Άξιος συγχαρητηρίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης κ. Ανδρέας


νδρέου το Σεβασμιωτάτου κα Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, τς γιωτάτης Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανς κα Κονίτσης, περτίμου κα ξάρχου πάσης Βορείου πείρου· μν δ Πατρς κα Ποιμενάρχου, πολλ τ τη.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ώρες  που ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης  κ. Ανδρέας  "έκλεισε"  την  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας των Ορθοδόξων πιστών  εναντίον της Κάρτας του Πολίτη  που έγινε  στην Κόνιτσα, και  το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο  έχει  ήδη κατακλυσθεί απο ενθουσιώδη  e-mails.
Το ποίμνιο της Εκκλησίας της Ελλάδος   δέχτηκε  με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά  την  για πρώτη φορά παρουσία  Ιεράρχου  στο βήμα  μιας  τέτοιας  συγκέντρωσης   η οποία μάλιστα  είχε ως συνδιοργανωτές  αφ΄ενός την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης  και αφ΄ετέρου το ιστολόγιο  "Ήπειρος Ελλάς".
Αυτή  η "πρωτιά"  ήταν  ίσως  το δεύτερο  δώρο  του Θεού στους  ανησυχούντες  πιστούς    μετά την ανακοίνωση  της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους , το οποίο   μας  γέμισε  χαρά και αγαλλίαση  ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους για την πατρίδα μας  καιρούς.
Η χαρά μας δεν έγκειται μόνο στο ότι   για πρώτη φορά   ένας  Ιεράρχης και ποιμένας μας,  συμμετέχει αυτοπροσώπως και μιλά   σε μία  συγκέντρωση  Ελλήνων,  που  εκφράζουν  τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις τους  στο  τυραννικό  και αντίχριστο σύστημα  της  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" και της κατ΄ευφημισμόν  "Κάρτας του Πολίτη", αλλά  στο  ότι  πρόκειται για  έναν Ιεράρχη  τον  οποίον  όταν προσφωνείς "Σεβασμιώτατο"  το λές και με το στόμα και με την καρδιά.
Ο  ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ Μητροπολίτης  Δρυϊνουπόλεως και Κονίτσης κ. Ανδρέας   είναι   ο άξιος διάδοχος του  μακαριστού προκατόχου του  Μητροπολίτου Σεβαστιανού απο τον οποίο  και χειροτονήθηκε   Διάκονος  το 1968  και Ιερεύς το 1969.Ο λαός  της Ηπείρου    δεν ένοιωσε την απώλεια του  ποιμένα τους Σεβαστιανού  αφού  κατά  Θεία παραχώρηση  απο το 1995  Θεοπνεύστως  η Ιεραρχία  της Εκκλησίας μας  εξέλεξε  ως διάδοχό του  τον  σημερινό άξιο Μητροπολίτη κ. Ανδρέα.
Σαν   Έλληνες  Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης ευχαριστούμε εκ καρδίας  τον   Σεβασμιώτατο, όχι μόνο  γιατί με την σημερινή  του παρουσία και ομιλία σε αυτήν την συγκέντρωση  μας  ενέπνευσε και μας ενδυνάμωσε , αλλά διότι όλη  η μέχρι τώρα πορεία  του ήταν  και είναι  για τον  λαό  ένα    φωτεινό παράδειγμα  πίστης και πατριωτισμού  σε ένα περιβάλλον  στο οποίο  και τα δύο  θεωρούνται αν όχι  "επικίνδυνα"  για τα επιτελεία  της "Νέας Εποχής" , τουλάχιστον  άχρηστα και παρωχημένα  για τους προπαγανδιστές  της  αλλοίωσης  του Έθνους μας  και της πίστης μας.

Σχόλια

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΑΞΙΟΣ, ΠΟΛΥΣΕΒΑΣΤΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΥΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑΣ!
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΗ Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ,ΜΕ ΕΝΕΡΓΗ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΚτΠ. ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ "ΠΕΡΑΣΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΥ "ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ".
    ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ!
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ!!!
    "ΚΑΤΕΡΙΝΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OMOΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ
    ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ
    ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΗΣ ΤΙΜΗΜΕΝΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ
    ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΑΠΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ
    Η ΑΝΑΣΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
    ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ

    http://www.youtube.com/watch?v=hu_NQEgJouU&feature=player_embedded

    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8435:-vid&catid=25:2009-12-18-08-37-46

    ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις