Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Ιδού και η προτύπωση της επίγειας κόλασης που έρχεται μαζί με την Κάρτα του Πολίτη και την "παγκόσμια διακυβέρνηση"

Απο εδώ και στο εξής  για να ελαχιστοποιήσετε τον ορατό  πλέον κίνδυνο να μετατραπείτε  σε  αποθήκη  ανθρωπίνων ανταλλακτικών  πρέπει  να το  δηλώσετε  εγγράφως !!! ( βλέπε  αρκετές σχετικές αναρτήσεις μας με την    ετικέτα ΔΩΡΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ, )
Ιδού λοιπόν  τι μας  λέει ο "Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων":

Πως μπορούμε να αρνηθούμε την δωρεά οργάνων


Σε ένα κατατοπιστικότατο άρθρο και σε επικοινωνία που υπήρξε με την αρμόδια (από το νόμο) αρχή του ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων), μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τι ισχύει σήμερα και τι θα ισχύει από την 1/7/2013 σχετικά με την μετά θάνατον δωρεά οργάνων. Σύμφωνα με το νόμο 3984/27-62011, καθιερώνεται το μέτρο της «εικαζόμενης συναίνεσης» στη δωρεά ζωτικών οργάνων από τον κάθε πολίτη.
Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τον τρόπο άρνησης.
Ευχαριστώ.
Υ.Γ. Σας παραθέτω και τα άρθρα του νόμου.
Αρθρο 9
Παράγραφος 2
«Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του, σύμφωνα με την παράγραφο 3».
Παράγραφος 3
«Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο, όπου καταχωρίζονται οι δηλώσεις πολιτών περί αντίθεσης τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατο».
Απάντηση του ΕΟΜ στις 20/07/11:
Αγαπητέ Κύριε, Αγαπητή Κυρία,
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).
Σχετικά με το αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι ο νέος νόμος 3984/2011 (Α150) περί μεταμοσχεύσεων, ορίζει την έναρξη ισχύος της «εικαζόμενης» συναίνεσης» από 01/07/2013. Μέχρι τότε ισχύει το καθεστώς της «κάρτας δωρητή οργάνων», όπου ...δότης μετά θάνατον μπορεί να γίνει μόνο όποιος είναι κάτοχος της σχετικής κάρτας, ή εφόσον συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων του οι συγγενείς του.
Στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3984/11 προβλέπεται η έκδοση ειδικής Υπουργικής Απόφασης για τον τρόπο συλλογής των αρνητικών δηλώσεων, όμως αυτή δεν έχει ακόμη εκδοθεί, λόγω του πρόσφατου της ψήφισης του νέου νόμου.
Ο Ε.Ο.Μ. παρ όλα αυτά, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες στη δήλωση της επιθυμίας τους, συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του πολίτη από αρμόδια αρχή (Κ.Ε.Π., Αστυνομία κ.ο.κ.).
Σε περίπτωση που η άρνηση αυτή έχει εκφραστεί με τον ως άνω τρόπο, ΔΕΝ θα ληφθούν τα όργανα σε περίπτωση θανάτου του προσώπου. Διευκρινίζουμε εδώ ότι η δωρεά και η λήψη Οργάνων είναι εφικτή μόνο από εκλιπόντες με πιστοποιημένο εγκεφαλικό θάνατο που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε θάνατο υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες η λήψη των οργάνων δεν είναι εφικτή.
Η «αρνητική δήλωση» αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά, πρωτοκολλείται και να καταχωρείται σε σχετικό αρχείο, η ισχύς του οποίου θα ξεκινήσει από 01/07/2013. Το πιστοποιητικό που θα εκδίδεται από το «αρνητικό μητρώο» θα σας αποσταλεί κατόπιν της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής απόφασης και όχι νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.
Επισημαίνουμε ότι στη δήλωση θα πρέπει να πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής, να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας
Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση:
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
Αθηνά Βαρτζιώτη
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Αν. Τσόχα 5, Αθήνα 11521
τηλ. 213 2027021, 213 2027000
φαξ 213 2027032, 210 7255066
e-mail avartzioti@eom.gr, eom@eom.gr

5 σχόλια:

 1. Αγαπητοί μου αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω!
  Σχετικά με το παραπάνω θέμα, θα προσέθετα προς σαφέστερη άρνηση στο ενδεικτικό κείμενο τα εξής: "Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3984/11, γνωστοποιώ με την παρούσα μου στον Ε.Ο.Μ. τα εξής: Σε περίπτωση που ευρεθώ σε κατάσταση "εγκεφαλικού", "κλινικού" ή άλλου θανάτου που "προσφέρεται ιατρικά" για μεταμόσχευση οργάνων, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν συναινώ στην αφαίρεση, προς μεταμόσχευση ή άλλη χρήση, για κανένα από τα όργανα του σώματός μου. Επίσης, δηλώνω ότι η συγκεκριμένη έγγραφη άρνησή μου, αποτελεί οριστική και αμετάκλητη απόφασή μου από σήμερα και για το μέλλον (δηλαδή και μετά την 1/7/2013 και εφεξής), ανεξαρτήτως εαν η πολιτεία προβεί, σε κάποια χρονική στιγμή σε αντικατάσταση π.χ. Α.Δ.Τ., διαβατηρίων κλπ., ή προκύψει αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας ή του τηλεφώνου μου, ή τροποποιηθεί/αντικατασταθεί ο παραπάνω νόμος με νεώτερο, ο οποίος δεν θα περιλαμβάνει ανάλογο άρθρο για τους "αρνητές δωρεάς - μεταμόσχευσης των οργάνων του σώματός τους". Δηλαδή, πιστοποιώ, ότι με την παρούσα δήλωσή μου και επικαλούμενη ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΟΥ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ακόμα κι αν αυτό "του επιβληθεί").

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης

  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

  http://www.agonas.org/pdf/1106.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπαίνει στη ζωή μας η φοροκάρτα
  http://news247.gr/oikonomia/forologia/mpainei_sth_zwh_mas_h_forokarta.1308166.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. σημερα καθως διαβαζα πρωτοσελιδα εφημεριδων ειδα στην ελευθεροτυπια οτι απο 3 Οκτωβριου κανει πρεμιερα η φοροκαρτα ή οποια θα αντικαταστησει της αποδειξεις,θα διατιθεται δωρεαν απο τις τραπεζες και θα ειναι προαιρετικη και ο καθε κατοχος θα μπορει να εχει μεχρι 3 φοροκαρτες(εχουν φαινεται περισσιες καρτες).αν μαθετε περισσοτερες πληροφοριες παρακαλω αναρτηστε,θα πρεπει να αντιδρασουμε και να ενημερωσουμε περισσοτερο για αυτο σατανικο φακελωμμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. και ξεχασα να υπενθυμισω πως η ελευθεροτυπια φερει τον καθυσηχαστικο τιτλο ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.