Είναι σε πλάνη, κατά τον π. Παΐσιο, όσοι καθησυχάζουν τον κόσμο για την ταυτότητα με το 666. "επιβοηθούν το έργο του αντίχριστου και παρασύρουν ψυχές στην απώλεια"

Απο την ιστοσελίδα:http://www.augoustinos-kantiotis.gr/
(Θα διαβάσετε  ευκρινέστερα το κείμενο αν πατήσετε  στο κάτω μέρος την ένδειξη "Fullscreen")
Kart a 666

Σχόλια

  1. Σωστά μιλάει ο Γέροντας Παΐσιος! Είδατε και το θηρίο Η/Υ με το 666 ΔΕΝ είναι άνθρωπος!
    Γιατί έχουμε κολλήσει ότι το 666 θα είναι ο αριθμός του Αντιχρίστου και μάλιστα ότι θα προκύπτει σύμφωνα με τη μέθοδο της Καμπάλα άθροισης των αριθμών που αντιστοιχούν σε γράμματα; Θα αποκρυπτογραφούσε ποτέ ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης κάτι τέτοιο με το τρόπο των αντίχριστων καμπαλιστών Εβραίων; Το ότι το 666 δεν είναι ο αριθμός του Αντιχρίστου δεν σημαίνει ότι είναι και καλό φυσικά! Το 666 δηλώνει το μυστήριο της ανομίας που ενεργείται στο κόσμο.
    Σκεφτείτε όταν εμφανιστεί ο Αντίχριστος να ψάχνουμε να αθροίσουμε τα γράμματα και να μην βγάζει 666 οπότε θα πούμε δεν είναι αυτός! Αλλά σάμπως και οι Φαρισαίοι που ήξεραν το νόμο και τους προφήτες δεν αναγνώρισαν τον Κύριο και τον σταύρωσαν...
    Για να γίνουν κατανοητά τα κλειδιά του Ιωάννη χρειάζονται και τα κλειδιά του Παύλου (Β Προς Θεσσαλονικείς επιστολή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Οσιος Γέροντας Παϊσιος μιλούσε σωστά διότι με τους πολύχρονους και τεράστιους αγώνες του είχε κατακτήσει και την λειτουργική ελευθερία,και την Αγία διάκριση, και την Θεοπνευστίατα οποία ήταν το αποτέλεσμα της κατά Χάριν Θεώσεώ του.
    Που είδατε όμως να αναφέρει αυτά που λέτε;
    Μάλλον έχετε αντιληφθεί εσφαλμένα μερικά απο αυτά που αναφέρει με απόλυτη σαφήνεια τόσο ο Γέροντας Παϊσιος όσο και ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου μας Ευαγγελιστής Ιωάννης.
    Εμείς γύρω απο αυτο το θέμα , αρκούμεθα σε αυτά που μας έχουν πεί οι Θεόπνευστοι Άγιοι Πατέρες και Απόστολοι και δεν προσπαθούμε να γίνουμε ερμηνευτές τους ή σχολιαστές τους.
    Οποιαδήποτε τέτοια "προσπάθεια" , το πιθανώτερο είναι πως θα μας οδηγήσει σε αυθαίρετα και εσφαλμένα συμπεράσματα.
    Μπορεί να ακούγεται σκληρή η θέση μας, όμως απορρίπτουμε χωρίς δεύερη σκέψη κάθε "ερμηνεία" , "επεξήγηση" ή ερμηνευτικό σχόλιο γύρω απο αυτο το θέμα, εφ΄όσον δεν αποτελεί ΠΙΣΤΗ αναπαραγωγή της Αγιοπατερικής Παράδοσης ή της Αγίας Γραφής.
    Δεν έχουμε λοιπόν το δικαίωμα να επεκτείνουμε το νόημα των λεγομένων είτε του Οσίου Γέροντος Παϊσίου είτε οποιουδήποτε άλλου Θεοπνεύστου Αγίου της Εκκλησίας μας παρά μόνο να υπενθυμίζουμε σε όσους "ξεχνούν" τί ακριβώς έχει ειπωθεί και γραφτεί.
    Ο Πανάγαθος Θεός έκρινε πως αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με τα εσχατολογικά είναι αυτά που μας μετέφεραν οι Άγιοι του Απόστολοι και Πατέρες.Αν ο Θεός αποφασίσει πως πρέπει να μάθουε ακόμα περισσότερα να είστε σίγουρος ότι θα μας τα φανερώσει μέσω των "σκευών εκλογής Του" είτε εκ της Θριαμβευούσης Εκκλησίας είτε εξ εκείνων που βρίσκονται ανάμεσά μας ως μέλη της Στρατευομένης Αγίας Του Εκκλησίας των οποίων την Αγιότητα ,εάν χρειαστεί , θα μας φανερώσει κατα τις βουλές Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς βγάζετε το συμπέρασμα ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης λέγοντας ότι το 666 είναι αριθμός ανθρώπου προκύπτει ότι ο αριθμός δείχνει το όνομα του Αντιχρίστου και δεν είναι ο αριθμός που επέλεξε ο Σολομώντας για να εκφράσει την αποστασία του από τον Θεό; Όταν μάλιστα η Παλαιά Διαθήκη μας λέει καθαρά για τα 666 τάλαντα χρυσού ως ετήσια φορολογία, φανερώνοντας ότι πρόκειται για μια ανθρώπινη επιλογή και επιβολή;
    Αριθμός ανθρώπου δεν μας λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης; Δηλαδή που τον επέλεξε άνθρωπος! Από που και ως που αριθμός που κρυπτογραφεί ένα όνομα και μάλιστα με τη μέθοδο της Ιουδαϊκής Καμπάλα;
    Ο Γέροντας Παΐσιος δεν μας λέει για το 666 στον υπερυπολογιστή; Δηλαδή ότι το 666 δεν σχετίζεται με όνομα ανθρώπου. Το 666 είναι σαφώς αντίχριστο αλλά δείχνει το πρώτο θηρίο που είναι το μυστήριο της ανομίας ενώ το δεύτερο θηρίο είναι ο Αντίχριστος. Ναι ο Αντίχριστος θα βάζει το 666 αλλά όχι ότι θα προκύπτει ο αριθμός αυτός με το άθροισμα κάθε γράμματος του ονόματός του.
    Το μυστήριο της ανομίας είναι οι δαίμονες και οι άνθρωποι που γίνονται συνεργάτες τους ηθελημένα ή ασυνείδητα. Και ναι έχει πολλά κεφάλια στη διάρκεια της ιστορίας, Τεκτονισμός, Θεοσοφία, Νέα Εποχή, Καμπάλα, Εναλλακτικές θεραπείες, πολεμικές τέχνες, γιόγκα, διαλογισμός κλπ. Αντίθετα το δεύτερο θηρίο, ο Αντίχριστος, έχει δύο κέρατα σαν το αρνίο, δηλαδή μοιάζει με τον Χριστό αλλά λαλεί σαν δράκος. Ο Απόστολος Παύλος μας μιλάει για τον υιό της απωλείας ή άνομο, έτσι δεν είναι; Ο Ιωάννης σύμφωνα με την επικρατούσα ερμηνεία των σύγχρονων θεολόγων δεν μας λέει για Αντίχριστο και υπασπιστή-πρόδρομο του Αντιχρίστου; Πιστεύω ότι δεν γίνεται ο Απόστολος Παύλος να μας λέει για έναν και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης για δύο(Αντίχριστο-Πρόδρομό του). Άλλωστε ο Αντίχριστος έχει πολλούς προδρόμους όπως φαίνεται από τους ιδρυτές παραθρησκευτικών οργανώσεων που αποκαλούνται θεοί. Στην Αποκάλυψη ο Ιωάννης μας λέει ότι το δεύτερο θηρίο ποιεί τη δύναμη και εξουσία του πρώτου, δηλαδή ότι το πρώτο θηρίο ήδη υπάρχει και ως εκ τούτου δεν αποτελεί πρόδρομό του. Εάν το δεύτερο θηρίο ποιούσε όλη την εξουσία του Αντιχρίστου, τότε θα σήμαινε ότι ο υπασπιστής είναι πιο ικανός από τον ίδιο τον Αντίχριστο. Επίσης δεν γίνεται ο Θεός να απαγορεύει την αριθμολογία (αντιστοίχιση αριθμών σε γράμματα) και μετά να κρυπτογραφεί το όνομα του Αντιχρίστου με τη μέθοδο αυτή. Όμως αυτή τη μέθοδο αποκρυπτογράφησης έχουν χρησιμοποιήσει στο πέρασμα των αιώνων τόσοι και τόσοι και αυτή τη μέθοδο αναφέρει στην ερμηνεία του ο μακαριστός Τρεμπέλας στη Καινή Διαθήκη. Και δεν αναρωτιέται κανένας γιατί έχει εισχωρήσει τόσο πολύ η καμπαλιστική μέθοδος σαν κάτι το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να έχουν δίκιο οι σύγχρονοι θεολόγοι και η επικρατούσα ερμηνεία να είναι η σωστή. Εάν όμως δεν είναι, και ειδικά για την αποκρυπτογράφηση του ονόματος του Αντιχρίστου με τη Καμπαλιστική μέθοδο, φοβάμαι ότι δεν είναι, τότε λίγοι θα αντιληφθούν τον άνομο και ειδικά εάν περιμένουν δύο (Αντίχριστο και υπασπιστή) και εμφανιστεί μόνο ένας... Όλο μας το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Χάραγμα που συνεπάγεται κοινωνικό αποκλεισμό. Μα που αλλού θα πείτε; Και όμως, πριν το Χάραγμα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης λέει ότι όποιος δεν προσκυνήσει την εικόνα του πρώτου θηρίου η οποία θα πάρει τη δύναμη να λαλεί, θα τιμωρείται με θάνατο. Αν το πρώτο θηρίο είναι το μυστήριο της ανομίας(αν μη τι άλλο λαλεί σήμερα μέσω ΜΜΕ, ψυχαγωγίας κλπ), όποιος δεν δεχτεί το τρόπο ζωής της ανομίας, τη Νέα Παγκόσμια Θρησκεία της Νέας Εποχής. Με τη πίστη στη μετενσάρκωση - την οποία ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε τη μεγαλύτερη παγίδα του Διαβόλου- άνετα δικαιολογείται "ο φόνος για βοήθεια στη πνευματική εξέλιξη". Ο Αντίχριστος θα δείξει τέτοια σημεία με τη βοήθεια του Σατανά που θα "δικαιολογείται ο φόνος" των πιστών Χριστιανών που μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, που είναι φονταμενταλιστές κατά του Οικουμενισμού, που λόγου χάρη πιστεύουν στην αγνότητα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσετε το τελευτάιο μας σχόλιο- απάντηση και τότε θα καταλάβετε ότι ούτε συμπεράσματα βγάλαμε ούτε εκφράσαμε οποιανδήποτε προσωπική μας εκτ΄μηση γύρω απο την ερμηνεία της Αποκαλύψεως κλπ.
    Αντιθέτως απορρίπτουμε κάθε ερμηνευτική απόπειρα υιοθετώντας ΜΟΝΟ τις Θεόπνευστες ερμηνείες των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας του χθές και του σήμερα.
    Και για να μην παρεξηγηθούμε.Δεν εντάσσουμε στην ερμηνεία της Αποκαλύψεως διαπιστώσεις που αφορούν στις οφθαλμοφανείς διαπλοκές των κάθε είδους Σιωνιστικογεννών παραφυάδων όπως και αν αυτές εκδηλώνονται στον χώρο της Θρησκείας,του "πολιτισμού" ή της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί δεν δημοσιεύσατε την απάντησή μου; Γιατί κρύβεται την αλήθεια; Αν υπάρχει κάποιο ψέμα σε αυτά που είπα γιατί δεν το φανερώνεται;
    Έτσι κάνουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα για ποιά απάντηση και ποίου μιλάτε.
    Τέλος πάντων στείλτε τη με e-mail στο antikarta@gmail.com και αν θέλετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας βάλτε κάποιο χαρακτηριστικό ώστε να αναγνωρίσουμε περί ποίου "αγανακτισμένου" κριτή Ορθοδόξων πρόκειται.
    Λυπούμεθα για τον σαρκασμό της ρητορικής σας ερωτήσεως ο οποίος φανερώνει αδικαιολόγητη εμπάθεια στηριγμένη σε τελείως αβάσιμες εικασίες.
    "Ο.Π"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας έχω στείλει ένα σχόλιο μετά το σχόλιο σας 7 Ιουνίου 2011 6:49 μ.μ. και δύο σχόλια σε άλλη ανάρτηση σχετικά με το 666 και δεν τα δημοσιεύσατε. Τώρα με κατηγορείται για αδικαιολόγητη εμπάθεια στηριγμένη σε τελείως αβάσιμες εικασίες. Δεν ασχολούμαι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις