Μεταμοσχεύσεις και η βλασφημία κατά του αγίου Πνεύματος

Γράφει ο Ιατρός 
κ. Κυπριανός Χριστοδουλίδης
 
Συστηματικά δράσαντες οι αλλότριοι, και δυστυχώς εγχώριοι, φιλόσοφοι και θεολόγοι, ήταν αναμενόμενο να αλώσουν και το ορθόδοξο εκκλησιαστικό φρόνημα των πιστών.
Η λεγομένη εκκοσμίκευση είναι πλέον κυρίαρχη.
 
Επειδή λοιπον υπάρχουν οι επιδέξιοι διαστροφείς της αληθείας - πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν - και θα μπορούσαν να συνδέσουν την βλασφημία κατά του αγίου Πνεύματος με τις μεταμοσχεύσεις ή άλλα σύγχρονα θάυματα της επιστήμης, καθόσον υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι σφοδρά αντιτίθενται σε αυτά τα ψευτοθαύματα, θα ήταν χρήσιμο να πληροφορηθούν τα εξής :
 

Πρώτον, ο Κύριος δεν ανέστησε τον Λάζαρο φονεύσας έναν άλλο άνθρωπο για να τον αναστήσει. Ούτε και επιτελούσε θαύματα σε βάρος άλλων ανθρώπων. Ο διάλογος μεταξύ του ιαθέντος εκ γεννετής τυφλού, των οικείων του και του ιερατείου, έγινε ενώπιον ακροατηρίου. Είναι άνευ σημασίας ότι τα Ιερά Ευαγγέλια δεν κατάγράφουν παρόμοιους άλλους διαλόγους.

Δεύτερον, ακόμη και ο ίδιος ο Κύριος "θανάτω θάνατον πατήσας" ανεστήθη και ανέστησε παγγενή τον Αδάμ χωρίς να θανατώσει ουδένα, πλην "πατήσας" - όχι φονεύσας - τον θάνατο.
Τρίτον, τα σημερινά θαύματα της επιστήμης και ειδικά αυτό των μεταμοσχεύσεων (σημ. παραλείπω τους άμεσους και έμμεσους θανάτους/δολοφονίες που συνεπάγονται τα άλλα) σημαίνει ότι δεν αφήνουμε τον ασθενή να αποβιώσει. Τον κρατάμε στα μηχανήματα, διότι μας χρειάζονται τα όργανα, και όταν αυτό επιτυγχάνεται με την εικαζομένη ή άλλου είδους βλάσφημη και δυσεβή συναίνεση, τότε τον φονεύουμε δια δόλου (δολοφονία) εξαγιάζοντες των έγκλημα που πράττουμε.

Περιττό βέβαια να τονίσουμε ότι άλλο ανάσταση και έτερο η κατά τινα χρόνο επιμήκυνση του βίου των ιαθέντων και υμνολογούντων τον Κύριο μετά από μεταμόσχευση.

Η δική τους "ανάσταση" και ύστερα δοξολογία του όντως αναστηθέντος Κυρίου, επήλθε μετά δόλου και φόνου ενός άλλου ανθρώπου, ο οποίος βέβαια δεν υποκαθιστούσε και δεν εκπροσωπούσε το ανεπανάληπτο θεμέλιο της εν Κυρίω οικοδομής : "θεμέλιον γαρ άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος εστιν Ιησούς Χριστός".
Κατόπιν αυτών, οι όποιοι συσχετισμοί των μεταμοσχεύσεων με την βλασφημία κατά του αγίου Πνεύματος, είναι ανυπόστατοι και δεν μπορεί να αποδοθούν σε εκείνους που τις αρνούνται ή σταθερά τις καταγγέλλουν.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις