Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Προσοχή! Θα επιβάλλουν και την "Κάρτα Του Πολίτη" χωρίς να το καταλάβουμε - Ήδη Ψηφίστηκε η Ηλεκτρονική Κάρτα του Μετανάστη !

 Μόλις προχθές 20/09/2011, μέσα στον ορυμαγδό των νέων οικονομικών μέτρων και τον κουρνιαχτό που αυτά σηκώνουν, ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, χωρίς καμιά αναφορά από τα κατ' ευφημισμόν Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, η "Κάρτα του Μετανάστη".

Στον ψηφισθέντα νόμο διαβάζουμε πως η Κάρτα του Μετανάστη θα φέρει μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης. Η αιτιολογική έκθεση πάντως ήταν σαφής: 
Θα είναι RFID πλινθίο (τσιπάκι).


Βλέπουμε λοιπόν πως οι ασκήσεις προσομοίωσης της Κάρτας του Πολίτη ήδη εφαρμόζονται και "δεν κουνιέται φύλλο". Δεν αντιδρά κανείς. Λέτε και η Κάρτα του Πολίτη να ψηφισθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο; Δηλ. χωρίς καν να το καταλάβει κανείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ συγκεκριμένα:

Τι γράφει η αιτιολογική έκθεση στην 2η σελίδα:
ιο συγκεκριμένα ο τίτλος διαμονής θα έχει την μορφή ηλεκτρονικής κάρτας και θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά στοιχεία, δηλαδή μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου και δύο δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα είναι αποθηκευμένα σε έναολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF chip)."

Τι γράφει ο νόμος που ψηφίσθηκε στις 20/9/2011:
"2. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 4Α του Κανονισμού (ΕΚ) 1030/2002, όπως προστέθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 380/2008, το φυσικό σώμα των εκδιδόμενων, με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου, αδειών παραμονής φέρει μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης που εμπεριέχει βιομετρικά δεδομένα, ήτοι μία πρόσφατη, έγχρωμη, ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα των δύο δεικτών."
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ:

http://id-ont.blogspot.com/2011/09/blog-post_22.html

1 σχόλιο:

 1. Πιθανόν σε λίγο, μετά την κάρτα του μετανάστη και τις πάμπολες ομιλίες να τις κάνουμε αγώνα.
  Ο θεός να ελεήσει τους ιερείς της εκκλησίας μας που άφησαν τους όποιους ορθοδόξους μετανάστες στην μοίρα τους να πάρουν την κάρτα του μετανάστη (ΈΧΕΙ ΤΣΙΠ) που ψηφίστηκε στις 23/9/2011 χωρίς κανένα αγώνα, μόνον με ομιλίες . Ας ελπίσουμε ότι , αν και είναι εγωιστικό ότι η εκκλησία μας θα μιλήσει μόνο όταν θα έρθει η κάρτα του πολίτη για τους ορθοδόξους έλληνες-ιερείς , θα ξεκινήσουμε έναν ειρηνικό ορθόδοξο αγώνα.
  Το Αγιο Ορος έχει ήδη πάρει την απόφαση του κα ι είναι αρνητική .
  http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/05/blog-post_9352.html
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.