Ντροπή! Αποφάσισαν να γιορτάσουν τα 190 χρόνια απο την απελευθέρωση του Ναυτπλίου με οκταήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στην Τούρκικη μουσική!

Τούρκικη σημαία στο Παλαμήδι!!!
Θα τρίζουν τα κόκαλα των αγωνιστών του '21, θα ραγίζουν οι πέτρες της πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους, θα ζωντανέψουν στα μουσεία οι εικόνες της ιστορικής οικογένειας αγωνιστών του 1821, των Αναγνωσταραίων μετά την χθεσινοβραδυνή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου.
Μια απόφαση που ξαναφέρνει τους Τούρκους στο Ναύπλιο ως. πολιτιστικούς πρεσβευτές με τη σημαία τους να ανεμίζει ξανά στο Παλαμήδι μετά από 190 χρόνια!
Συγκεκριμένα... ο Δήμος Ναυπλίου όπως κάθε χρόνο διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής (στο πλαίσιο των «δικτύων» που είχε δημιουργηθεί στην πρώτη τετραετία Σημίτη), από 19 έως 28 Ιουνίου. Φέτος πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 20ό Φεστιβάλ και γι' αυτό συζήτησε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο.
Όπως πληροφορηθήκαμε, ύστερα από πρόταση του Θεσσαλονικιού (έχει σημασία!) πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη, διευθυντή του Φεστιβάλ, με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης του δημάρχου και αυτής που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούντων των παρατάξεων που πρόσκεινται στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, αποφασίσθηκε όπως το οκταήμερο Φεστιβάλ εφέτος να είναι αφιερωμένο στην τούρκικη μουσική.
Έτσι, πλατεία του Αγίου Γεωργίου, το Βουλευτικό, το Μπούρτζι, το Παλαμήδι και όλοι οι χώροι της ιστορικής πόλης θα γεμίσουν τούρκικες μελωδίες, ενώ στο Παλαμήδι θα ανεμίζει η τούρκικη σημαία, ύστερα από 190 χρόνια (!!!) ικανοποιώντας έτσι τις νέο-οθωμανικές φιλοδοξίες του Ερντογάν και των στρατηγών του.
Εφέτος το Ναύπλιο γιορτάζει τα 190 χρόνια της απελευθέρωσής του από τον Τούρκικο Ζυγό και φαίνεται ότι η δημοτική αρχή Ναυπλίου, κάνοντας υπέρβαση ακόμη και στο επώνυμο που φέρει ο επικεφαλής της δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς, τιμά την απελευθέρωση της πόλης του με τούρκικη μουσική και την ημισέληνο να κυματίζει στο Παλαμήδι.
Είναι λίγο να πει κανείς ότι θα σηκωθεί από το χώμα ο Στάικος Σταϊκόπουλος, ελευθερωτής του Παλαμηδίου και θα τους πάρει όλους με τις πέτρες.
Δεν γνωρίζουμε τη σκοπιμότητα αυτής της εκδήλωσης και τι κρύβεται από πίσω, διότι αυτά ...
τα περί «ειρήνης» και άλλα άνοστα, κρύβουν πολλά πίσω τους.
Οι γείτονες δεν χάνουν την ευκαιρία να δείχνουν τι θέλουν από την Ελλάδα και κάποιοι εδώ, διαγράφοντας με μιας την ιστορία και αυτούς που θέλουν να επαναλάβουν τα ίδια ανοίγουν κερκόπορτες.
Είπαμε, δεν μπορεί να μπαίνουν σε παζάρια τα ιερά και όσια, όσο κι αν οι νεοταξίτες θέλουν να τα παρουσιάσουν ως γραφικά ή απόψεις που έχουν ξεπεραστεί. Το ερώτημα είναι από ποιόν ξεπεράστηκαν.
Μήπως από το. τιμολόγιο;

Π.Π.


