Ανατέθηκε σε Α.Ε η δημιουργία μεγάλης βάσης δεδομένων για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των δημοσίων υπαλληλων.

Εισαγωγικό σχόλιο απο το "Ο.Π"
Η διαφάνεια , η εξυγίανση του κράτους  και η εξυπηρέτηση  του πολίτη, όπως τουλάχιστον την εννοούν  οι Έλληνες πολίτες, δεν  χρειάζονται  ηλεκτρονική "υποβοήθηση" για να υπάρξουν , αλλά  ισχυρή  πολιτική βούληση και εντιμότητα πράγματα που μέχρι και σήμερα παραμένουν απλώς ...ζητούμενα
Αυτό που  θέλουν οι κυβερνώντες δεν είναι  η  ικανοποίηση  των ανέκαθεν και αυτονοήτως απαιτουμένων απο ένα ευνομούμενο κράτος αξιών  όπως αυτά της αξιοκρατίας, της ηθικής,της καλής  λειτουργίας, αλλά ο προσηλυτισμός των Ελλήνων  στην  "ειδωλολατρεία" της πληροφορικής
Να πιστέψουμε δηλαδή στην ... "θαυματουργό" και  "σωτήρια" δυνατότητα του "θεού" της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της πληροφορικής,έτσι ώστε   εάν  "προσηλυτισθούμε" σε αυτήν  την νέα ειδωλολατρεία , τότε δεν θα υπάρχει λόγος να αρνηθούμε τον "αναβαπτισμό" μας με την Κάρτα του Πολίτη, ούτε θα μας ενοχλήσει φυσικά η απώλεια της ελευθερίας και του αυτεξούσιου, μιας και θα τα έχουμε εκχωρήσει όλα στην διαχείριση του "Μεγάλου Αδελφού".

Να λοιπόν πως θα πραγματοποιηθεί το πρώτο και σημαντικώτερο βήμα προς την αποστασία και την απώλεια της ίδιας μας της ψυχής.
Δεν μας χρειάζεται ο Αναστάς Χριστός, η διδασκαλία Του και η κοσμοσωτήρια Θεία Του επέμβαση αφού θα έχουμε πιστέψει πως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ο  νέος  "απο μηχανής θεός" θα φροντίσει για όλα.
Πιο κάτω παραθέτουμε ένα κείμενο απο τα "Νέα" το οποίο κάτω απο άλλες συνθήκες ενδεχομένως να ήταν είδηση και όχι δημοσιογραφικός προσηλυτισμός στην νέα ψηφιακή ειδωλολατρεία

e-πόθεν έσχες για δηµοσίους υπαλλήλους και ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών - υπηρεσιών του κράτους
Σε δηµιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδοµένων, στην οποία θα ...περιλαµβάνονται όλα τα στοιχεία των δηλώσεων πόθεν έσχες των δηµοσίων υπαλλήλων, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών προκειµένου να ενισχύσει τη διαφάνεια 
Στόχος, σύµφωνα µε την απόφαση του υπουργού Γιάννη Ραγκούση, είναι να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από όσους είναι υπόχρεοι και µέσω της βάσης δεδοµένων να γίνονται ταχύτερος και αποτελεσµατικότερος έλεγχος και επεξεργασία των δηλώσεων, καθώς και ουσιαστική διασταύρωση των στοιχείων που αναφέρουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι.

Το έργο δηµιουργίας της βάσης ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, ο οποίος υπέγραψε προγραµµατική συµφωνία µε την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. που θα αναλάβει να οργανώσει τις απαιτούµενες ενέργειες για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού αρχείου. 

Συνολικά κάθε έτος 300.000 δηµόσιοι υπάλληλοι υποχρεούνται να υποβάλλουν... πόθεν έσχες, ενώ απευθείας στον έλεγχο του Γενικού Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης υπάγονται οι δηλώσεις πόθεν έσχες υπαλλήλων σε εφορίες, πολεοδοµίες και άλλους τοµείς. 

Στην καταπολέµηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας στοχεύει επίσης το νοµοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εισηγήθηκε χθες ο κ. Ραγκούσης και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συµβούλιο.

Με τις προωθούµενες δράσεις αναµένεται να εξοικονοµηθούν περίπου 4 δισ. ευρώ από τα 16 δισ. ευρώ στα οποία αποτιµάται η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, ενώ θα δοθεί τέλος σε σειρά συναλλαγών µε το ∆ηµόσιο που έχουν ως αποτέλεσµα φαινόµενα όπως το γρηγορόσηµο.

Με το νοµοσχέδιο καθιερώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών των πολιτών και των Νοµικών Προσώπων Ιδιωτικού ∆ικαίου (ΝΠΙ∆) µε το ∆ηµόσιο, ενώ προβλέπεται η ηλεκτρονική επικοινωνία και διακίνηση εγγράφων µετα ξύ όλων των δηµόσιων φορέων. Βασική καινοτοµία είναι η καθιέρωση ηλεκτρονικής υπογραφής των εγγράφων, ενώ πλέον οι πολίτες απαλλάσσονται από την κλασική διαδικασία επικύρωσης δικαιολογητικών εφόσον αυτά τηρούνται ηλεκτρονικά. Παράλληλα, προβλέπεται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων που υπάρχουν σε οποιονδήποτε φορέα του δηµόσιου τοµέα.

Ετσι, θα καταστεί δυνατή η υποβολή µε ηλεκτρονικό τρόπο αιτήσεων, δηλώσεων, βεβαιώσεων, ακόµη και προσφορών για συµµετοχή σε δηµόσιους διαγωνισµούς όπως και οικονοµικών συναλλαγών και πληρωµών, ενώ θα απαλλαγούν οι πολίτες από πολύωρες αναµονές σε ουρές. 

Σχόλια

  1. http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_5685.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΤΟ Ρ/Σ 9.84 - ΑΙΣΧΟΣ

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Κου ΚΑΜΙΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 9.84 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.....( Η Συγκέντρωση κανονίστηκε τρείς μέρες πρίν γίνει ,επειδή το θέμα ήτανε έκτατο και πολύ σοβαρό και έπρεπε να είναι η αντίδραση άμεση ,για αυτό δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση για την συγκέντρωση )

    Παρών στην συγκέντρωση ήτανε ο πρόεδρος του Ορθοδόξου Συλλόγου"ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ" Κος Ιωάννης Λαζάκης ,και εκπρόσωποι του Ορθοδόξου συλλόγου της " ΠΥΡΙΝΗΣ ΡΟΜΦΑΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ "

    http://agiooros.org/viewtopic.php?f=13&t=5553

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις