Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Ερωτήσεις προς την Κυβέρνηση από τον Βουλευτή Αχαΐας Ν. Νικολόπουλο για την εμμονή της να επιβάλει την «Κάρτα του Πολίτη»


Ο κ. Νικολόπουλος, θέτει τους αρμόδιους Υπουργούς θέματα όπως:

Την παράβαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος όπως είναι η θρησκευτική ελευθερία. Ζούμε σε περίοδο στην οποία όλοι έχουν δικαιώματα εκτός από τους Έλληνες και τους χριστιανούς».

Την απόταξη Αστυνομικού που αρνήθηκε να παραλάβει την «κάρτα του πολίτη», επικαλούμενος θρησκευτικούς λόγους.

Το παράδειγμα των πολιτών του Ηνωμένου Βασίλειου, όπου οι πολίτες αντέδρασαν διαμαρτυρόμενοι με κάθε τρόπο και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων. «Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρετανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση διέταξε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες μέχρι το τέλος του 2011 θα πρέπει υποχρεωτικά να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη. Πρώτοι απ' όλους θα πρέπει να πάρουν την κάρτα τα Σώματα ασφαλείας, ενώ αν δεν την πάρουν απειλούνται με απόλυση».
«Τα προσωπικά δεδομένα που περιέχει η κάρτα; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα»
«Η ελληνική Κυβέρνηση θα εκδώσει τις ηλεκτρονικές κάρτες παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις και τις αντιδράσεις της Εκκλησίας;»
«Γιατί θεωρούνται χρήσιμες στην Ελλάδα, ενώ ήδη η Αγγλία ανέκρουσε πρύμναν και τις κατήργησε;»
«Ποια θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, θα φέρει μαγνητική ταινία, μικροτσίπ, bar code;»
«Με την κάρτα θα λάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης έναν ενιαίο μοναδικό κωδικό αριθμό, για την Ελλάδα, την Ευρώπη ή παγκοσμίως ;»
«Θα υπάρχει κωδικός ασφαλείας, όπως ο αριθμός 666;»
«Σε ποιες χώρες εφαρμόζεται η «Κάρτα του Πολίτη» ;»
«Γιατί δεν τηρήθηκε η δέσμευση της κυβέρνησης σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα της δημόσιας διαβούλευσης για την κάρτα; κ.λ.π.»
Η Κάρτα του Πολίτη είναι προσβλητική και κάθε προσπάθεια επιβολής της είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η περίεργη βιασύνη κάποιων να επιβάλλουν αυτήν την Κάρτα είναι ιδιαιτέρως ύποπτη ως προς τη μελλοντική της λειτουργία στις ζωές μας. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα ώστε να διασφαλίσουμε την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου.
http://aktines.blogspot.com 

2 σχόλια:

  1. συγχαρητηρια στον κο Νικολοπουλο ,εστω και για τα αυτονοητα αλλα πρεπει να συνεχισουν και αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, τέτοιες γνώμες αν και δυστυχώς λίγες, πρέπει να ακούγονται όσο γίνεται περισσότερο, και υπάρχουν ευτυχώς και άλλοι βουλευτές που αντιδρούν και ελπίζουμε να ταρακουνήσουν κάποιους που εθελοτυφλούν ή αγνοούν τις αντιδράσεις του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα όταν διατυπώνονται με ευπρέπεια και ευγένεια.