Το σχόλιο του attikanea

Μετά την οργή που νοιώσαμε, παίρνοντας την είδηση από φίλο Δημοσιογράφο, που αυτή τη στιγμή κρίνουμε ότι δεν πρέπει να αποκαλύψουμε το όνομά του, νοιώθουμε ντροπή, που σήμερα, υπάρχουν "έλληνες" (;;;), που παζαρεύουν τα ιερά και τα όσια.

Ελπίζουμε, ότι οι Ναυπλιώτες, δεν θα αποδεχθούν αυτό το ... παζάρι. Ότι θα βρουν τρόπο να εμποδίσουν την απίστευτη ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ

http://attikanea.blogspot.com/ 

Σχόλια

  1. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι υπάρχει τουρκική σημαία στο Παλαμήδι;
    Στο attikanea έχει μια άτεχνη φωτοσοπ σύνθεση, ενώ όλο το άρθρο είναι copy-paste από τη zougla.gr. Στο τέλος του άρθρου γράφει:
    ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΛΑΜΗΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
    και παραπέμπει στο link:
    http://img89.imageshack.us/img89/3232/palamidi.jpg
    Εκεί υπάρχει μια καλύτερη σύνθεση, που δεν παύει να είναι φωτοσοπ. Άλλωστε, αν ήταν αλήθεια δεν θα παρεμβαλόταν το "πώς θα ΗΤΑΝ", έτσι δεν είναι;
    Έπειτα, ο "Καλλικράτειος" Ναυπλίου διαψεύδει τα περί σημαίας και συμβόλων. Δεν ξέρω, δεν πηγα Ναύπλιο και επιφυλάσσομαι. Καλό είναι όμως να είμαστε επιφυλακτικοι και στις δια διαδικτύου ειδήσεις. Μην πέφτουμε κι εμεις στην παγίδα. Έλεγχος και πάλι έλεγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η είδηση όπως εμείς τουλάχιστον αντιληφθήκαμε αν και χρησιμοποιεί γλαφυρότερο του κανονικού τρόπο διατύπωσης, ωστόσο δεν μιλά για υψωμένη τουρκική σημαία στο Παλαμήδι πράγμα που δεν είδαμε φυσικά ούτε στην δημοσιευθείσα φωτογραφία.Θα συμφωνούσαμε μαζί σας αν π.χ σχολιάζατε τον τίτλο της ανάρτησης των "ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ" ως υπερβολικό, όμως το περιεχόμενο της είδησης είναι άλλο και αναφέρεται σε εθνικά μειωτικές πράξεις και αποφάσεις της δημοτικής αρχής μιας πόλης που μυρίζει παντού Ελληνική Ιστορία και πολιτισμό.
    Σχετικά με τα όσα λέτε γα τις φωτογραφίες, τα links και το copy - paste απο το Zougla.gr δεν τα γνωρίζουμε και εν πάσει περιπτώσει δεν μας ενδιαφέρει ποιός και γιατί έκανε φωτομονταζ προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερο "ντόρο" σε μια είδηση που έτσι κι αλλιώς χωρίς φωτογραφίες και σημαίες πάλι προκαλεί κάθε ΈΛληνα που σέβεται και τιμά την Ιστορία και τον τόπο του.
    Για τα σχόλια "περί ελέγχου και πάλιν ελέγχου":
    Στο Ναύπλιο δεν πήγαμε,όμως όταν πηραμε τηλέφωνο στην δημοτική αρχή μας επιβεβαίωσαν την ύπαρξη αυτού του φεστιβάλ και μας παρέπεμψαν σε κάποιον που δεν βρήκαμε για να μας πεί πως ακριβώς θα "διακοσμήσουν" την πόλη τους επι τη ευκαιρία αυτής της "πολιτιστικής" ... εκδήλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΑΣ
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ
    ΑΠΟ ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

    http://www.youtube.com/watch?v=ElYEKMJLItk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις