Όταν η τεχνολογία δεν υπηρετεί τον άνθρωπο τότε έχει έναν μόνο στόχο , την δαιμονοποίηση της κοινωνίας

 Εισαγωγικό σχόλιο  απο το "Ο.Π"


Θα το ξαναπούμε  άλλη μια φορά.
 Είμαστε  υπέρ όλων εκείνων των επιτευγμάτων  της ανθρώπινης σοφίας που   υπηρετούν την κοινωνία  με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο  και την ελευθερία του.
Και για να το ξεκαθαρίζουμε

Αυτός  που διατηρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά  που  έλαβε απο τον Θεό κατά την δημιουργία του και που τα αναπτύσει  σε μια πορεία  αλληλοπεριχώρησης με τον Δημιουργό , είναι εκείνος που μπορεί να χαρακτηρισθεί  ως "ανθρώπινο πρόσωπο.Και το "κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσιν"  δημιουργηθέν εκ της Αγάπης του Θεού ανθρώπινο  πρόσωπο, είναι φορέας του Θεόσδοτου δώρου της φυσικής ελευθερίας  και για αυτό  διαθέτει  το αυτεξούσιο  το οποίο σεβάστηκε ο Δημιουργός απο την πρώτη στιγμή.

Αυτό το  Θείο δώρο  αρκετοί εξ ημών  των  πνευματικά  ατελών, το θεωρούμε  σαν ένα απλό  "μπαξίσι" που  οφείλεται απλώς στην  "γενναιοδωρία" του  Θεού και  για αυτό αν και το αναγνωρίζουμε  δεν  το τιμούμε όπως πρέπει.
 Αν όμως  δεν μπορούμε  -ως  μη χαριτωμένοι- να αντιληφθούμε το μυστήριο της δημιουργίας , δεν δικαιολογούμεθα  να μην  αναγνωρίζουμε αυτό το Θείο δώρο ως σημείο  που δείχνει την  άπειρη αγάπη του Δημιουργού προς τον άνθρωπο.
 Έτσι, αν το  υποτιμούμε και το συγκρίνουμε με  τις πάστες που έφερε κάποιος φίλος στην γιορτή μας , τότε έχουμε  εκ των προτέρων στερήσει  απο τον εαυτό μας την δυνατότητα  της αλληλοπεριχώρησης αυτής της αγάπης.
Με απλά λόγια περιφρονούμε  την αγάπη του Πατέρα μας  και  έτσι  γεμίζουμε την ζωή μας με μιζέρια και ανασφάλεια , κόβοντας σιγά - σιγά τα γεφύρια  προς το  "καθ΄ομοίωσιν"   και την επαναφορά  μας  - Θεία  Χάριτι-  στην προπτωτική κατάσταση.
Αν  δεν  τιμούμε  το Θείο δώρο της ελευθερίας δεν τιμούμε και τον Δωρητή  και  χωρίς να το καταλάβουμε   παραχωρούμε δικαιώματα στον αρχέκακο όφι , συμμετέχοντας  ,τηρουμένων των αναλογιών,  στην δαιμονοποίηση  της κοινωνίας και στην ολοκλήρωση  της αποστασίας  που είναι και ο βασικός στόχος του.

Να γιατί  αντιδρούμε  στην Κάρτα του Πολίτη  , στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση  και σε κάθε  άλλη  εφαρμογή  που θα μας  παρασύρει ακόμα πιο μακρυά απο την Αγάπη   της Τρισυποστάτου  Αγίας  Ομοουσίου και Αδιαιρέτου  Αγίας Τριάδος. Διότι  μακρυά απο αυτήν την  αγάπη  πως είναι δυνατόν να  ζεσταθεί η καρδιά  μας , ώστε να  βιώσει  την χαρά της απελευθέρωσης απο τον Άδη  που μας  προσέφερε  δια της Σταυρικής Του Θυσίας  και Αναστάσεως ο  Σαρκωθείς  δια την σωτηρία μας  Υιός του Θεού.

Εδώ φαίνεται ότι η αδιαφορία  μας  προς  το Θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας  είναι και  προσβλητική,  αφού επί της ουσίας   δείχνει την πρακτική  περιφρόνησή μας προς το αποτέλεσμα της   Σταυρικής θυσίας  και Αναστάσεως του Κυρίου μας  που αποκατέστησε την τρωθείσα  εξ αιτίας της πτώσης μας ελευθερία  του ανθρωπίνου προσώπου.
 Έχουμε  λοιπόν άδικο που  χαρακτηρίζουμε την εκδηλούμενη   αδιαφορία   μας προς αυτό το Θεόσδοτο  δώρο  ως  δείγμα υψίστης  αχαριστίας και  κίνηση προς την αποστασία;

 Δυστυχώς το "ζύγι" μας έχει χαλάσει και μόνο με μετάνοια και προσευχή  θα μπορέσει  να ξαναλειτουργήσει ώστε να διακρίνουμε επιτέλους  τι βαραίνει την ψυχή μας και μας  τραβάει προς τα κάτω.

Η τεχνολογία  λοιπόν που  υπηρετεί τον άνθρωπο και  εξυψώνει την κοινωνία,  δεν μπορεί παρά να έχει ως αφετηρία και τέρμα  την  αγάπη στο ανθρώπινο πρόσωπο και τον σεβασμό στην ελευθερία του.
Αυτό  είναι που διακρίνει το εκ Θεού  επίτευγμα της ανθρώπινης σοφίας  με εκείνο  που  προέρχεται απο την δαιμονική "έμπνευση" και βοήθεια και που έχει ως στόχο την αποκοπή του ανθρώπου απο την Αγάπη του Θεού.
Υπο αυτήν την έννοια  πρέπει να  κάνουμε και εμείς  τις  επιλογές μας και να  πάψουμε να "θεοποιούμε"  την επιστημονική αλαζονεία και τα είδωλα  των  δαιμονογενών   τεχνολογικών  "επιτευγμάτων".Να μάθουμε να στηρίζουμε  και να υπηρετούμε   την Χριστοκεντρική  ανθρώπινη  σοφία  και όχι  κάθε  τί που φορά το ένδυμα της επιστημοσύνης  όσο και άν   επιτελεί δήθεν στο όνομά της  τεχνολογικά  "σημεία και τέρατα".


Πιό κάτω  παρουσιάζουμε ένα  ακόμα δείγμα   ανθρώπινης σοφίας   δαιμονοειδούς έμπνευσης:


σχόλιο ID-ont: Όταν τεθούν σε μαζική παραγωγή όλα όσα δημιουργούνται στα Πανεπιστήμια σήμερα, δεν θα υπάρχει ούτε ΜΙΑ δραστηριότητα της ανθρώπινης ζωής που να μην καταγράφεται σε κάποιον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. 

Την εφαρμογή που θα δείτε στο κατωτέρω video, την δημιούργησε ο Hannes Harms, φοιτητής βιομηχανικού σχεδίου στο Royal College of Art του Λονδίνου. 

Με αυτά όμως τα συστήματα η πραγματικότητα ξεπερνάει και την πιο εφιαλτική φαντασία: Βρώσιμα RFID τσιπάκια. 
Είναι ποτέ δυνατόν; 
Κι όμως είναι. Και με ποιό πρόσχημα; 
Μα φυσικά κι εδώ την εξυπηρέτηση και την προστασία μας. Τα πάντα η τεχνολογία τα φτιάχνει για το καλό μας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Σχόλια

  1. Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση- συζήτηση με θέμα
    "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"
    στο κλειστο Γυμναστήριο Πτολεμαϊδας
    Κυριακή 5 Ιουνίου 7 μ.μ.
    Ομιλητές
    Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης Δ/κτωρ Θεολογίας- Φιλοσοφίας
    Στάθης Αδαμόπουλος - Οικονομολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις