Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτέλους! Η ΕΡΤ θα μπεί στην υπηρεσία του "Νέου Πατριωτισμού"
Εισαγωγικό σχόλιο απο την Κλασσικοπερίπτωση

Κατ΄αρχάς  πρέπει να θυμηθουμε ότι  για τον κ.Παπανδρέου και  την  "σχολή"  την οποία εκφράζει ,"νέος πατριωτισμός" σημαίνει  να  απελευθερωθούμε απο τα βαρίδια του παρελθόντος  όπως η ιστορία , τα σύμβολα, οι αξίες του δικαίου, της ελευθερίας , της οικογένειας , της  Ορθόδοξης παράδοσης.
Χωρίς αυτά , θα μπορούμε να πετάξουμε στους αιθέρες της "Νέας εποχής" και να χαρούμε επιτέλους  τα αγαθά της ελευθερίας των αγορών.Μιας ελευθερίας   που για να την χαρείς, απλώς θα πρέπει  να λατρέψεις  άλλον "θεό" και να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις ακόμα και τον αδελφό σου  για χάρη της  "ευνομίας" και της "μεταρρύθμισης".
Αν και η ΕΡΤ δεν απασχολεί καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό  και μάλιστα κατάφερε  εξ αιτίας των  δραστικών περικοπών  των μισθών των υπαλλήλων   και εν γένει των δαπανών της, να  παρουσιάσει  εν καιρώ κρίσης  47 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα ( όταν όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ  χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους στο δημόσιο και τις τράπεζες απο  απλήρωτους φόρους και θαλασσοδάνεια), η κυβέρνηση δια του  κ.Forthnet (Elias Mosialos) ανακοίνωσε ότι  θα την συρικνώσει , θα μειώσει  τις παρεχόμενες   απο αυτήν υπηρεσίες , όπως τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, λειτουργία του μοναδικού  στην Ελλάδα  και  μεγάλης αξίας  οπτικοακουστικού μουσείου κλπ., πράγματα  δηλαδή  που  δεν θα αποφέρουν  ούτε ένα  ευρώ κέρδος και που απλώς  θα καταστήσουν  την ΕΡΤ  ένα "ακίνδυνο"  ΜΜΕ για τα συμφέροντα   του  ΣΚΑΪ ( βλέπε  ιδρυμα Soros) και του  ALPHA (βλέπε Γερμανοί).
Μάλιστα  ο κ. Μόσιαλος  χρησιμοποιώντας  την Λομβερδιανή θεωρία της "Εικαζόμενης συναίνεσης" ομολόγησε ότι αυτά που ανακοίνωσε για την ΕΡΤ  δεν είναι προϊόν  των  γνωστών τροϊκανών  απαιτήσεων ,αλλά  της  "επιθυμίας  του λαού".
Βασιζόμενοι λοιπόν σε αυτό το παραμύθι της  "εικαζόμενης συναίνεσης",  η πρώτη  εφαρμογή  "εξυγίανσης" της ΕΡΤ, ήταν  να διακοπεί η  απο χρόνια καθιερωμένη  μετάδοση  της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας   την ίδια  στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωνε με περηφάνεια  την  ανέγερση Τζαμιού  (με έξοδα του κράτους) σε χώρο  του πολεμικού  ναυτικού  στην περιοχή του Ελαιώνα. 
Ακόμα και ο πιό  αδιάφορος  για αυτά τα θέματα συμπατριώτης μας,  έχει πλέον αντιληφθεί  ότι   η κυβέρνηση και οι αριστεροδέξιες  πατερίτσες της, δεν κρύβουν   την απέχθειά τους  σε κάθε τι  που  θυμίζει  Ελλάδα και Ορθόδοξη παράδοση .
Η  στρατηγική αυτή  δεν είναι φυσικά ούτε πρωτογνωρη ούτε  άγνωστη σε όσους  έχουν   ασχοληθεί έστω και επιδερμικά  με τις τακτικές και  τις πρακτικές της  Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι από όπου πέρασε  αυτή  η νεοεποχήτική  πανούκλα, είτε σαν  στρατιωτικός , είτε σαν  οικονοιμικός, είτε σαν πολιτικός  εισβολέας, ο στόχος πάντα ήταν ο ίδιος:
Να απορρυθμιστεί  το κράτος , να  ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, να  διαλυθεί η παιδεία , να  εξαφανισθεί  η παράδοση  και εν τέλει  να  μετατραπεί το  "υπο κατοχή" έθνος σε ένα   αποψιλωμένο  απο πολιτισμό και  υποδομές οικόπεδο , ώστε να οικοδομηθεί   χωρίς εμπόδια  στην θέση του  ένα νέο  αποεθνοποιημένο  "κράτος - επαρχία".
Για την Ελλάδα  η αποεθνοποίηση  και  αποχριστιανοποίηση   είναι δύο  βασικές προτεραιότητες των εντολοδόχων της Νέας Τάξης Πραγμάτων,  προκειμένου να ολοκληρωθεί  ο κύκλος της κατεδάφισης  και να αρχίσει ο νέος  κύκλος της  εκ θεμελίων ανοικοδόμησης  ενός προτεκτοράτου ( κατά την  πρόσφατη δήλωση του υπ, οικονομικλών της  Μ.Βρετανίας).
Ας μην γελιώμαστε.Οι προθέσεις του  σημερινού καθεστώτος  είναι ξεκάθαρες και  δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για καλές  σκέψεις και  προσδοκίες .
Το ζητούμενο είναι αν  εμείς  ως λαός θα αντιλήφθούμε  πως  έχουμε  ευθύνη   να προστατέψουμε την ελευθερία μας  την  εθνική μας υπόσταση  και όλα  όσα θέλουν  να βγάλουν στο σφυρί  ή να πετάξουν στην χωματερή  της  παγκόσμιας κυβέρνησης για την  κυριαρχία της οποίας  εργάζονται  νυχθημερόν.
Η ΕΡΤ καταργεί τη Θεία Λειτουργία!
            Η κατάργηση της ΕΤ1 από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μόσιαλο παρασύρει σε κατάργηση τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας και άλλων λατρευτικών εκδηλώσεων της Εκκλησίας! Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη γιατί για πρώτη φορά από την ίδρυση της η ΕΡΤ καταργεί την εκπομπή που έχει  απήχηση μεταξύ των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο και είναι η παρηγοριά χιλιάδων πιστών που δεν μπορούν για διαφόρους λόγους να βρίσκονται στην Εκκλησία.
 Όπως είναι γνωστό η ΕΤ1 κάθε Κυριακή...
από τις 8 έως τις 10.30 το πρωί μεταδίδει τη Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών έως το κλείσιμο του για την επισκευή που χρονίζει και στη συνέχεια από τον Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου της οδού Σκουφά, στο Κολωνάκι. Επίσης μεταδίδει ποικίλες λατρευτικές εκδηλώσεις και από άλλα μέρη της Ελλάδος. Με την κατάργηση της ΕΤ1 όλα αυτά... επίσης καταργούνται μαζί με όλες τις υπόλοιπες εκπομπές, οι οποίες δεν μπορούν να βρουν στέγη στη ΝΕΤ, που διατηρεί τον ενημερωτικό της χαρακτήρα. Η μη μεταφορά της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή το πρωί στη ΝΕΤ γίνεται ακριβώς με το αιτιολογικό ότι η ΝΕΤ την Κυριακή το πρωί δεν μπορεί να καταργήσει τη δημοσιογραφική εκπομπή που μεταδίδεται την ίδια ώρα και βρίσκεται απέναντι από τις ανάλογες ενημερωτικές εκπομπές των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών! Βεβαίως πρόκειται περί αβάσιμης δικαιολογίας, δεδομένου ότι η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας έχει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, ανταγωνιστικά των ενημερωτικών εκπομπών και επί πλέον ικανοποιείται το θρησκευτικό συναίσθημα των τηλεθεατών, που πληρώνουν την ΕΡΤ για να έχουν και εκπομπές που δεν βάζουν  οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα παραμείνει η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΤ3 της Συμπρωτεύουσας και τους Ναούς όπου ιερουργεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Και στην περίπτωση αυτή πάντως υπάρχει σε κυβερνητικά στελέχη δυσφορία για τα όσα αναφέρει ο κ. Άνθιμος στα κηρύγματα του και αν δεν υπολόγιζαν το συνολικό κόστος σε περίοδο γενικότερης κοινωνικής κρίσης θα καταργούσαν και αυτή τη μετάδοση.
Η κίνηση αυτή της ΕΡΤ είναι σε συνέχεια και πιο σοβαρή από την κατάργηση της εκπομπής "Αρχονταρίκι", την οποία παρουσίαζε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.  Προφανώς η ΕΡΤ πήρε τη σκυτάλη της περιθωριοποίησης της Εκκλησίας και περιορίζει σε σημαντικό βαθμό την παρουσία της στα τηλεοπτικά προγράμματα. Είναι άγνωστο το αν και πώς θα αντιδράσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Έως τώρα σε όσα η Κυβέρνηση πράττει κατά της Εκκλησίας περιορίζεται σε επιστολές, σε δελτία Τύπου και σε προσωπικές επαφές επιτροπών με τους υπευθύνους κυβερνητικούς παράγοντες. Φυσικά όλα αυτά είναι για τα μάτια του κόσμου και δεν έχουν κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Και βέβαια η επωδός είναι το ρητορικό ερώτημα "επανάσταση θα κάνουμε;",  η απάντηση είναι πως όχι και το συμπέρασμα ότι δέχεται κάθε μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος  του πληρώματος ουσιαστικά χωρίς κανένα κόστος για την κυβέρνηση.-  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.