Ο Μητροπολίτης Πειραιώς σε μια "εφ΄ όλης της ύλης" συνέντευξη στο Kontra Channel (VIDEO)



Μία "εφ΄όλης της ύλης" συνέντευξη παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και στον δημοσιογράφο κ. Παπαδόπουλο.


Η συνέντευξη αυτή όπως και κάθε συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς, είναι  άκρως ενδιαφέρουσα και σημαντική , ωστόσο θα μπορούσαμε να επισημάνουμε τα όσα είπε για τον ρόλο που θα πρέπει να παίξει η Εκκλησία στα ζέοντα ζητήματα της κοινωνίας, είτε αυτά αφορούν στην ζοφερή πολιτική πραγματικότητα, είτε στα εθνικά θέματα, είτε στο τεράστιο πρόβλημα με την Κάρτα του Πολίτη (στο 27ο λεπτό) την οποία και ονόμασε ως "πολυσύνθετο εργαλείο καταδολιεύσεως της ανθρώπινης ελευθερίας" και "δυνάστη  της ανθρώπινης προσωπικότητος".

Ο Σεβασμιώτατος δεν δίστασε να αναφερθεί και στην ...αλλαγή στάσης των "ειδημόνων καθηγητών" οι οποίοι ως ειδικοί σύμβουλοι της Εκκλησίας για την κάρτα του πολίτη, είχαν κρούσει   αρχικά τον "κώδωνα του κινδύνου".

Μάλιστα  τόνισε  μέ έμφαση  πως "... η  Κάρτα του Πολίτη  θα είναι το  προστάδιο  και  το επόμενο  κύριο στάδιο  θα είναι  η  εμφύτευση microchip  ή το  χάραγμα  όπως λέγεται στην γλώσσα της γραφής...γι΄αυτό  καλούμεθα σε μια αντίσταση   για την προάσπιση  της ανθρώπινης προσωπικότητος".

Πρός το τέλος της συνέντευξής του  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρθηκε  στα σιωνιστικά σχέδια εναντίον της Ελλάδας   και την  διαφαινόμενη λαϊκή εξέγερση:

"...O διεθνής Σιωνισμός βάλλει εναντίον της πατρίδος μας και εναντίον όλου του κόσμου γιατί έχει ως σχέδιο την παγκόσμια κυβέρνηση και την παγκόσμια οικονομική  ολιγαρχία.
Aπέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς  το δικό μας γένος θα ανtισταθεί πιστεύω, διότι του Έλληνα ο σβέρκος  δεν δέχεται δουλεία, και αν μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει  λαϊκή εξέγερση  να είστε βέβαιος ότι καζάνι σιγοβράζει δυστυχώς και κάποια στιγμή θα εκπωματισθεί και θα γίνει το μεγάλο μπάμ, απ΄ότι φαίνεται.
Δεν θα δεχτεί ο Ελληνικός λαός αυτές τις κατασκευές θανάτου που του ετοιμάζουν οι ισχυροί της ημέρας".

Εμείς σαν "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο" δεν έχουμε παρά να πούμε άλλη μια φορά  ένα "εύγε" στον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς,  όχι μόνο  διότι  μιλά ευθυτενώς και εκ καρδίας, αλλά και διότι  ως Ορθόδοξος Ιεράρχης,  δίνει το  παράδειγμα τόσο στον  κλήρο όσο και στον λαό για το  τι σημαίνει  Χριστιανός  και ποιές  είναι οι εκδηλώσεις  του "ηγεμονικού πνεύματος"  που χαρίζει ως δώρο  ο Πανάγαθος Θεός στον κάθε  εν μετανοία και ταπεινώσει  προσευχόμενο πιστό.


Σχόλια

  1. ΑΞΙΟΣ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ
    ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι πιστοί θέλουν αγωνιστές και ομολογητές ιεράρχες σαν τον Μητροπολίτη Πειραιώς σαν τον Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά να ναι ευλογημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις