Νέο ειδικό Υπουργείο για την Κάρτα του Πολίτη;


Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

-Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
-Υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας 

-Υφυπουργός Παντελής Τζωρτζάκης.
 
Στη Forthnet κατείχε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου από την ίδρυσή της. Τον Φεβρουάριο του 2011, ο τέως επικεφαλής της Forthnet Παντελής Τζωρτζάκης ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του Γ. Παπανδρέου για θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
σχόλιο ID-ont: Αποτελεί τμήμα του παλαιού Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το οποίο χωρίστηκε στα δύο. Ελπίζουμε η δημιουργία του νέου Υπουργείου να μην στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών εισαγωγής της Κάρτας του Πολίτη. Μακάρι να βοηθήσει να οργανωθεί το Δημόσιο και παράλληλα να εγκαταλειφθούν τα σχέδια της εφαρμογής της Κάρτας του Πολίτη και των άλλων ηλεκτρονικών καρτών για όλους τους λόγους που έχουν αναλυθεί διεξοδικά στο δικό μας και σε άλλα blogs.
 
"Ορθόδοξο Παρατηρητήριο": 
 
Θα μπορούσαμε  να  πούμε ασφαλώς πολλά για τον  λεγόμενο ανασχηματισμό  της κυβέρνησης και ακόμα περισσότερα  για το τί μπορεί  να σημαίνει η επιλογή   κάποιων προσώπων σε θέσεις  "ειδικής επιστασίας"  όπως  αυτή του  κ. Τζωρτζάκη  στο  εργοτάξιο της  "φυλακής"  την οποία  ευσχήμως  ονόμασαν  "ηλεκτρονική  διακυβέρνηση".
 
Το σχήμα της κυβέρνησης μπορεί να άλλαξε,έστω και με τον τρόπο που  ορίζει το γνωστό παιδικό παιχνίδι   "γυρω- γύρω όλοι  στην μέση ο Μανώλης", όμως  δεν  φαίνεται  ότι άλλαξε η βούληση των στελεχών της να ακολουθήσουν  πιστά και  εντατικώτερα τις  οδηγίες των εντολέων τους.
 
Αν λοιπόν ψάχνουμε να βρούμε  κάτι το σημειολογικά "καινούργιο" στην νέα σύνθεση   του  υπουργείου   που  θα  επιβάλλει  την  Κάρτα του Πολίτη , είναι  το ότι   τα  πρόσωπα που  τοποθετήθηκαν  για  να  "υπουργεύσουν"  ή να  "υφυπουργεύσουν"   μάλλον  επιλέχθηκαν με  βάση την  "ικανότητά" τους να αποπερατώσουν  αυτό το άθλιο έργο  πιό γρήγορα.
 
Εξ άλλου ένας απο τους  στόχους   αυτού του ανασχηματισμού, ήταν   να καταδειχθεί  στους ξένους  εντολείς  πως   το "νέο" κυβερνητικό σχήμα θα εκπληρώσει   τις πάγιες και τις νέες εντολές  ακόμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
 
Εμείς  οι Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης έτσι κι αλλιώς  είχαμε ξεσηκωθεί απο την αρχή   και βγήκαμε   στους δρόμους   όχι  απο μόνο απο αγανάκτηση αλλά για να διαδηλώσουμε  και να ενημερώσουμε  τους συμπολίτες μας  πως είμαστε αποφασισμένοι  να αρνηθούμε  την  βίαιη εισαγωγή μας σε μια  παγκόσμια  φυλακή δεμένοι  με μία   ηλεκτρονική κάρτα  όπως αυτή  που  ονόμασαν  για να μας ρίξουν στάχτη  στα μάτια  "Κάρτα του Πολίτη".
 
Φυσικά και είμαστε αγανακτισμένοι  όπως  όλοι οι Έλληνες  με όλα αυτά  που συμβαίνουν  στην χώρα μας.
 
Απο την αρχή  όμως λέγαμε,  πως   τα  "επιτελεία" της Νέας Τάξης Πραγμάτων  είναι σαν τα "συγκοινωνούντα  δοχεία " στα οποία  κυκλοφορεί  το  ίδιο "τοξικό ρευστό".Ένα  "ρευστό"  το οποίο  σύμφωνα με τον    νεοεποχήτικο σχεδιασμό  έχει  σκοπό να δηλητηριάσει  τον Ελληνικό λαό  και καταστήσει την Ελλάδα   ένα  πρωτότυπο  στρατόπεδο συγκέντρωσης - χωματερή.
 
Η Κάρτα του Πολίτη  δεν θα είναι παρά το επιστέγασμα  όλων  των τρομοκρατικών   επιθέσεων  που εξαπόλυσαν  εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού. 
 
Σήμερα  εκατομμύρια  Ελλήνων   έχουν ξεσηκωθεί  και διαδηλώνουν σε πλατείες και σε δρόμους , μη αντέχοντας πλέον  την κοροϊδία , τις προσβολές,  και την διαρκή αφαίμαξη  που έχουν επιβάλλει δια των   κυβερνητικών εντολοδόχων τους  οι  "προστάτιδες δυνάμεις" , οι  "κοινοτικοί εταίροι" και  τα άλλα στρατηγεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων  και του Σιωνισμού.
 
Όλοι  σήμερα  μιλούν  για  ελευθερία , ισότητα , δημοκρατία και  κατηγορούν -όχι άδικα - τους  πρωταγωνιστές  του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος  ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς  σε ένα  διαρκές έγκλημα εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.
 
Υπο αυτές τις συνθήκες  δεν θα θεωρούσαμε   αφύσικο  να ενωθούν  οι φωνές μας  και πάλι για να ξαναφωνάξουμε  πως   αν  δεχτούμε   την ύπουλη   και αιφνιδιαστική επιβολή  της Κάρτας του Πολίτη , τότε δεν  θα υπάρχει   πλέον  καμία πιθανότητα   να παραχθεί  έστω και  το παραμικρό όφελος απο οποιοδήποτε  μαζικό "κίνημα αγανακτισμένων" .
 
Αν  περιμένουμε  πως οι  συνταγματολόγοι  ή  οι τεχνοκράτες της οικονομίας ,της πληροφορικής  και της ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης  θα  μας  οδηγήσουν  στην  "γή  της επαγγελίας"  τότε   μάλλον  έχουμε χάσει  "τα αυγά και τα πασχάλια"  και  έχουμε υποστεί  τέτοια  "αλλοίωση" που   ακόμα και την  φυλακή  της παγκόσμιας κυβέρνησης  θα την  δούμε σαν  παιδική κατασκήνωση.
 
Εμείς οι  Ορθόδοξοι Αντιρρησίες Συνείδησης   γνωρίζουμε πως αν  περάσουν τα μέτρα  που έχει εξαγγείλει το  νεοταξικό διευθυντήριο   της  παγκόσμιας ηλεκτρονικής  διακυβέρνησης, δεν θα είμαστε απλώς  κάποιοι   γραφικοί  που αντιδρούν στην  "εξέλιξη" αλλά αυτοί που θα διωχθούν  αλύπητα  γιατί απλώς θα αρνηθούν να πουλήσουν  το Θεόσδοτο  δώρο της ελευθερίας για ένα πιάτο μαγαρισμένο συσσίτιο φυλακής.
 
Ευχόμαστε οι  αγανακτισμένοι συμπολίτες μας  να  δούν  την  παγίδα   και να  φωνάξουν μαζί μας  "ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ"  .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις