Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Συμπροσευχές με Λατίνους καρδινάλιους στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού


Πρίν τρείς  ημέρες ,όπως μας πληροφόρησαν  αγανακτισμένοι ενορίτες του Αγίου Γεωργίου  Ιλίου που πήγαν στην ακολουθία  του εσπερινού, γέμισε ο ναός  τους απο  Λατίνους  καρδινάλιους, οι οποίοι  "συμπροσευχήθηκαν" με  όλους σχεδόν  του Ιερείς  της  Μητροπόλεως Ιλίου , η παρουσία  των οποίων  ήταν  "επιβεβλημένη" απο τον  γνωστό  μητροπολίτη Ιλίου  κ. Αθηναγόρα Δικαιάκο.


Σε άλλες εποχές, τότε δηλαδή που  ο απλός  και αμόρφωτος φτωχός  λαός δεν ήταν  ακατήχητος και που  η ενοριακή ζωή  έπαιζε  πρωτεύοντα ρόλο στην ζωή του , δεν θα τολμούσε  κανένας  παπάς   ή Δεσπότης να  κουβαλήσει  μέσα σε εκκλησία ούτε Λατίνους  ,ούτε μπουζουκτσήδες και θεατρίνες.

Αν  συνέβαιναν πρίν π.χ 50 χρόνια αυτά  τα  οικουμενιστικά  πάρτυ  στον Ιερό χώρο ένός Ορθόδοξου Ναού, δεν θα έβρισκαν μέρος να κρυφτούν  οι μελιστάλακτοι  και  αγαπολόγοι περιπατητές της Μυκόνου.

Μία μικρή  ομάδα   πεμπτοφαλαγγιτών  της Νέας Εποχής  έχει καταφέρει με την ανοχή  του απλού λαού  και την υποστήριξη  άν όχι συνενοχή  μερικών  εκ της Ιεραρχίας, να επιβάλλει  δια της πλαγίας  οδού την μερική και άτυπη  ψευδοένωση μεταξύ της  αληθινής Εκκλησίας του Χριστού  και του παπικού  θρησκευτικού και αιρετικού μορφώματος των Λατίνων .

Δεν θα σχολιάσουμε (προς το παρόν ) περαιτέρω αυτήν την  ανίερη και αντικανονική  πράξη του Μητροπολίτη Ιλίου  και  του εφημερίου  του Αγίου Γεωργίου  Καματερού.Περιμένουμε  να δούμε  τις αντιδράσεις  των Ορθοδόξων Ιεραρχών μας .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.