Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Γιατί δεν πετάς την τηλεόραση στα σκουπίδια, φιμώνοντας κάθε τύραννο;;


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Είναι αδύνατο να γίνει κάτι για το γενικό καλό στον τόπο μας, αν δεν πετάξουμε προηγουμένως την τηλεόραση στα σκουπίδια, φιμώνοντας κάθε τύραννο.


Αν ζούσες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και είχες τη δυνατότητα να τσακίσεις τα μεγάφωνα με τα οποία σε προγραμματίζουν, σε υποβαθμίζουν και σου προκαλούν αυτολύπη, δεν θα τα τσάκιζες;

Γιατί δεν πετάς στα σκουπίδια την τηλεόραση που σου κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά; Μήπως νομίζεις ότι δε ζεις σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, επειδή τρέχεις στα γήπεδα και στις άλλες χαμηλές συγκινήσεις ή φεύγεις από τη γυναίκα σου για να πας στη μαμά σου;

1.Η τηλεόραση είναι συναίνεση. 
Πετάξτε την τηλεόραση στα σκουπίδια και την άλλη μέρα τα πράγματα θα ΄ναι διαφορετικά. Η τηλεόραση είναι συναίνεση. Μη συναινείτε.

2.Με τη δική σας συναίνεση η τηλεόραση σας δίνει αυτό που θέλετε, να μισοκοιμάστε. Ο ύπνος είναι αδιαφορία. Μην αδιαφορείτε. Ο εχθρός του ανθρώπου δεν αδιαφορεί. Την ώρα που εσείς μισο-κοιμάστε ο εχθρός του ανθρώπου ετοιμάζει καινούρια επιθετικά σχέδια. 

3.Παραδομένοι στο μισο-ύπνο έχετε ήδη αποδεχθεί το χειρότερο, τον πνευματικό θάνατο της κοινωνίας. 
 Μήπως βγαίνετε απ΄ τον ύπνο σας για να ψάξετε να βρείτε πού κάνατε λάθος; Η τηλεόραση δεν θα σας... επιτρέψει να δείτε ποτέ τον εαυτό σας, μήπως μετανοήσετε και την πετάξετε στα σκουπίδια.

4. Θα μου πείτε, εσύ πέταξες την τηλεόραση στα σκουπίδια; Όχι. Έκανα κάτι πιο απλό. Κάθε φορά της λέω, «Όχι, ευχαριστώ. Να λείπει το βύσσινο.»

5. Τα έχετε δει όλα. Ακόμα και το ένα εκατομμυριοστό από αυτά που είδατε είναι αρκετό να καταστρέψει για πάντα την επαφή σας με τον εαυτό σας, με τους άλλους και με το Θεό.

6. Η τηλεόραση είναι ο ίδιος ο εχθρός. 
 Όχι γιατί τα προγράμματά της είναι κακής ποιότητας ή γιατί είναι το πιο δυνατό μέσο προπαγάνδας. Όχι. Είναι εχθρός σαν διαδικασία. Δεν πολεμάει το πνεύμα του ανθρώπου, Μακάρι να το πολεμούσε. Θα γινόταν η αιτία να αναδειχθούν άξιοι πολεμιστές να την πολεμήσουν. Δεν πολεμάει το πνεύμα, το υποκαθιστά.

7. Ως τηλεθεατής , ακόμα κι όταν διαφωνείς μαζί της έχεις δεχθεί εκ των προτέρων οτιδήποτε είναι καταστροφικό για σένα τον ίδιο, για την οικογένειά σου, για τον τόπο σου, για την πίστη σου, για την Ελληνική γλώσσα.

8. Πέταξε στα σκουπίδια την τηλεόραση.

9.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ηττηθεί ο εχθρός του ανθρώπου. Ο καλύτερος, ο ασφαλέστερος, ο πιο σίγουρος είναι να τον αφήσεις να καταπέσει από μόνος του. Ένας εκκλησιαστικός ύμνος μιλώντας για τον εχθρό του ανθρώπου λέει, ότι όταν γίνεται δυνατός ηττάται. Να μη συμμετέχεις σε ό,τι είναι συναίνεση. Γι΄ αυτό να πετάξεις την τηλεόραση στα σκουπίδια.
http://lagouvardospot.blogspot.com/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.