Συζητήθηκε σήμερα στην Βουλή επίκαιρη επερώτηση του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ για την Κάρτα του Πολίτη

Αναδημοσιεύουμε προς το παρόν,  το δελτίο τύπου που εξέδωσε  ο ΛΑ.Ο.Σ  για την σημερινή συζήτηση στην Βουλή  της επερωτήσεώς του σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη.
Σε λίγο  θα αναρτήσουμε  Video απο την συζήτηση στο οποίο  θα παρακολουθήσετε   το πως αντιμετωπίζουν η κυβέρνηση  και  τα υπόλοιπα  κόμματα   αυτό το μείζον θέμα που  απειλεί  σοβαρά και καίρια  την ελευθερία  και την θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνω Πολιτών


Αθήνα, 10 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

Αναφορικά με την Κάρτα του Πολίτη, θέμα το οποίο έθιξαν με σημερινή επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. επεσήμαναν τα εξής:

1. Το ΠΑΣΟΚ, που στην περίπτωση της αφαίρεσης του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, "θεοποίησε" τα προσωπικά δεδομένα, έρχεται τώρα να δημιουργήσει μία κάρτα με υπερσυγκέντρωση προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων των πολιτών, τους οποίους έτσι καθιστά πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμους από επιτήδειους.

2. Δεν μπορεί να υπάρχει προστασία και σεβασμός στις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιων ανθρώπων, όπως στις περιπτώσεις των μαρτύρων του Ιεχωβά και των Μουσουλμάνων, αλλά να μην σέβεται η κυβέρνηση τη θρησκευτική αντίρρηση χιλιάδων Ελλήνων πολιτών να παραλάβουν την Κάρτα του Πολίτη.

3. Η Σύνοδος του Αγίου Όρους αποφάσισε πως η Κάρτα του Πολίτη αντίκειται στην Ορθόδοξη παράδοση, η οποία άλλωστε έχει ως βασική αρχή την ελευθερία του προσώπου και των επιλογών.

4. Σε ό, τι αφορά την ευρωπαϊκή εμπειρία πάνω στο ζήτημα: Η Αγγλία την απέσυρε λόγο μεγάλου και άσκοπου κόστους αλλά και σοβαρών αντιρρήσεων για την προστασία των δεδομένων, η Γερμανία κάλεσε τους διπλωμάτες της να μην τη χρησιμοποιούν λόγω κινδύνου υποκλοπής δεδομένων, ενώ στο Βέλγιο, η σχετική κάρτα δεν φέρει το λεγόμενο "τσιπάκι".

5. Κανένα λογισμικό σήμερα, στην εποχή των χάκερς, δε μπορεί να διασφαλίσει απόλυτα τα δεδομένα που θα εμπεριέχει η κάρτα του πολίτη τα οποία θα ήθελαν πολύ να αποκτήσουν τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες κ.ά., αφού ενδέχεται να είναι βιομετρικά στοιχεία, στοιχεία ταυτότητας, ευαίσθητα δεδομένα υγείας, καταναλωτικές συνήθειες και φορολογικά στοιχεία εάν συνδεθεί με τις αποδείξεις.

6. Η Κάρτα του Πολίτη θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και θα εξυπηρετεί ένα κράτος Big Brother που θα γνωρίζει όλα τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα των πολιτών (ιατρικό φάκελο, καταναλωτικές συνήθειες, εκλογικό αριθμό), χωρίς καν ο πολίτης να γνωρίζει πού, από ποιον και με ποιο σκοπό θα χρησιμοποιούνται.

7. Το λιγότερο που ζητάμε είναι να δεσμευτεί η κυβέρνηση πως, εάν έρθει τελικά η Κάρτα -στην οποία είμαστε αντίθετοι- να είναι μόνο με προαιρετική δυνατότητα απόκτησής της.

Σχόλια

  1. σωστος ο ΛΑΟΣ αλλα πρεπει να το παρουν ζεστα το θεμα και να ενημερωσουν το κοσμο οχι μονο μεσω επερωτησεων στη βουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις