Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΟΜ ( ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ)ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ


φωτογραφία είναι της Κριστίν Νικόλ η οποία ανένηψε από εγκεφαλικό θάνατο.)
"...Ειλικρινά, είναι να τρελλαίνεται κανείς.
Οι φορείς του ΕΟΜ είναι χειρότεροι από τους πολιτικούς νομοθέτες..."
 
Γράφει ο Ιατρός  κ. Κυπριανός Χριστοδουλίδης

Ευχαριστώ τον αναγνώστη και σχολιαστή Γ(...). Η ενημέρωση που μου παρείχε ήταν πολύ χρήσιμη και αποκαλυπτική της δολιότητας που μας κρύβουν οι σχεδιαστές του νομοσχεδίου. Μάθαμε το σημείο διαφωνίας μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και του Υπουργείου Υγείας. Ιδού η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώτος :

Δελτίο Τύπου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για την κατάθεση σχεδίου νόμου για τις μεταμοσχεύσεις
03/05/11

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) εξέτασαν τη διαμορφούμενη κατάσταση μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου για τις μεταμοσχεύσεις στη Βουλή.

Ο Ε.Ο.Μ., ο κατά νόμο σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα μεταμοσχεύσεων, ουδέποτε εκλήθη να συμμετάσχει στη σύνταξη του νομοσχεδίου αυτού. Με το παρόν κοινοποιεί ευρύτερα τις θέσεις του, μετά την έγκαιρη γνωστοποίηση τους στον Υπουργό Υγείας.

Συγκεκριμένα, τρία σημεία του Νομοσχεδίου μας βρίσκουν αντίθετους:

1. Η διεύρυνση του κύκλου των δοτών προκειμένου για ζώσες μεταμοσχεύσεις που προβλέπεται στο άρθρο 8, ενέχει τον ορατό κίνδυνο της εμπορευματοποίησης των. Είμαστε αντίθετοι με την επέκταση της δωρεάς σε άτομα με συναισθηματικό δεσμό, διότι θεωρούμε ότι είναι αδύνατον με οποιοδήποτε τρόπο να κριθεί με αξιοπιστία η ύπαρξη του.

2. Η εικαζόμενη συναίνεση που προβλέπει το άρθρο 9, ακόμα και σε χώρες που είναι νομοθετημένη, όπως στην Ισπανία, στην πράξη δεν χρησιμοποιείται και δεν αφαιρούνται ποτέ όργανα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των συγγενών. Με δεδομένες τις αντιρρήσεις που έχουν ήδη εκφρασθεί από τη κοινωνία, θα επηρεαστεί αρνητικά η δωρεά οργάνων.

3. Η δημιουργία Οργανισμών Αφαίρεσης Οργάνων δεν έχει καμία θέση. Η αφαίρεση των διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των Μεταμοσχευτικών Κέντρων και σε καμία περίπτωση από τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Επισημαίνουμε ότι η αύξηση των μεταμοσχεύσεων, που αποτελεί το κύριο μέλημα του Ε.Ο.Μ., μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενίσχυση του Οργανισμού και των δομών που στηρίζουν τη μεταμόσχευση στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.


Αυτά γράφει το Δελτίο Τύπου και το δικό μας σχόλιο είναι:
Γνωρίζουν οι πολιτικοί όλες τις ενστάσεις, τις οποίες έχουν οι φορείς (ΕΟΜ κλπ) της ψευδαγάπης και του κίβδηλου ανθρωπισμού "προκειμένου για ζώσες μεταμοσχεύσεις". Οι υπεύθυνοι των μεταμοσχεύσεων προσπαθούν να μας κάνουν αποδεκτή αυτού του είδους την "ανθρωπιστική σωτηρία" ή το "δώρο θεού", της ιατρικής επιστήμης, για ποικίλα νοσήματα.

Όμως οι σκοτεινές κεφαλές, που απεργάζονται τέτοια νομοσχέδια, άλλα έχουν κατά νου. Παράδειγμα, ο λαθραίος ή ο ημινόμιμος "εγκεφαλικά νεκρός" (σημ. τις οίδε πώς) ο οποίος δεν έχει κανένα οικείο πρόσωπο. Θα υπάρχουν κάποιοι άλλοι - λαθραίοι, ημινόμιμοι κλπ. - σαν αυτόν, οι οποίοι θα σπεύσουν με το αζημίωτο να δηλώσουν ότι "κάποτε τον είχαν ακούσει να εκφράζεται θετικά". Το πιθανότερο και ... αθωότερο (πονηρότερο) είναι ότι δεν θα ενδιαφερθεί κανείς, οπότε με την "εικαζομένη" και τον εγκληματικό νόμο που θα ψηφίσουν, τα όργανα θα παραλαμβάνονται νόμιμα και ανεξάρτητα από τον "εξ αγάπης για τον συνάνθρωπο" αλτρουΐσμό.

Αυτά και πολλά άλλα δεν τα βλέπουν οι ρομαντικοί του ΕΟΜ και λέγουν "ναι" στο έγκλημα, αλλά όχι στον δια νόμου φόνο! Θέλουν να γίνεται το έγκλημα με χριστιανική (κυρίως ή άλλου είδους) αγάπη!! Ας πούμε, με τη φιλάνθρωπη "αγάπη" της μασσονίας.

Ειλικρινά, είναι να τρελλαίνεται κανείς. Οι φορείς του ΕΟΜ είναι χειρότεροι από τους πολιτικούς νομοθέτες. Οι τελευταίοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν επάξια το ρόλο που τους έχει αναθέσει η διεθνής μαφία του χρήματος. Το ανθρωπιστικό συναισθηματικό περιτύλιγμα της είναι άχρηστο, δεν την ενδιαφέρει.

 http://kyprianoscy.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΘΑΝΟΙ ΔΟΤΕΣ?ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ?ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ?ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ,ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.