωπο του Ιησού Χριστού και σ΄αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, ότι η αγάπη είναι βαρύς σταυρός.

"ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ" Βιβλιοπωλεία "Παιδεία" Λάρισας

Σχόλια

  1. Η αγάπη είναι βαρύς σταυρός ή οι θλίψεις - πειρασμοί που μας έρχονται;
    Όταν σταυρώνονται όλοι και η Εκκλησία που διδάσκει τη σταύρωση την αποφεύγει, πώς νομίζεται ότι φαίνεται; Είναι ή δεν είναι υποκρισία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χριστός σήκωσε στις πλάτες του τις αμαρτίες όλου του κόσμου, σήκωσε τον σταυρό όλων μας και εμείς δεν μπορούμε να σηκώσουμε τον προσωπικό μας σταυρό ? Εβραίοι, Μασώνοι και πολιτικοί ο Θεός μας σταυρώθηκε και αναστήθἦκε μετά από 3 ημέρες ο δικός σας ψευτοσωσίας θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί για να σώσει τις ψυχές σας ? ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις