Μετατίθεται για το Σεπτέμβρη η «φοροκάρτα» (Μην χαίρεστε διότι θα μας "αποτελειώσουν" δια του "δημοψηφίσματος")

 Το φιλικό μας ιστολόγιο http://agiooros.org  μας έστειλε την παρακάτω  είδηση  η οποία κάτω απο άλλες συνθήκες  θα μας  χάριζε έστω ένα μικρό  "μειδίαμα"  ανακούφισης. 
Όμως όπως   ακούσαμε  απο τον πρωθυπουργό  συμπτωματικά το ερχόμενο φθινόπωρο  πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα  με το  οποίο θα απαιτηθεί  η  "συναίνεση"  όχι μόνο των κομμάτων, αλλά ολόκληρου του λαού  σε ζητούμενα   που  κατά τις δηλώσεις του θα άπτονται  μιας ευρείας συνταγματικής  αναθεώρησης  και   πολιτικής  ...ρήξης.
Επειδή  οι στόχοι  της παρούσας κυβέρνησης  δεν είναι  πλέον  αντικείμενο πολιτικής ανάλυσης  ή  ...αποκωδικοποίησης,  αλλά  είναι  εμφανείς όσο και η σημερινή  τραγική κατάσταση της πατρίδας μας, δεν  τρέφουμε  αυταπάτες   περί "συμμετοχικής δημοκρατίας"  , δημοψηφισματικής έκφρασης  της λαϊκής βούλησης  κ.λ.π.
Το έρχόμενο φθινόπωρο ο τρομοκρατημένος και εξαντλημένος ελληνικός λαός θα κληθεί να απαντήσει  μέσω   του δημοψηφίσματος σε  πονηρά διατυπωμένες ερωτήσεις,  οι οποίες ασφαλώς  κατά το πρότυπο των  γνωστών προκατασκευασμένων   δημοσκοπικών ερωτήσεων θα τον οδηγήσουν   χωρίς να το καταλάβει  στην  επανανομιμοποίηση  των  σφετεριστών της εξουσίας  και στην επαναεξουσιοδότησή τους  να  μας .... αποτελειώσουν.
Τότε  όλα όσα σήμερα φαντάζουν μακρυνά και  ξεχασμένα  θα γίνουν  με μιάς  η θλιβερή πραγματικότητα   του "νέου  συνταγματικού πατριωτισμού"  της  παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  που θα  βιώσουν για τα καλά στο πετσί τους   οι αλυσοδεμένοι  με την Κάρτα του Πολίτη  Έλληνες. 

Καθυστερεί η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων 

Για τα μέσα Σεπτεμβρίου μεταθέτει το υπουργείο Οικονομικών την ενεργοποίηση του συστήματος της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων (φοροκάρτα), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βασικές πτυχές του μέτρου βρίσκονται υπό επανεξέταση.
Η κάρτα αποδείξεων, που προβλέπεται και στο  τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής, αναμενόταν να τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του Ιουνίου. Ωστόσο, η...
κατάργηση του «μπόνους» της έκπτωσης δαπανών με βάση τις αποδείξεις οδηγεί στην αναθεώρηση του μέτρου.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού σκοπός της κάρτας είναι να απαλλάξει τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να συγκεντρώνουν και να μετρούν τις αποδείξεις από τις κάθε είδους συναλλαγές τους. Η κάρτα αποδείξεων θα αποτελεί προαιρετικό τρόπο καταγραφής των στοιχείων των αποδείξεων δαπανών που έχουν εκδοθεί για φορολογούμενο φυσικό πρόσωπο και θα χορηγείται στους πολίτες από τις τράπεζες που θα ενταχθούν στο σύστημα παραγγελίας και διάθεσης των μαγνητικών καρτών.

Ο χρήστης της κάρτας θα υποχρεούται να δηλώσει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της μέσω Διαδικτύου και με την χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS). Μέσω της καταγραφής των βασικών στοιχείων μιας απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό) σε μια προσωπική μερίδα ο πολίτης θα απαλλαγεί σε σημαντικό βαθμό από την υποχρέωση καταχώρησης και διατήρησης αυτών των αποδείξεων.
Σημειώνεται πως με τις αλλαγές που επέφερε το Μεσοπρόθεσμο οι φορολογούμενοι πρέπει να συλλέγουν περισσότερες αποδείξεις, ήτοι το 25% του ατομικού εισοδήματος ή έως 15.000 ευρώ ο καθένας, για να αποφύγουν την «ποινή» της καταβολής επιπλέον φόρου που ανέρχεται στο 10% επί της διαφοράς.

«ΒΗΜΑ»[ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ]

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις