Και ο λαός της Πτολεμαϊδας είπε "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" - Το ψήφισμα που ένεκρίθη στην προχθεσινή μεγάλη εκδήλωση

Την περασμένη Κυριακή,  πλήθος  κατοίκων  της Πτολεμαϊδας  συμμετείχε με  ενθουσιασμό  στην εκδήλωση  εναντίον της Κάρτας του Πολίτη και της δικτατορίας της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" την οποία  διοργάνωσαν   στο κλειστό Γυμναστήριο της Πτολεμαϊδας ,ο Ορθόδοξος σύνδεσμος  Πτολεμαϊδας  "Στρατηγός Μακρυγιάννης",η Γυμναστική ένωση Πτολεμαϊδας και  η Ένωση  Προπονητών Φυσικής  Αγωγής  (ΕΠΦΑ) του  νομού Κοζάνης.
Βασικοί ομιλητέςστην εκδήλωση  ήταν ο  Μοναχός  και Δ/κτωρ  Θεολογίας  και  Φιλοσοφίας  π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης  και ο  εκπροσωπος της ΠΡ.Α.Ο.Σ   οικονομολόγος κ. Στάθης  Αδαμόπουλος, ενώ  ο  Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος του Πολυτεχνείου  κ. Απόστολος Παπαδημητρίου ως συντονιστής     έκανε αυτό που έπρεπε ώστε  το επίπεδο  της εκδήλωσης να είναι  υψηλό και να  ακουστούν όλες οι ερωτήσεις  και οι απόψεις του κοινού το οποίο συμμετείχε  με  ευγένεια και μαχητικότητα που αρμόζουν σε  Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης.
Πιό κάτω   δημοσιεύουμε  το  ψήφισμα  το οποίο ενέκρινε το πλήθος  των παρισταμένων  και το οποίο   είμαστε βέβαιοι ότι εκφράζει όχι μόνο τον λαό  της Πτολεμαϊδας αλλά και όλους τους  Έλληνες.
Πτολεμαΐδα 5 Ιουνίου 2011
Εορτή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Α΄ Οικουμενικής Συνόδου

ΨΉΦΙΣΜΑ
 Όλοι εμείς, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα,με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου,  στο Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαΐδας, στην Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα

“Κάρτα Του Πολίτη. Εισιτήριο Χωρίς Επιστροφή. ”

την οποία συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι, Σύνδεσμος Στρατηγός Μακρυγιάννης, Ε.Π.Φ.Α. (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) Ν.Κοζάνης και “Γυμναστική Ένωση Πτολεμαΐδας, αφού ακούσαμε τις εισηγήσεις   των ομιλητών: Μοναχού Αρσενίου Βλιαγκόφτη, Διδάκτορος Θεολογίας και  πτυχιούχου Φιλοσοφίας και του κ.Ευσταθίου Αδαμόπουλου, οικονομολόγου οι οποίοι φώτισαν το θέμα  από την πνευματική και τεχνική του πλευρά  και μετά από συζήτηση που έγινε με το ακροατήριο (περίπου 600 πιστοί), εγκρίνουμε ομοφώνως τα παρακάτω:

Εκφράζουμε  την έντονη ανησυχία μας,  για την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης που  έχοντας  όμοια φρονήματα και  διαθέσεις με  σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού, τα υπηρετεί, νομοθετώντας και επιβάλλοντας επικίνδυνους και ξένους προς την λαϊκή βούληση σκοπούς.
 Η στάση τους αυτή δεν μας πανικοβάλλει ,ούτε μας τρομάζει  γιατί  είναι γραμμένο ότι “…ο Θεός, (που υποτάσσει και τους κακούς στα σχέδια του) έδωσε στις καρδιές τους (των ανόμων) βουλή και απόφαση να κάμουν το θέλημα του (του θηρίου) και να συμφωνήσουν με μίαν γνώμη μεταξύ τους και να δώσουν την βασιλεία τους στο θηρίο, μέχρις ότου λάβουν πλήρη πραγματοποίηση οι λόγοι του Θεού” (Αποκ.κεφ.17,17)
Εκφράζουμε λοιπόν,  την έντονη ανησυχία μας όχι μόνο για την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης που προωθεί ένα τόσο σημαντικό θέμα με μεγάλη βιασύνη και αδιαφορία για τις πνευματικές του επιπτώσεις , αλλά κυρίως για την στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.
 Είναι δυνατόν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου μετά από τόσους μήνες να μην είναι σε θέση να δώσουν μια σαφή απάντηση στον πιστό λαό ;
Είναι δυνατόν να αρκούνται  στις αφερέγγυες διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της πολιτείας  ότι δεν υπάρχει κίνδυνος;

 Ανησυχούμε  για την στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας και ενώνουμε τη φωνή μας, μ’αυτήν του μακαριστού Επισκόπου πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου  που προέτρεπε την Ιερά Σύνοδο λέγοντας :
“Παρακαλούμε όπως επιληφθεί του σοβαροτάτου τούτου ζητήματος (η Σύνοδος) και λάβη υπό την αιγίδα της τον ιερόν  αγώνα προστασίας της προσωπικής ελευθερίας των μελών του ποιμνίου αυτής…Δύνασθε μακαριότατε και σεβεσμιώτατοι  εν Χριστώ αδερφοί (και πατέρες), να φαντασθείτε, οποία επιτυχία θα υπάρξει, εάν η επίσημος Εκκλησιαστική Αρχή ήθελε τεθή σύσσωμος επικεφαλής της κινήσεως αυτής…;”
 Παρακαλούμε, λοιπόν,και ελπίζουμε ότι  η Ιερά Σύνοδος θα   περιβάλει με το κύρος της το κοινό αίτημα, να μην προχωρήσει  το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών μέσω της καρτας του πολίτη.                                                                                                                               
  Τέλος όλοι μαζί, δηλώνουμε ότι :

αρνούμεθα να δεχθούμε ηλεκτρονική ταυτότητα-κάρτα φακελώματος του πολίτη,
 
αρνούμεθα  να πάρουμε το “κλειδί” που  εισάγει καθέναν ξεχωριστά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση-φυλακή
 
αρνούμεθα  να αντι-καταστήσουμε το Όνομά μας, με έναν “αριθμό”, 

αρνούμεθα την Νέα Εποχή,
                                                                                                                                                    
ΔΕΝ αρνούμεθα  το Ευαγγέλιο,

ΔΕΝ αρνούμεθα  την  Ορθόδοξη Εκκλησία  και την Ορθόδοξη Πίστη των Αγίων Πατέρων των οποίων τους όρους και τα δόγματα εορτάσαμε και σήμερα .

Και υπέρ πάντα, δεν αρνούμεθα τον Κύριο Ιησού Χριστό.
 
  Για τους συνδιοργανωτές,
ο Πρόεδρος της ‘’Γυμναστικής Ένωσης Πτολεμαΐδας ‘’
Δημήτριος Ορφανίδης

Σχόλια

  1. "Με το σφράγισμα αρνείται κανείς. Ακόμη και με την ταυτότητα. Οταν, άς υποθέσουμε, άν δέ μου ζητούσαν υπογραφή, θέλω να πώ, και μου δίναν ένα χαρτί, σού λεγαν αυτή είναι η ταυτότητά σου,λοιπόν, τέλος πάντων, δέ θα πείραζε. Αλλα όταν, ας πούμε,έχουν το σύμβολο του διαβόλου, είναι, λέγεται ταυτότητά μου, υπογράφω, κι αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Δηλαδή, άρα το αποδέχομαι αυτό το πράγμα...Είναι άρνηση δηλαδή. {Απόσπασμα απο συνομιλία του γέροντος Παισίου με Κυπρίους, η οποία εκδόθηκε σε αυτοτελές φυλλάδιο απο την καλύβη της Αναστάσεως}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις