Αφιερωμένο εξαιρετικά στους "ρωσόφιλους" υποστηρικτές της ομοιοπαθητικής και των "εναλλακτικών" ...θεραπειών;

Η Εκκλησία της Ρωσίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο της «εναλλακτικής ιατρικής»

Αναγνωρίζει η Εκκλησία της Ρωσίας τις λεγόμενες «εναλλακτικές θεραπείες»;


Η Ρώσικη Εκκλησία όχι μόνο δεν έχει αναγνωρίσει τις λεγόμενες «εναλλακτικές θεραπείες» αλλά εναρμονιζόμενη με τα πορίσματα της Θ' και ΚΒ' Πανορθόδοξης Συνδιασκέψεως στην οποία συμμετείχε σαν εκπρόσωπος του Ρωσικού Πατριαρχείου ο  Ιερομόναχος Θεοφάνης Λουκιάνωφ, «…προειδοποιεί και για τον κίνδυνο της εισαγωγής, με το πρόσχημα της «εναλλακτικής ιατρικής», των αποκρυφιστικών και «μαγικών» πρακτικών, οι οποίες  υποβάλλουν τη βούληση και τη συνείδηση των ανθρώπων στην επιρροή των δαιμονικών δυνάμεων».
«Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα και την πραγματική δυνατότητα της μη αποδοχής εκείνων των μεθόδων ασκήσεως επιρροής πάνω στον οργανισμό του, οι οποίες αντιτάσσονται στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις».

Σας υπενθυμίζουμε ότι στα Πορίσματα της ΚΒ' Συνδιασκέψεως αναφέρεται… 

«ότι όλες οι μορφές και εκφάνσεις του αποκρυφισμού (αστρολογία, μαγεία, εναλλακτικές θερα­πείες κ.α.) δεν έχουν καμμία επιστημονική τεκμηρίωση και αξία. …»


Ξεκάθαρη απάντηση στα παπαγαλάκια του επαγγελματικού αποκρυφισμού από τη Ρώσικη Εκκλησία. Ξεκάθαρη απάντηση σε όσους αλλοιώνουν ....
έννοιες – νοήματα και διδασκαλίες αιώνων προκειμένου να πουλήσουν το σάπιο εμπόρευμα των λεγομένων ενεργειακών θεραπευτικών μεθόδων. Σας παρουσιάζουμε τα αποσπάσματα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας σε 3 γλώσσες.




http://www.mospat.ru/ru/documents/social-concepts/xi/



http://www.mospat.ru/en/documents/social-concepts/xi/


http://www.mospat.ru/gr/documents/social-concepts/xi/

Αναδημοσίευση από egolpion.com
και "Αναβάσεις"
 Ορθόδοξο Παρατηρητήριο _ Απάντηση  σε σχόλιο
Πρίν απο λίγο λάβαμε  το σχόλιο του κ . Θεόδωρου Ε., ο οποίος  μάλλον  εξοργίσθηκε  με την ανάρτηση  και χωρίς να  σχολιάζει καθόλου την είδηση   για την απόφαση της Ρωσικής  Εκκλησίας  γράφει :


Συγνώμη αλλά αν καταλαβαίνω καλά τοποθετείτε την ομοιοπαθητική ιατρική σε "μαγικές" πρακτικές "δαιμονικών δυνάμεων"!!! Μάλλον δαιμονική είναι η άγνοια εφαρμοσμένων θεραπειών , οι οποίες δεν τα ...κονομάνε από τις φαρμακευτικές εταιρείες, που δηλητηριάζουν καθημερινά τον κόσμο, προς δόξαν του Μαμωνά και της νέας τάξης πραγμάτων. Την ομοιαπαθητική ασκούν αλλά και δέχονται φωτισμένοι κληρικοί της εκκλησίας μας. Τα υπόλοιπα είναι απλώς άγνοια και μάλιστα επικίνδυνη προς τους πιστούς, δημιουργώντας τις γνωστές ηθικιστικές ψυχώσεις προτεσταντισμού, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την ορθοδοξία. Φάρμακα είναι και τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα αγαπητοί φίλοι. Το ίδιο "διαβασμένα" με τα αλλοπαθητικά!! Έλεος

Το πρώτο  που θα συστήναμε  στον φίλο  Θεόδωρο είναι να μην χάνει την ψυχραιμία του  και κυρίως να μην  βιάζεται να  ανακηρύξει σε "φωτισμένους" όσους εκ των κληρικών   έχουν  αποδεχθεί  αυτήν την  πλάνη της Νέας Εποχής.
Για τις "ηθικιστικές ψυχώσεις  προτεσταντισμού"  τι να πούμε.Κατά τον  κύριο Θεόδωρο  σχεδόν όλοι οι γνωστοί Θεοφώτιστοι  Γέροντες ήσαν  "ψυχωτικοί"  εκτός αν και αυτός  μας πεί τα απαράδεκτα και ανυπόστατα  κάποιων  ιστολόγων  της "Ορθόδοξης Ομοιοπαθητικής"  πως ο Γέροντας Παϊσιος   ή ο  Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης  ήταν  οπαδοί αυτής της πλάνης.
Ένας λοιπόν  "φωτισμένος"  ομοιοπαθητικός  είναι και ο  κ. Β. Μαυρομάτης  (συνεργάτης του αθεϊστικού  περιοδικού  "Ελεύθερη  σκέψη") ο οποίος   μεταξύ των άλλων   άρθρων  υπογράφει και εκείνο που  θεωρεί  τον  Άγιο Αθανάσιο  , πλαστογράφο , εμπρηστή και συνωμότη ( βλ. Όσο οι Ορθόδοξοι Έλληνες συσπειρώνονται και γίνονται μαχητικοί τόσο περισσότερο οργανώνονται οι νεοεποχήτες και τα αντίχριστα νεοταξικά επιτελεία)
Δεν θα σχολιάσουμε (προς το παρόν) περαιτέρω  αυτές τις    εκρήξεις  φανατισμού  της  "ορθόδοξης" ομοιοπαθητικής παρά  μόνο θα συστήσουμε  τόσο στον  οργισμένο  σχολιάστή όσο και σε όλους να   κα΄νουν τον κόπο  να ξαναδιαβάσουν  τις παρακάτω   σχετικές παλαιότερες αναρτήσεις μας στις οποίες  αποκαλύπτονται τα ψεύδη  και οι αναυπόστατοι  ισχυριοσμοί των  περίφημων ομοιοπαθητικών :





Σχόλια

  1. Συγνώμη αλλά αν καταλαβαίνω καλά τοποθετείτε την ομοιοπαθητική ιατρική σε "μαγικές" πρακτικές "δαιμονικών δυνάμεων"!!! Μάλλον δαιμονική είναι η άγνοια εφαρμοσμένων θεραπειών , οι οποίες δεν τα ...κονομάνε από τις φαρμακευτικές εταιρείες, που δηλητηριάζουν καθημερινά τον κόσμο, προς δόξαν του Μαμωνά και της νέας τάξης πραγμάτων. Την ομοιαπαθητική ασκούν αλλά και δέχονται φωτισμένοι κληρικοί της εκκλησίας μας. Τα υπόλοιπα είναι απλώς άγνοια και μάλιστα επικίνδυνη προς τους πιστούς, δημιουργώντας τις γνωστές ηθικιστικές ψυχώσεις προτεσταντισμού, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την ορθοδοξία. Φάρμακα είναι και τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα αγαπητοί φίλοι. Το ίδιο "διαβασμένα" με τα αλλοπαθητικά!! Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο για τις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά από πού έβγαλες το συμπέρασμα των γνωστών ηθικιστικών ψυχώσεων προτεσταντισμού;
    Μήπως από τις θεοσοφιστικές-μασονικές θέσεις των ιδρυτών της; Ποιοί φωτισμένοι κληρικοί δέχονται ή ασκούν (!) την ομοιοπαθητική;
    Οι Γέροντες Παΐσιος και Πορφύριος πάντως την απέρριπταν.

    Δες εδώ: http://www.alopsis.gr/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=22

    http://www.floga.gr/08060001.asp
    http://www.floga.gr/08060002.asp
    http://www.floga.gr/08060003.asp
    http://www.floga.gr/08060004.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κλαυθος και οδυρμος9 Ιουλίου 2011 στις 8:21 π.μ.

    Ο Αβραμίδης είναι «προτεστάντης», η Εκκλησία της Ελλάδος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Αντιοχείας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Ρωσίας, το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, και η Εκκλησία της Πολωνίας είναι «πλανεμένα» και ούτε κουβέντα για το τι έλεγε ο γ.Παΐσιος και ο γ.Πορφύριος!
    Και γιατί η απαξίωση αυτή; Για να θεμελιώσουν ένα καθαρά θρησκευτικό σύστημα με επιστημονικοφανές προσωπείο. Η άγνοια ή το θράσσος των ομοιοπαθητικών κύκλων υπερβαίνει τα όρια όταν κατηγορούν την Εκκλησία για σκοταδισμό και ‘μεσαίωνα’ αλλά οι ίδιοι δεν μας εξηγούν το τι είναι η ΔΥΝΑΜΟΠΟΙΗΣΗ, το γιατί ο Χάνεμαν χτυπούσε το ομοιοπαθητικό φάρμακο ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ για να το …δυναμοποιήσει και ποιες είναι αυτές οι «δυνάμεις» που απελευθερώνονται από την Δυναμοποίηση. Μέχρι να μας τα εξηγήσουν αυτά (αναμένοντες εναγωνίως τις τελευταίες εξελίξεις της κβαντομηχανικής θα δέχονται αδιαμαρτύρητα κάθε επιστημονική και θεολογική κριτική. Ο ίδιος ο Χάνεμαν μιλούσε για «επενέργεια ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ επί του ομοιοπαθητικού φαρμάκου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλω πολυ μια διευκρινηση: Με το "ρωσοφιλους" σε εισαγωγικα, εννοειτε οτι το απευθεινετε στα οργανα του πανσλαυισμου ελληνικης εθνικοτητας;
    Ευχαριστω προκαταβολικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πανσλαβισμός είναι ένας όρος τον οποίο δυστυχώς αγνούμε.Ωστόσο τα εισαγωγικά τοποθετήθηκαν για να ξεχωρίσουμε τους αγνούς φίλους του Ρώσικου λαού και της αληθινής Ορθόδοξης Ρώσικης Πατερικής Παράδοσης απο εκείνους που την προβάλλουν για να επικαλύψουν τις κακοδοξίες τους σκεπάζοντάς τις με μια "ρωσικού τύπου" δήθεν ευσέβεια.
    Οι Άγιοι Πατέρες, είτε Ρώσοι , είτε Έλληνες , είτε Σύριοι, είτε Αιγύπτιοι, είτε Γάλλοι, είτε οποιασδήποτε εθνικότητας , ήσαν όλοι τους θΕΟΦΏΤΙΣΤΟΙ και ο λόγος τους δεν περιείχε ποτέ "θραύσματα" ή "σφήνες" κακοδοξιών.
    Όσοι λοιπόν δεν ακολουθούν το παράδειγμά τους και πολλοί περισσότερο αυτοί που με πονηρό τρόπο αλλοιώνουν το περιεχόμενο των λόγων τους ή τους παρερμηνεύουν, δεν είναι Ορθόδοξοι αλλά Ορθοδοξοφανείς, συνειδητοί ή ασυνείδητοι αρωγοί των εχθρών της εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "εκείνοι που την προβάλλουν για να επικαλύψουν τις κακοδοξίες τους σκεπάζοντάς τις με μια "ρωσικού τύπου" δήθεν ευσέβεια" είναι - στην Ελλαδα - τα οργανα του πανσλαυισμου ελληνικης εθνικοτητας.

    Πιο κατω εχω τον ορισμο του πανσλαυισμου απο το www.webster.com
    "a political and cultural movement originally emphasizing the cultural ties between the Slavic peoples but later associated with Russian expansionism".

    Σε δικη μου μεταφραση:
    "ενα πολιτικο και πολιτιστικο κινημα που αρχικα εδινε εμφαση στις πολιτιστικες σχεσεις μεταξυ των σλαβικων λαων αλλα αργοτερα συνδεθηκε με τον Ρωσικο επεκτατισμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις